1. Od jak dawna zajmujesz się szczurami?
Pierwsze szczury miałam około 10-12 lat temu, 2 lata temu postanowiłam nie doszczurzać się więcej ale szczęśliwy przypadek mi na to nie pozwolił i kompletujemy nowe stadko. :-)
2.Czy posiadasz już szczury??Jeśli tak to ile, w jakim wieku i jakiej płci?
Dwóch samców - starszy ma ponad rok , młodszy urodził się na przełomie kwietnia/maja
3. Czy masz klatkę? Jakie są jej wymiary?.Jak będą wyglądały wybiegi?
Casita 100, wybiegi do tej pory przebiegały głównie na łóżku, ale wynikało to raczej z preferencji moich obecnych Panów, którzy od biegania wolą chowanie się wśród poduszek. Oprócz tego mamy jeden całkowicie zabezpieczony pokój dostępny dla ogonków. Każdy wybieg oczywiście pod kontrolą moją lub narzeczonego.
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?Jaką ściółkę stosujesz?
Oprócz karmy podstawowej wzbogacamy dietę naszych maluchów świeżymi i suszonymi owocami i warzywami, gotowanym bez soli makaronem, raz na jakiś czas gotowanym mięskiem. Dostają także jogurty, gerberki i robione przeze mnie przeciery owocowe. Ściółka: Cat's Best Eco
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
Ciężko byłoby mi rozmnożyć trzech Panów i na pewno nie zamierzam dobierać do nich samicy
Nie, nie zamierzam.
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informował o stanie zdrowia pupilków? Do jakiego weterynarza chodzisz lub zamierzasz chodzić?
Oczywiście. Chodzimy do lecznicy AS na ul. Składowej w Łodzi.
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jaki będą miały kontakt ze szczurami?
Mamy psa i kota. Oba zwierzątka od małego są przyzwyczajone do gryzoni w domu dlatego nie reagują na nie nawet ciekawością. Na wybiegach trzymane z dala od szczurków.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów? Kto zaopiekuje się szczurami pod
twoją nieobecność?
Mieszkamy we dwójkę, zazwyczaj (z powodu pracy muzyka) wyjeżdżamy osobno więc zawsze jest ktoś w domu. Jeśli zaś zdarzy się sytuacja w której ktoś będzie musiał zająć się naszymi maluchami mamy kilku uszczurzowionych znajomych i ... uszczurzowioną mamę, która przez lata wychowywała ze mną szczurzyce w przeszłości.
9. Czy łączyłeś/aś już nieznające się wcześniej szczury? Czy zdajesz sobie sprawę z ewentualnych trudności?
Niedawno połączyliśmy naszego małego Teemo z dorosłym Twitchem. Oba szczurki zaakceptowały się od razu, mam wyjątkowo spokojne stadko. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że każdy szczur jest inny i łączenie może przebywać różnie. W przypadku problemów mam nadzieję na pomoc forum.
10. Czy zgadasz się na wizytę przed adopcyjną?
Zapraszam serdecznie :-)
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? (lub czy podpiszą ją Twoi rodzice, jeśli jesteś osobą niepełnoletnią)?
Jesteśmy pełnoletni, podpiszemy umowę.