[ Chrzanów/Kraków/Katowice]

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

migocia

[ Chrzanów/Kraków/Katowice]

Post autor: migocia »

Witam.
Jestem zainteresowana adopcją małej najlepiej 3-4 tygodniowej szczurki, dla mojej 9 miesięcznej samiczki.
Zależy mi na jak najszybszym znalezieniu jej towarzyszki.
Ps. szukałam już na adopcjach, na tablicy, na facebooku ale na razie żadnych wiadomości :(
Z góry dziękuję za pomoc!
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: [ Chrzanów/Kraków/Katowice]

Post autor: smeg »

Samiczki muszą mieć minimum 5 tygodni, żeby można je było oddzielić od matki. Jeśli ktoś oddaje młodsze szczurki, robi im krzywdę, więc lepiej szukaj takiej 5-tygodniowej i starszych ;) Dla 9-miesięcznej samiczki najlepszym towarzystwem byłaby jednak albo szczurka w podobnym wieku, albo dwie małe samiczki, bo nie zamęczałyby jej dzikimi harcami, a mogłyby się bawić między sobą. Dodatkowo maluchy najlepiej rozwijają się w towarzystwie rówieśników. Rozważ przygarnięcie dwóch szczurzątek ;)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
migocia

Post autor: migocia »

smeg pisze:Samiczki muszą mieć minimum 5 tygodni, żeby można je było oddzielić od matki. Jeśli ktoś oddaje młodsze szczurki, robi im krzywdę, więc lepiej szukaj takiej 5-tygodniowej i starszych ;) Dla 9-miesięcznej samiczki najlepszym towarzystwem byłaby jednak albo szczurka w podobnym wieku, albo dwie małe samiczki, bo nie zamęczałyby jej dzikimi harcami, a mogłyby się bawić między sobą. Dodatkowo maluchy najlepiej rozwijają się w towarzystwie rówieśników. Rozważ przygarnięcie dwóch szczurzątek ;)

Właśnie mam zamiar adoptować dwie dziewczynki, bo tej małej samej to byłoby pewnie smutno :(
Ale przeważnie każdy chce odbiór osobisty a nie mam jak dojechać, bo przeważnie jest to bardzo daleko ode mnie :(
Codziennie zerkam na różne strony z ogłoszeniami i albo już są zajęte, albo są za daleko od mojej miejscowości a transport nie wchodzi w gre :/
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Transportu można też szukać na forach (o szczurach, świnkach morskich, kotach itp.), prawie każde ma swój dział transportowy. Ogłaszają się tam osoby, które jadą np. do rodziny i zgadzają się przy okazji przewieźć zwierzaka, najczęściej za darmo. http://www.szczury.org/viewforum.php?f=180 - tutaj jest dział transportowy na naszym forum ;) Najlepiej najpierw zaklepać szczurka u właściciela i poprosić o ok. 2-3 tygodnie czasu na znalezienie transportu już z tego konkretnego miasta. Czasem kierowcy ogłaszający się na blablacar.pl zgadzają się przewozić zwierzaki samochodem, ale to już najczęściej za opłatą, jak za pasażera.

http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=43742 - tu jest jedna wolna dziewczynka z transportem do Katowic.
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=43755 - maluszki z Dąbrowy Górniczej
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=43818 - młode z Częstochowy
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
smerfeta

Post autor: smerfeta »

ja polecam bla bla car :) dzis do zielonej gory mily pan zawizol dwa szczuraski od emnie do pilnie szukajacej kolegow dla jej osamotnionego szczurka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”