Duszka Śmierdziuszka po zabiegu

Nie chciałam zapeszać,bo na injekcji,nie na wziewce (nie stać mnie na Wrocław teraz).
Dziś był zabieg,szybki i sprawny,bo guziołek dał się wyłuskać jak fasolka,był tylko jeden szew,który buntowniczka zaraz po tym,jak oprzytomniała i namierzyła,momentalnie poddała destrukcji kompletnej...

Ale ranka na tyle mała,że nie będziemy drugi raz znieczulać i zszywać (starym doświadczeniem nauczona,nasmarowałam Fenistilem na rany,takim dla dzieci,już kiedyś Zgredek uniknął szycia dzięki temu specyfikowi i ... taśmie

Nasmarowałam i pilnowałam,żeby się wchłonął - ale to piskorz,a nie szczur,w końcu wiercidupka zasnęła i chyba to,co miało się wchłonąć,się wchłonęło).
Szopen i Akysz dostali antybiotyki na kolejne dni,kłujemy i zobaczymy,co dalej.
Grzechotka ma wykluczone wszelkie świerzby,wszoły,pchły i inne,jedynie co,to może być reakcja na jakiś składnik karmy,albo???Jakiś kwiatek w domu???

Podskubywany?Być może Rufus ma też te swoje rozwolnienia z tego samego powodu??Może coś podjada?
Jutro internetowy przegląd zielska w Nietoperkowie.
Strasznie mi czasu brakuje na fotki.Wakacje i moje dzieciaki od rana do wieczora wymęczą mnie za cały rok.Już tęsknię za wrześniem

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe
http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38