Ruchliwe noski ♥

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
lilliane17

Ruchliwe noski ♥

Post autor: lilliane17 »

Hej, Hello, Witam Wszystkich. Jakoż, że jest nowa na forum a zauważyłam temat nasi pupile, chciałam przedstawić mojego podopiecznego - kota. Na razie jedynego mieszkańca mojego domu. Wcześniej zawsze pałętało się pełno zwierzaków, sąsiedzi nazywali nasze podwórko jako drugie zoo lub schronisko :D Jednak trochę dorosłam, dojeżdżam do szkoły prawie 40 km pociągiem i nasze domowe stado zmalało.

Tak więc przedstawiam Edwarda - rudego dachowca :)
Obrazek

Kocurek ma prawie dwa lata, nie jestem do końca pewna kiedy się urodził ale chyba jakoś na przełomie stycznia/lutego :) Jest kochany i uwielbia spać na mojej głowie, ewentualnie brzuchu ;D

W niedalekiej przyszłości zamierzam "zaopatrzyć" się w ogonki. Niestety muszę was zamieść - ze sklepu zoologicznego. Ale proszę, powstrzymajcie się od rzucania mięsem. Zakup zwierzęcia z zoologicznego jest tylko i wyłącznie dla tego, że likwidują sklep. Otóż, od bardzo dawno chodzę do mojego miejscowego zoologicznego, jednego z dwóch w moim mieście i naprawdę zdążyłam polubić jego pracowników. Zwierzaki nie są trzymane na kupie, nie ma nawet mowy o trzymaniu samców z samiczkami. Jestem tego pewna, nie dlatego, że tak powiedzieli tylko na szklanym akwarium pisze dokładnie "samice", a na następnym "samce". Osobniki są trzymane po kilka sztuk, max 4. Może akwaria nie są wielkie ale zawsze czyste i mieszkańcy mają jedzenie oraz picie.
Wielka szkoda, że likwidują sklep ale nic nie mogę na to poradzić. Właściciel zamyka go z jakiś powodów osobistych. I właśnie w tej sprawie prawie wszystko jest o połowę tańsze a zwierzaki oddawane za symboliczną złotówkę. Jak na taką małą mieścinę, szczurków niestety nie ma za wiele. Są tylko trzy... :( :(
Więc teraz czekam na wykończenie mojej klatki. Muszę coś wykombinować, żeby mieściła się w normie :)

Pozdrawiam, Lilliane :*
Awatar użytkownika
Evilka
Numer GG: 6273947
Kontakt:

Re: Ruchliwe noski ♥

Post autor: Evilka »

trzymam kciuki! i nie moge sie doczekać, żeby zobaczyć maluchy już w nowym domu :)) spragnione miłości i stęsknione za domowym ciepłem!
'I należysz do mnie, choć to nie kwestia posiadania.'
Neo, Doc i Aki
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Kciukam!
Nie popieramy tu kupowania z zoologów, ale są wyjątki... To myślę że pod taki wyjątek podpada, bo za grosze to na pewno ogonki by trafiły jako tania okazja dla węża :/ A jednym z główynch powodów niechęci do zoologów jest to, że kupując tam - napędza się biznes. To odpada w tym przypadku. Tak więc dobrze robisz :)

Weź szybko ogony zanim ktoś je kupi, jak się parę dni pokiszą w mniejszej klatce to się nic nie stanie takiego, a już będziesz mieć u siebie :) Fajny motyw na za małą klatkę - postawić na biurku otwartą (młode za cholerę nie zejdą z biurka :D). Chociaż u takich chowanych w akwariach misiaków trochę minie zanim się połapią że fajnie jest się wspinać po klatce i połazić :)

A bierzesz chłopaków czy dziewczynki?

I daj znać i wrzuć foty jak już się doszczurzysz! Powodzenia :)
Awatar użytkownika
lilliane17

Post autor: lilliane17 »

Cyklotymia - nie pytałam o płeć, chciałam dziewczynki ale zobaczymy jak to będzie w sobotę :) Oczywiście jak tylko będe miała zdjęcia to wstawię :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”