NIETOPERENDING STORY

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nietoperrr...
Kontakt:

Re: NIETOPERENDING STORY

Post autor: Nietoperrr... »

Duszka idzie pod nóż :-[
Mały guzek w miejscu,gdzie już kiedyś usuwaliśmy tłuszczaka (być może źle wycięty??) zaczął rosnąć nagle dość niepokojąco i po analizie wszelkich plusów i minusów jednak ciachamy.Póki młoda,póki zdrowa.
Szopen gulgocze,Akysz znów trajkocze...Musimy chłopakom podreperować wątroby,bo chyba szykuje się kolejna antybiotyko-terapia :P
Rufus ma coś z okiem,bo od kilku dni widać,że bolesne i ropka się tworzy,ma rozwolnienie,pomimo zmiany suchej karmy na naturalnego BARF-a...
Grzechotka się drapie i wydrapuje brodę aż do krwi ::) Pchły wykluczone i wszelkie inne robactwo też.Szczury na wszelki wypadek dostaną Invermektynę,bo też się czochrają ::)
To są te inne uroki opieki nad wieloma zwierzakami,takie "od kuchni" ::) Nie zawsze jest różowo,sielsko i anielsko.
Jak zwykle,prosimy o dużo kciuków i jak zwykle,zapraszam na swój polarkowy bazarek,wsparcie baaardzo mile widziane! :)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
radzioo81

Post autor: radzioo81 »

kurcze co za wieści :/ oczywiście nasze kciuki są ale funduszy na bazarek brak :(
trzymajcie sie mocno nietoperrrrrki...
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Och, jednak Duszka będzie operowana :( Kciukam!! Miodynka tak samo, już jutro idę z nią do weta! Trzymam kciuki!!!
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Kciukam mocno, żeby wszystko dobrze poszło! I niech zdrowieją szczurasy :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
IHime

Post autor: IHime »

Ech, co z tymi biednymi kociambrami? Tłuczenie robactwa pomaga?
Biedna, mała Duszka. Na kiedy ma umówiony zabieg?
ol.

Post autor: ol. »

Nietoperku, tych wszytskich plag egipskich z głowy Ci życzę, a na głowę... hmm... koci portójny turban byłby idealny :) ;)
Za Duszkę trzymam kciuki szczególne, bo to Duszka :-*
Nietoperrr...
Kontakt:

Duszka Śmierdziuszka po zabiegu :D Nie chciałam zapeszać,bo na injekcji,nie na wziewce (nie stać mnie na Wrocław teraz).
Dziś był zabieg,szybki i sprawny,bo guziołek dał się wyłuskać jak fasolka,był tylko jeden szew,który buntowniczka zaraz po tym,jak oprzytomniała i namierzyła,momentalnie poddała destrukcji kompletnej... ::) Ale ranka na tyle mała,że nie będziemy drugi raz znieczulać i zszywać (starym doświadczeniem nauczona,nasmarowałam Fenistilem na rany,takim dla dzieci,już kiedyś Zgredek uniknął szycia dzięki temu specyfikowi i ... taśmie ;) Nasmarowałam i pilnowałam,żeby się wchłonął - ale to piskorz,a nie szczur,w końcu wiercidupka zasnęła i chyba to,co miało się wchłonąć,się wchłonęło).
Szopen i Akysz dostali antybiotyki na kolejne dni,kłujemy i zobaczymy,co dalej.
Grzechotka ma wykluczone wszelkie świerzby,wszoły,pchły i inne,jedynie co,to może być reakcja na jakiś składnik karmy,albo???Jakiś kwiatek w domu??? ??? Podskubywany?Być może Rufus ma też te swoje rozwolnienia z tego samego powodu??Może coś podjada?
Jutro internetowy przegląd zielska w Nietoperkowie.

Strasznie mi czasu brakuje na fotki.Wakacje i moje dzieciaki od rana do wieczora wymęczą mnie za cały rok.Już tęsknię za wrześniem ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Och! Super że już wszystko w porządku! Miodynka będzie ciachnięta dopiero po 17 sierpnia, bo jak pytałam o mniej więcej datę zabiegu, dr mówiła że za 2 tyg... a 3 sierpnia wyjeżdzam... Dr mówiła że nie będzie to problem poczekać te moje 2 tyg nieobecności na zabieg :)
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
ol.

Post autor: ol. »

To ci Duszka ! Jeden szewek to prawie jak zabieg kosmetyczny - jedna zdrowo przespana noc, kilka maźnięć pomadą i szczodra ilość czułych słówek i Duszka zapomni, że w ogóle skalpel jej urodę poprawiał ;)
Teraz tylko równie skutecznego zidentyfikowania i pozbycia się reszty niechcianych gości - i to dopiero będą wakacje ! ;)
Kciukole !
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Mamo Nietoperzu ! Mamo Nietoperzu!! co tam u Was !?
Wakacje i odpoczynek ?

:-* :-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Nietoperrr...
Kontakt:

Jak na razie jedyne,co jest fajne na tych wakacjach,to to,że można pospać do ósmej! :D A reszta to jeden,wielki chaos...W dodatku szykuje nam się remont - zmiana ogrzewania na gazowe i teraz Nietoperek zamiast pomykać dwa razy dziennie z węglareczką po schodach i rąbać drzewo o szóstej rano,będzie pstrykać sobie guziczkiem i myk - cieplusio ;D
Z tym,że trzeba wziąć kredyt i zęby w ścianę... :-[
Ze zwierzakowych wieści - Szopen ma podejrzenie problemów z serduszkiem,Akysz ciągle terkocze,czekam na wyniki bakterii,które wyrosną na pobranych próbkach.Grzechotka już się nie drapie,Rufus też ogarnięty,najprawdopodobniej była to reakcja na zjadanie opadających kwiatków z jednej mojej roślinki,której nazwy jak zwykle nie zapamiętałam.
Duszka już praktycznie wygojona,został jedynie mały placek wygolony do zarośnięcia,blizny już też prawie nie widać.Jak sikała na wszystko i wszystkich,tak sika dalej ;)
Fotki niebawem :)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Malachit
Numer GG: 2405640

Post autor: Malachit »

Nietoperrrek to pewnie na wakacjach... :P
Wyszukiwarka nie gryzie
Nietoperrr...
Kontakt:

Nietoperek nie na wakacjach,Nietoperek ciężkie,wielkie rury wraz z małżonem z domu wyrywa i wynosi i kaloryfery wielkie,stare,żeliwne... ::) I zakwasy ma jak chol...Nietoperka serce boli,bo szczuractwo na trzy spusty w klatce zamknięte,taki syf,że w karcerze siedzą biedaki,żebrząc spojrzeniem o choćby 5 minut na wypuszczenie...Jak puszczam na 2 minuty na wersalkę (bo jedyna niezapylona),to już małżon wpieniony,bo posikają,bo pogryzą... ::) Jak ja nie lubię,jak jest na urlopie ;)
Maszynę do szycia mi graty zawaliły i dni bezproduktywne nastały,oby szczuractwo teraz w pełnym zdrowiu się zachowało,a jak już ten koszmar się skończy,to zasiądę na spokojnie w swoim posprzątanym mieszkanku,wypuszczę moje słoneczka,wielki świeży słonecznik w całości postawię na środku pokoju i jak zrobi się zimno,wcisnę guziczek,zamiast biegać po schodach z węglarką ;)
Gdybym wiedziała,gdzie mam aparat,to bym choćby kilka fotek porobiła,na znak,że żyjemy i mamy się dobrze,ale w ferworze remontu,to wiecie jak to jest... :-\ Nie wiadomo co gdzie i jak szukać.
Ale będzie dobrze,wyłonimy się spod sterty rur,kaloryferów i szlamu z nich wyciekającego,ble... :P
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
radzioo81

Post autor: radzioo81 »

Nietoperrrkowe życie nigdy nie było nudne ;) może zobaczymy się na wystawie lub przy okazji wystawy..? będziesz z dzieciarnią Iwona..? :)
Nietoperrr...
Kontakt:

Nie,nie jeżdżę ze szczurami na wystawy,takie imprezy to dla mnie zwykły lans dla właścicieli zwierzaków,a dla nich samych niepotrzebny stres.Sorki,ale to nie dla mnie ;) Ale zapraszam jakby co,jak będziesz przejazdem :)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”