Kaptury limomanki z kocią domieszką
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Kaptury limomanki z kocią domieszką
trzymamy z Serem! 

Setka, Mufa i Panda.
[*] Morfinek, [*] Serek, [*] Tosia

[*] Morfinek, [*] Serek, [*] Tosia
Dzięki za kciuki  Po antybiotykach będziemy jednak umawiać się na cięcie, bo przecież nie wytępią ropnia do końca...
 Po antybiotykach będziemy jednak umawiać się na cięcie, bo przecież nie wytępią ropnia do końca...
Panienka albinoska (ze Szczurzych Adopcji i mojego miasta) jest już u nas - alergia właścicielki była aż nadto widoczna (biedna aż się dusi kiedy trzyma szczura na rękach). Najdalej jutro wystawię jej ogłoszenie, porobię zdjęcia. Panienka ma rok i jest ślicznym standardowym wistarem

Po antybiotykach będziemy jednak umawiać się na cięcie, bo przecież nie wytępią ropnia do końca...
 Po antybiotykach będziemy jednak umawiać się na cięcie, bo przecież nie wytępią ropnia do końca...Panienka albinoska (ze Szczurzych Adopcji i mojego miasta) jest już u nas - alergia właścicielki była aż nadto widoczna (biedna aż się dusi kiedy trzyma szczura na rękach). Najdalej jutro wystawię jej ogłoszenie, porobię zdjęcia. Panienka ma rok i jest ślicznym standardowym wistarem

Ze mną:koty: Nutek i Wolfgang oraz  suka Masza
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran

Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Na zachętę pierwsze fotki wyjątkowo ufnej panny albinoski:

Zamierzam dziś sprawdzić, jak się dogaduje z kastratami. Jeśli będzie dobrze, zamieszka z nią chwilowo Twix.
Jesteśmy w trakcie najbardziej gorącego okresu przeprowadzki, więc pewnie będę bywać rzadziej na forum. Spróbuję wstawić wątek Andariel jak najszybciej, ale wróciłam już do pracy i czasu nie mam za dużo... Do tego wczoraj nagle odeszła kotka moich teściów - po prostu zasnęła i się nie obudziła, a miała 9 lat dopiero To był trochę mój kotek, więc strasznie to przeżyłam... Jeszcze to W. ją znalazł. No masakra - jestem wykończona
 To był trochę mój kotek, więc strasznie to przeżyłam... Jeszcze to W. ją znalazł. No masakra - jestem wykończona 

Zamierzam dziś sprawdzić, jak się dogaduje z kastratami. Jeśli będzie dobrze, zamieszka z nią chwilowo Twix.
Jesteśmy w trakcie najbardziej gorącego okresu przeprowadzki, więc pewnie będę bywać rzadziej na forum. Spróbuję wstawić wątek Andariel jak najszybciej, ale wróciłam już do pracy i czasu nie mam za dużo... Do tego wczoraj nagle odeszła kotka moich teściów - po prostu zasnęła i się nie obudziła, a miała 9 lat dopiero
 To był trochę mój kotek, więc strasznie to przeżyłam... Jeszcze to W. ją znalazł. No masakra - jestem wykończona

Piękna jest   ale u mnie już maksymalna liczba... a szkoda...
  ale u mnie już maksymalna liczba... a szkoda...   

Przykro mi z powodu kotki [*], trzymaj się...

Przykro mi z powodu kotki [*], trzymaj się...
Z nami : Kreska, Tosia (http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=41343)
Przetransportowane: 8 przystojniaków i 8 samiczek
Za TM [*][/b]: Lucy, Hera, Topej, Fiona, Całka, Aria, Albert, Iskierka, Gabi, Safi, Plamka

Za TM [*][/b]: Lucy, Hera, Topej, Fiona, Całka, Aria, Albert, Iskierka, Gabi, Safi, Plamka
Dla Kotki[*].

Za Tm:
Bera(*) Siwa(*) Całusek(*) Zawsze zostaniesz w mym serduszku Nana (*) Milek (*)
Nasz wątek : http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38292
https://www.facebook.com/mini.zoo.92?ref=tn_tnmn
Kilka nowych foteczek - na odstresowanie, bo Tosio już w lecznicy.
Panna Ariel

Filmik ze spotkania z Twixem
Fenek, specjalista manicurzysta

Nowy wystrój woliery

Maluciasty porzeczkooki i jego duna

I Stadko
Errol

Twix

Ach

od lewej: Tolek, Erwin, Mars

Tolo

Panna Ariel
Filmik ze spotkania z Twixem
Fenek, specjalista manicurzysta

Nowy wystrój woliery
Maluciasty porzeczkooki i jego duna
I Stadko
Errol
Twix
Ach
od lewej: Tolek, Erwin, Mars
Tolo

Ile pięknych pyszczków do pooglądania (łącznie z tym myszkowym )!  

Nowa dziewczynka śliczna, mam nadzieję, że szybko znajdzie jakiś dobry dom, taka milutka (a jak pokojowo - żeby nie rzec obojętnie, zachowywał się wobec niej Twix )
 )
Trzymam mocno kciuki za Tośka; głaski dla niego i pozostałych ogonków .
 . 
Przykro mi z powodu śmierci koteczki 

Nowa dziewczynka śliczna, mam nadzieję, że szybko znajdzie jakiś dobry dom, taka milutka (a jak pokojowo - żeby nie rzec obojętnie, zachowywał się wobec niej Twix
 )
 )Trzymam mocno kciuki za Tośka; głaski dla niego i pozostałych ogonków
 .
 . Przykro mi z powodu śmierci koteczki

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889

Zapomniałam napisać, że Andariel ma już domek  Zamieszka u Mao z drugiego forum
 Zamieszka u Mao z drugiego forum 
uni, dziękuję :*

uni, dziękuję :*

Jak prędko, to świetnie! 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 

Tak, nawet nie zdążyłam jej wystawić ogłoszenia  Mao sama ją wypatrzyła u mnie w wątku i odezwała się. Lepszego domku nie mogłam dla niej wymarzyć
 Mao sama ją wypatrzyła u mnie w wątku i odezwała się. Lepszego domku nie mogłam dla niej wymarzyć 

Mao sama ją wypatrzyła u mnie w wątku i odezwała się. Lepszego domku nie mogłam dla niej wymarzyć

Hej, jesteśmy od jakiejś godziny w domu 
Tosiek był bardzo dzielny i zabieg się udał. Odebrałam go zupełnie wybudzonego i wesołego z powodu mojego przyjazdu. Teraz kombinuje jak wydostać się z chorobówki, bo strasznie ciągnie go do stada 

Niestety mam i złe wieści - poza ropniem (a może przez ropień) Tosio ma problem z zębami. Te z lewej strony są obluzowane, a ostra krawędź wżarła się w policzek, co też trzeba było wyczyścić. Zęby są spiłowane, ale nadal się ruszają, więc Tosiek będzie na pewno skazany na podcinanie zębów i osobne karmienie wyłącznie mokrym.
Do kontroli zgłaszamy się w poniedziałek, miejmy nadzieję, że do tego czasu nie stanie się nic nieprzewidzianego. Tosio jest na Doksycyklinie (panie z mojej lecznicy zdobyły ptasi - jest w granulacie i łatwiej go podzielić na porcje ) oraz dostaje Bioprotect. Na szczęście ten szczur nie należy do wybrednych w kwestii leków i bardzo docenia osobne dokarmianie <3
 ) oraz dostaje Bioprotect. Na szczęście ten szczur nie należy do wybrednych w kwestii leków i bardzo docenia osobne dokarmianie <3
Panna albinoska dogadana na niedzielę, więc kolejną adopcję można uznać za udaną - dziękuję, Mao za serce dla tej małej

Tosiek był bardzo dzielny i zabieg się udał. Odebrałam go zupełnie wybudzonego i wesołego z powodu mojego przyjazdu. Teraz kombinuje jak wydostać się z chorobówki, bo strasznie ciągnie go do stada

Niestety mam i złe wieści - poza ropniem (a może przez ropień) Tosio ma problem z zębami. Te z lewej strony są obluzowane, a ostra krawędź wżarła się w policzek, co też trzeba było wyczyścić. Zęby są spiłowane, ale nadal się ruszają, więc Tosiek będzie na pewno skazany na podcinanie zębów i osobne karmienie wyłącznie mokrym.
Do kontroli zgłaszamy się w poniedziałek, miejmy nadzieję, że do tego czasu nie stanie się nic nieprzewidzianego. Tosio jest na Doksycyklinie (panie z mojej lecznicy zdobyły ptasi - jest w granulacie i łatwiej go podzielić na porcje
 ) oraz dostaje Bioprotect. Na szczęście ten szczur nie należy do wybrednych w kwestii leków i bardzo docenia osobne dokarmianie <3
 ) oraz dostaje Bioprotect. Na szczęście ten szczur nie należy do wybrednych w kwestii leków i bardzo docenia osobne dokarmianie <3Panna albinoska dogadana na niedzielę, więc kolejną adopcję można uznać za udaną - dziękuję, Mao za serce dla tej małej

Ja to umiem dobry domek znaleźć!  Wycałuj i wymiziaj Pana Mysza ode mnie
 Wycałuj i wymiziaj Pana Mysza ode mnie  

Śliczna duna... czy to nie przypadkiem od klimka? 

Śliczna duna... czy to nie przypadkiem od klimka?

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :) 
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]

Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Miejmy nadzieję, że nic się już więcej nie pokomplikuje i że z tymi zębami też może jakoś się z czasem lepiej ułoży. Fajnie, że Tosiek dobrze zniósł zabieg, niech teraz prędko się goi i wraca do pełni sił 

Xiao, jasne, że od Klimejszyn  Jak spuściła z ceny do 100 za dunę fun z wyposażeniem, już się nie wahałam
 Jak spuściła z ceny do 100 za dunę fun z wyposażeniem, już się nie wahałam  Zwłaszcza, że znalazło się trochę wolnej gotówki.
 Zwłaszcza, że znalazło się trochę wolnej gotówki.
Tośkowy ropień nie wszedł w kość, więc jest szansa, że jak się wygoi policzek, szczęka wróci do jakiej takiej sprawności. Usuwanie zębów wiąże się z kolejną narkozą, więc będziemy to brać ewentualnie pod uwagę jeśli ropień się odnowi (właściwie powinnam napisać 'kiedy" - bo to wróci z pewnością, oby jak najpóźniej). Chodzi o wszystkie zęby z lewej strony, nie tylko trzonowce - cała krawędź szczęki była przekrzywiona i podpiłowana. Teraz zostaje to obserwować.
Dziękuję, że o nas myślicie :* To mi daje dodatkową siłę do walki.

Jak spuściła z ceny do 100 za dunę fun z wyposażeniem, już się nie wahałam
 Jak spuściła z ceny do 100 za dunę fun z wyposażeniem, już się nie wahałam  Zwłaszcza, że znalazło się trochę wolnej gotówki.
 Zwłaszcza, że znalazło się trochę wolnej gotówki.Tośkowy ropień nie wszedł w kość, więc jest szansa, że jak się wygoi policzek, szczęka wróci do jakiej takiej sprawności. Usuwanie zębów wiąże się z kolejną narkozą, więc będziemy to brać ewentualnie pod uwagę jeśli ropień się odnowi (właściwie powinnam napisać 'kiedy" - bo to wróci z pewnością, oby jak najpóźniej). Chodzi o wszystkie zęby z lewej strony, nie tylko trzonowce - cała krawędź szczęki była przekrzywiona i podpiłowana. Teraz zostaje to obserwować.
Dziękuję, że o nas myślicie :* To mi daje dodatkową siłę do walki.

Biedny Tosiek   Ale chwila... usuniesz mu zęby... a protezy kiedy wstawisz?
  Ale chwila... usuniesz mu zęby... a protezy kiedy wstawisz?   Będzie dziadkiem bez zębów?
  Będzie dziadkiem bez zębów?
Zdróweczka dla niego i dla reszty, a dla Ciebie sił i wytrwałości

Ale chwila... usuniesz mu zęby... a protezy kiedy wstawisz?
  Ale chwila... usuniesz mu zęby... a protezy kiedy wstawisz?   Będzie dziadkiem bez zębów?
  Będzie dziadkiem bez zębów?Zdróweczka dla niego i dla reszty, a dla Ciebie sił i wytrwałości

Z nami : Kreska, Tosia (http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=41343)