wzięłam się dzisiaj za focenie ogonów. jak myszy wyszły cudnie, tak szczury totalnie nie chciały ze mną współpracować

ale jest, co jest, żeby pokazać, że żyjemy i mamy się dobrze

no to od najstarszych.
Abu - za 13 dni skończy 3 latka. foczek, te łapki tylne żyją swoim życiem, już nawet nie próbują się go słuchać, ale dzielnie daje radę, przednie łapki ma silne i jak się uprze to i na taras się wgramoli

Sznycel - rok i 10 miesięcy, zrobił się grubas i leń, ale mogę go przynajmniej czasem pogłaskać, ostatnio udało mi się go nawet pogłaskać w klatce! tylko trochę się spiął, ale nie protestował

Comet - rok i 8 miesięcy, on to jak zawsze ciapa jakich mało. zabiera wszystkim jedzenie i najchętniej zjadłby wszystkim leki, nieważne, co tam jest, ważne, że trochę kaszki

Alucard - rok i 6 miesięcy, Aluś jest strasznym indywidualistą, chodzi swoimi ścieżkami, jak nie ma ochoty na mizianie, to miziania nie ma

Po - rok i 6 miesięcy, ten to z kolei przeciwieństwo Alucarda, mogę go miziać kiedy chcę i ile chcę, taki pluszak wielki

Hiacynt - 7 miesięcy, ostatnio się uspokaja, mogę go spokojnie wziąć na ręce, pogłaskać, nawet w klatce i już na mnie nie fuka i nie gryzie... jakiś przełom? strach przed tą utratą jajek, która w końcu i tak nadejdzie?

Lukier - 7 miesięcy. imię idealnie pasuje, taki słodziaczek mój, do miziania, tulenia, noszenia na rączkach..

i myszaste.
Pinky i Mózg - rok i 1 miesiąc - poodparzani, w strupach, w dziwnych naroślach, czyli urok posiadania paskudnych łysoli

Uszek - 10 miesięcy (umownie) - no ten to cudak jest. kizia mizia moja mała, istnieje dla niego tylko człowiek, jedzenie i kołowrotek

Sitrina - 6 miesięcy (umownie) - zdecydowanie najodważniejsza z obecnego mini stadka dziewczyn. chętnie włazi na rękę, ale za długo na niej siedzieć nie chce

Nessa - 6 miesięcy (umownie) - ta to największy dzikus wśród dziewczyn

Ceana - 4 miesiące, była dzikuskiem na początku, teraz się robi coraz fajniejsza, kontaktowa

i chłopaki najmłodsze - 2 miesiące mają. jego każdego po kolei opisywać nie będę, bo można powiedzieć o każdym to samo... cudni, kochają człowieka, siebie nie lubią, gryzą się, drą się, ale zaraz śpią razem..
Althenor:

Beltherion:

Cathaniel:

Dinnaroth:

Eltharion:

Felsaroth:

i Przekąsek - 5 miesięcy, mój tymczas... cudowny, charakter podobny do Uszka, ale Przekąsek się bunkruje s domku na górze klatki, którego broni jak lew.. jak mu tam podstawię rękę, to gryzie

ufff... koniec