Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Hihi Ja mam za mało szczura, żeby dawać całe jajo, ale bosko to musi wyglądać
A jajecznice też możecie sobie darować... od czasu do czasu kawałek jajeczka na twardo (albo na miękko ) w zupełności wystarczy dla zdrowia zwierzaka, nie ma co przesadzać z białkiem. Skutek może być taki, że ściuro nabawi się przebiałczenia i wcale nie będzie mógł dostawać...
ja jajecnice czasem moim zwierzom daje... mniej wiecej raz na miesiac... z jednego jajka na 5 szczurow, bez tluszczu lub na odrobinie masla... oczywiscie bez soli i przypraw... mysle, ze nie zaszkodzi, a czasem padam na pysk i nie mam sily robic im kaszki czy innego smakolyka na kolacje...
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Apeluje do wszystkich :!:
Włożenie jajka na 3 sekundy do wrzątku nie zabija bakterii.
Salmonella siedzi w całym jajku.Nie tylko w skorupce.
Nawet jajko na miękko może mieć jeszcze zdolne do zarażenia bakterie.
Tylko całkowicie ugotowane lub usmażone jajko nie zawiera Salmonelli.
Aczkolwiek jajka z wielkich ferm są teoretycznie wolne od Salmonelli, ponieważ drób jest szczepiony.Trzeba uważać na jajka z niewielkich ferm, a w szczególności na te pochodzące ze wsi.
Figa i Julka u mnie
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
nie powinno sie dawac jajka surowego bo szczurka moze zlapac salmonelle albo jakies inne chorobsko. Tak samo jak czlowiek nie powinien jesc jajka surowego