Witam.
Jestem zainteresowana adopcją małej najlepiej 3-4 tygodniowej szczurki, dla mojej 9 miesięcznej samiczki.
Zależy mi na jak najszybszym znalezieniu jej towarzyszki.
Ps. szukałam już na adopcjach, na tablicy, na facebooku ale na razie żadnych wiadomości
Z góry dziękuję za pomoc!
Samiczki muszą mieć minimum 5 tygodni, żeby można je było oddzielić od matki. Jeśli ktoś oddaje młodsze szczurki, robi im krzywdę, więc lepiej szukaj takiej 5-tygodniowej i starszych Dla 9-miesięcznej samiczki najlepszym towarzystwem byłaby jednak albo szczurka w podobnym wieku, albo dwie małe samiczki, bo nie zamęczałyby jej dzikimi harcami, a mogłyby się bawić między sobą. Dodatkowo maluchy najlepiej rozwijają się w towarzystwie rówieśników. Rozważ przygarnięcie dwóch szczurzątek
smeg pisze:Samiczki muszą mieć minimum 5 tygodni, żeby można je było oddzielić od matki. Jeśli ktoś oddaje młodsze szczurki, robi im krzywdę, więc lepiej szukaj takiej 5-tygodniowej i starszych Dla 9-miesięcznej samiczki najlepszym towarzystwem byłaby jednak albo szczurka w podobnym wieku, albo dwie małe samiczki, bo nie zamęczałyby jej dzikimi harcami, a mogłyby się bawić między sobą. Dodatkowo maluchy najlepiej rozwijają się w towarzystwie rówieśników. Rozważ przygarnięcie dwóch szczurzątek
Właśnie mam zamiar adoptować dwie dziewczynki, bo tej małej samej to byłoby pewnie smutno
Ale przeważnie każdy chce odbiór osobisty a nie mam jak dojechać, bo przeważnie jest to bardzo daleko ode mnie
Codziennie zerkam na różne strony z ogłoszeniami i albo już są zajęte, albo są za daleko od mojej miejscowości a transport nie wchodzi w gre :/
Transportu można też szukać na forach (o szczurach, świnkach morskich, kotach itp.), prawie każde ma swój dział transportowy. Ogłaszają się tam osoby, które jadą np. do rodziny i zgadzają się przy okazji przewieźć zwierzaka, najczęściej za darmo. http://www.szczury.org/viewforum.php?f=180 - tutaj jest dział transportowy na naszym forum Najlepiej najpierw zaklepać szczurka u właściciela i poprosić o ok. 2-3 tygodnie czasu na znalezienie transportu już z tego konkretnego miasta. Czasem kierowcy ogłaszający się na blablacar.pl zgadzają się przewozić zwierzaki samochodem, ale to już najczęściej za opłatą, jak za pasażera.