znalazłam szczurka-warszawa centrum-szuka domu

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

tringa

znalazłam szczurka-warszawa centrum-szuka domu

Post autor: tringa »

Witam. Dzisiaj rano, w naszym śmietniku mój mąż znalazł szczurka, porzuconego z wraz z klatką.
NIe bardzo mamy warunki aby go trzymać (b. małe mieszkanie, małe dziecko i szynszyl)a w dodatku chyba niestety jestem uczulona. Dlatego SZUKAMy DLA NIEGO DOMU.
NIe wiem wiele o szczurach, ale: na moje oko to samiec, barwy szczurowej (aguti?), wiek średni (?-23 cm długości bez ogona), na oko w dobrym stanie (ładna sierść, żywy, chętnie je, nos i oczka bez ropki), przyjaźnie nastawiony do człowieka.
Jutro wybieramy się z nim do veta na przegląd zdrowotny ( o ile lokalny wet da radę coś powiedzieć).
A więc kto przygarnie Szczursona (imię robocze)????
Kontakt do mnie tringa.anna@gmail.com Warszawa-centrum
Hanka&Medyk

Re: znalazłam szczurka-warszawa centrum-szuka domu

Post autor: Hanka&Medyk »

Jeśli możesz, wstaw zdjęcie chłopaka. Będzie łatwiej znaleźć mu dom.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Awatar użytkownika
natureminemka

Post autor: natureminemka »

To nie są zdjęcia szczura :P
ZE MNĄ: LOKI

Za TM: Galder [*] Eowina [*] Ragnarok [*] Zdenka [*] Silenoz [*] Arwena [*] Puritania [*] Gollum [*] Lugburz [*] Simulacra [*] Uruk-hai [*] Ecthelon [*]
W adopcji: Kajtek [*], Brego, Felix [*], Bran [*], Elentari, Galadriela [*], Siwy, Ninja
Svefn

Post autor: Svefn »

To jest zdjęcie szczura... bardzo fajnego :)
Link skopiować i wkleić w pole adresu przeglądarki - po problemie (klikanie bezpośrednio w link przekierowuje do innego obrazka... takie zabezpieczenie)
Hanka&Medyk

Post autor: Hanka&Medyk »

Wygląda trochę jak blue agouti berkshire (albo coś w tym stylu). Piękny chłopak :)
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Etusia

Post autor: Etusia »

Śliczny chłopak! Wzięłabym, ale póki nie uporam się z moją jedną chorą szczurcią, nie będę brała następnego. Plus trzeba by go wykastrować, żebym nie miała potomstwa :) No i mój mąż nie byłby zachwycony jeszcze jednym szczurem (te dwie które mamy w zupełności mu wystarczają :( )
PS: Nie mogę uwierzyć... Jak można wyrzucić szczura z klatką na śmietnik... Tak to już jest, kupuje się dziecku, dziecku się nudzi i na śmietnik, bo już nie potrzebny. Aż się serce kraja... Ja bym takiego "właściciela" na śmietnik wystawiła i łańcuchem przykuła...
Za Tęczowym Mostkiem Szczurcie: Fobi i Irka [*] [*] Chomiczki: kolejno cztery Kubusie [*] [*] [*] [*]
Awatar użytkownika
natureminemka

Post autor: natureminemka »

Faktycznie bardzo ładny :) Nie zauważyłam, że przekierowuje. Życzę dobrego domku :)
ZE MNĄ: LOKI

Za TM: Galder [*] Eowina [*] Ragnarok [*] Zdenka [*] Silenoz [*] Arwena [*] Puritania [*] Gollum [*] Lugburz [*] Simulacra [*] Uruk-hai [*] Ecthelon [*]
W adopcji: Kajtek [*], Brego, Felix [*], Bran [*], Elentari, Galadriela [*], Siwy, Ninja
tringa

Hej. Jest ładny i miły:)vet go obadał i stw,ze jest zdrowy (zbadał go jakimś specjalnym szczurzym badaniem na wszystko), zadbany i oswojony. Więc dziwne,że ktoś go się pozbył w taki sposób. Acha ma około roku Aż mi go szkoda oddawać,ale rozsądek każe. Więc jeśi ktoś chce otowrzyć mu serduszko, to piszcie do mnie:)
Awatar użytkownika
sciurus vulgaris

Post autor: sciurus vulgaris »

kurcze ja co bym nie zrobiła to widzę hosting CBA ::)
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

KOPIUJESZ adres i wklejasz w wyszukiwarkę
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
tringa

Hej wygląda na to, że Sczursonik znalazł domek u Pani Ricztis z niniejszego forum. Ostatecznie będę pewna we wtorek, więc na razie zawieszam akcję adopcyjną:) A co do zdjęcia - link raz działa a raz nie, nie wiem czemu. Najpewniejsze jest faktycznie skopiowanie adresu i wklejenie w wyszukiwarkę. Pozdrowienia dla wszystkich:)
Awatar użytkownika
sciurus vulgaris

WIEM CO TO ZNACZY KOPIOWAĆ I WKLEJAĆ, nie działa. wiesz, że caps lockiem nie sprawisz, że coś się stanie? chyba potrafię czytać, napisałam że co bym nie zrobiła to widzę ten sam obrazek. czy klikam, czy kopiuję, czy wklejam w wyszukiwarkę czy w album ze znaczkami. ale fajnie, że się angażujesz.
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

sciurus - u mnie normalnie działa - trzeba skopiować link i wkleić do paska adresu http. Nie wiem czemu u Ciebie nie działa - ale proszę bez ostrego tonu :)
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
sciurus vulgaris

to nie ja potraktowałam kogoś caps lockiem, ja tylko odpowiadam. nie wiem, nie znoszę tego "krzyczenia" przez internet. widać by ją było i bez niego. ale whateva.

link - jak sama autorka napsiała - raz działa, raz nie. i tyle. wróciłam do domu, na moim prywatnym komputerze działa. done.

szczurek przepiękny, cieszę się, że znalazł domek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”