Święta Trójca: Aya, Mishka & Tajfun

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
kinia87

Re: Święta Trójca: Aya, Mishka & Tajfun

Post autor: kinia87 »

no chyba nagram filmik ;)))))
co do jasnienia haskaczy... kilka dni temu robiac porzadki w piwnicy znalazlam albumy ze zdjeciami sprzed ladnych kilku lat. No i tak patrze, a tu moja Tosia kochana, pierwszy przeuroczy szczur... do tej pory caly czas myslalam, ze to kaptur, a tu sie teraz okazalo, ze to haskacz w pelnej krasie! Ona do konca nie wyjasniala ani troche... pozniej na dupie ze starosci troche osiwiala, ale generalnie byla mocno ubarwiona jako husky. Wiec regula o jasnieniu haskaczy zdaje sie nie być regułą...
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno >:D Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*] [/b]
Awatar użytkownika
kinia87

tak jak dzisiaj obiecałam, nadrabiamy trochę zdjęciami :)
Co nowego u nas.. Aya z Mishka maja sie dobrze ;) Tajfun wczoraj cos sobie zrobil z lapka.. podkurczal ja wczoraj, w ogole na niej nie stawal... 2 wizyty u weta i łapka prawie jak nowa :) na szczescie nic powaznego...
No to lecimy ze zdjeciami... zdjecia sa z okresu lipiec-wrzesien ;)
Przy okazji.. juz sie zdazylam pochwalic co niektorym, a dla wiadomosci tych, ktorzy jeszcze nie wiedza... Tajfun wazy 950g <samica> ;] Czyli kilo szczescia... och ten spaślak!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TUTAJ widać idealnie skalę porónawczą Mishki (na górze) - wiek 10mcy i Tajfuna (ta wiellka poducha:P - 6 mcy, 950g...)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

za chwilę kolejne serie... ;)
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno >:D Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*] [/b]
Awatar użytkownika
kinia87

zapomniałam dodać, że mniej więcej od lipca dziewczyny są przesiedlone do Ferplasta Furet Plusa :) na poczatku sypalam sciolke na calosc, ale przeszlismy na kocia kuwete, widoczna gdzies na dalszym zdjeciu klatki... a reszta w polarach :)
Awatar użytkownika
kinia87

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iskanie iskanie :D
Obrazek

Obrazek

a po iskaniu goły mokry placek na głowie Tajfuna :D
Obrazek

i za chwilę jeszcze jedna seria zdjęć... ;)
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

Ile waży Tajfun?!
Wybacz, nie wierzę :D
Awatar użytkownika
kinia87

no ważyliśmy Tajfuna jakieś 2 tyg. temu u weta... 950g... stał nieruchomo na wadze, więc myślę, że dobry wynik pokazało... byłam w równie ciężkim szoku... najpierw myślałam, że coś z wagą nie tak... ale no taki kloc jednak z niego jest ;) a raczej z niej:P męskie imię, ale to samica stuprocentowa:P jak podnosze Mishke np. to w ogóle nie czuć, że coś trzymam, za to jak Tajfun na mnie wlezie, to normalnie aż przeciąża :P ostatnio zarwał rurę ferplasta... tzn tak się skokiem rzucił do środka, że zerwał 2 kółka boczne, które były przytwierdzone do klatki, żeby się tunel nie ruszał ;) mój kochany pasibrzuch :))
Awatar użytkownika
kinia87

no tak, cały Tajfun ;))))))

Obrazek

zbiorowe iskańsko ;)

Obrazek

tak się lubią czasem poprzytulać... ;)

Obrazek

Obrazek

no i tutaj Tajfun znowu jakiś taki chudy kurde wyszedł:P

Obrazek

Obrazek

trochę nabałaganiłyśmy ;)
Obrazek

Obrazek

szczury pomagały mi w przeprowadzce:P
Obrazek

no tutaj w końcu widać mniej więcej skalę porównawczą Mishki i Tajfuna

Obrazek

Aya też jest niczego sobie:P

Obrazek

Obrazek

małe królestwo... ;)
Obrazek

pomidorowa :)))

Obrazek

pomidorowa mojej mamy:P mina Tajfuna mówi sama za siebie... ;)

Obrazek

Obrazek

no i jak zwykle, wszyscy najedzeni, a Tajfun do końca przy misce..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

do końca przy misce...
Obrazek

szamam sobie flipsa ;)

Obrazek

tunel zapchany ;)

Obrazek

słodkie moje śpiochacze :)

Obrazek

kolejny skład... ;)
Obrazek

Mishka i jej pozycje ;)

Obrazek

ale pod kołderką najlepiej :)
Obrazek

Mishka rekin ;) znowu :P

Obrazek

Obrazek

Tajfun też podłapał...

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

kinia87 pisze:męskie imię, ale to samica stuprocentowa:P
Widzisz, męsko brzmiące imię zobowiązuje, pewnie stąd tyle ciałka :D
kinia87 pisze:ostatnio zarwał rurę ferplasta... tzn tak się skokiem rzucił do środka, że zerwał 2 kółka boczne, które były przytwierdzone do klatki, żeby się tunel nie ruszał ;) mój kochany pasibrzuch :))
hahaha chciałabym to zobaczyć xD
Awatar użytkownika
kinia87

ech :( no i niestety, nie mogło być dobrze za długo...
niedawno wyczułam u Tajfuna guzka pod sutkiem. Kilka dni temu miał średnicę niecały 1cm..wczoraj już ok. 2cm. Dzisiaj wizyta u weta..Podjechałam do dość dobrze opiniowanej kliniki u mnie w BDG. Generalnie szczegóły wizyty opisałam tutaj, więc nie chcę spamować..
http://szczury.org/viewtopic.php?f=169&t=33476

No i cóż.. mamy zapisany na 5 dni antybiotyk.. nie wiem, ale jakoś nie przekonuje mnie to, żeby to miało pomóc... Wolałabym chyba Tajfuna szybko zoperować, żeby to gó*** usunąć i mieć to jak najszybciej z głowy... no ale dobrze, nie będę się kłócić ze specjalistą i przychylę się do zaleceń... Jedyne co mnie właśnie zdziwiło, to to, że jak ją wetka oglądała to było to bardzo małe :| nie rozumiem tego. Praktycznie o połowę się zmniejszyło... więc jak to możliwe? w ciągu jednego dnia taka zmiana?
Idekk

Post autor: Idekk »

skoro się zmniejszyło to może nie jest źle? to na pewno jest guzek guzek, a nie ropień?
tak czy siak, trzymam z chłopakami mymi kciuki!
Awatar użytkownika
kinia87

dziekujemy :* wetka powiedziala, ze na ropnia to jej nie wyglada, uciskala, zadna ropa nie wylatywala. Mi sie wczoraj wydawalo, ze jakby kropka ropki jest, ale mozliwe, ze to paproch był. Skóra jest jedynie zaczerwieniona w tym miejscu (widoczne jak sie scisnie to miejsce). Teraz Tajfun odpoczywa po wizycie, wiec jak bedzie na wybiegu to znowu skontroluje guzka... nie wiem naprawde czy to guz czy nie guz... ksztalt raczej guzowaty, taki bardziej owalny, miekki, przesuwalny... nie wiem, nie mam pojecia.. i wet tez z tego co widzialam do konca nie wiedzial..
Awatar użytkownika
kinia87

Niestety nie obędzie się bez operacji. Tajfuna czeka najprawdopodobniej zabieg mastektomii...bardzo prosimy o kciuki 26.11 (sobota) od 9:15... ja chyba do tej soboty nie wyrobię ze stresu. Tak się boję, że oddam mojego najweselszego, najenergiczniejszego ogona, a on nie przeżyje operacji :( chyba nigdy bym sobie nie darowała, że oddałam na ciachanie szczura, który nie wykazywał żadnych oznak chorobowych.. ech :(
kolejna informacja, bedziemy z mezem przygarniac do stada 4. dziewuche, ale to jak juz sie Tajfun wykuruje po zabiegu... marzy mi sie fuzz albo czarnuch berkshire... no ale zobaczymy, co się trafi :)
Awatar użytkownika
kinia87

ale się porobiło..
jeszcze w poprzednim poście pisałam, że marzy mi się fuzz i doslownie dzień później na forum ogłoszenie, ze do adopcji sa fuzziki z bydgoszczy.. moja radosc nie miala granic :) od razu wyslalam ankiete PA i czekalam cierpliwie na odpowiedz... po prostu sie zakochalam w tych kluchach! I coz stalo sie dzis.. wchodze przypadkiem, ogloszenie na tablicy - facet z bdg likwiduje sklep zoologiczny i musi sie "pozbyc" reszty "towaru" w postaci 3 pozostalych szczurkow do końca tego tyg... Ale najgorsze było to, co napisał dalej... "jeśli do końca tygodnia (do piątku) nikt nie wyrazi chęci zabrania szczurów, będę zmuszony wyrzucić je na śmietnik. Nie chcę ich zabijać, ale też nie mam co z nimi zrobić." Zrobilo mi sie goraco i zimno zarazem... od razu wykonalam telefon do kumpeli, ktora chciala przygarnac 2 szczurki, zgodzila sie w ciemno. Zostal ten trzeci, ostatni.. przez myśl przeleciała mi adopcja fuzza z bydgoszczy i niestety nie zastanawiałam się długo, co wybiorę.... Na fuzzika mnóstwo chętnych, a ten maluch mógłby do piątku nie otrzymać takiej szansy :( Wybrałam szczura homo nie wiadomo. Wiem tylko tyle, że to samiczka. Dalej nie wiem zupełnie nic... ale to już nie jest ważne... ważne, że będzie miał ciepły domek... i inne szczurki, które mam nadzieję też w ciemno go pokochają. Ponieważ na 5 szczurów moja klatka byłaby za ciasna, zrezygnowałam z adopcji wymarzonego fuzza.. ale jestem pewna, że io n też znajdzie wspaniały domek..
Jutro odbieram moją nową kluchę :) właściwie, to nawet nie wiem, w jakim jest wieku... z tego wszystkiego zapomniałam nawet spytać... szczur wielka niewiadoma :) juz nie moge sie doczekac...
Awatar użytkownika
kinia87

troche temat zawisl w poweitrzu, a u nas takie zmiany... ze mna od listopada Krecik i Lunka, kochane urwisy.. Tajfun po 2 operacjach guzów, ma się świetnie na szczęście.. niestety wczoraj odeszła od nas nasza kochana Aya :( nie mogę się z tym pogodzić, czuję się tak, jakby ktoś wyrwał mi serce i zakopał pod ziemią, razem z nią... Moj kochany pychol, moje najmądrzejsze śliczności... moja Ayunia :(((

Obrazek

tutaj klika słów na pożegnanie..
http://szczury.org/viewtopic.php?f=23&t=35612
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”