ja tez natrwfilam parę razy na zdjęcia szczurków na smyczy, na przykład u jakuszewy http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=27359&start=30 Chociaż sama sobie nie wyobrażam w jaki sposób ubrać ciura w smycz, podziwiam jakuszewę i jej ciury za cierpliwośćIguta87 pisze: Co do zdjęć, to jesteś pewna że widziałaś je tutaj? Bo wydaje mi się że na forum raczej nie znajdziesz zwolenników używania smyczy... niektórzy są przeciwni nawet spacerom na ramieniu, w ogóle wychodzeniu ze szczurem na zewnątrz.
Czy kolor sierści szczura świadczy o jego charakterze?
Moderator: Junior Moderator
Re: Czy kolor sierści szczura świadczy o jego charakterze?
Ze mną: Taavi, Miki, Karo, Riko, Talib, Bambi i Rysik 
Teraz sobie przypominam że już to widziałam u jakuszewy
no i skoro ona to robi to ja jestem za
myślę że to jest tak jak z ubieraniem małych piesków - jak robisz to od maleńkości to zwierze się przyzwyczaja i przestaje mu to przeszkadzać, pozatym uważam że jak się dobrze zna swoje szczury to się widzi czy coś im pasuje czy nie. Nic na siłę tylko
myślę że to jest tak jak z ubieraniem małych piesków - jak robisz to od maleńkości to zwierze się przyzwyczaja i przestaje mu to przeszkadzać, pozatym uważam że jak się dobrze zna swoje szczury to się widzi czy coś im pasuje czy nie. Nic na siłę tylko
Dziewczyny:
Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
Masz rację. Gdy już będę miała nowe szczurki, to spróbuję je jakoś przyzwyczajać, ale na pewno nie na siłę. Nie chcę, żeby się i one denerwowały i zraziły do mnieIguta87 pisze: myślę że to jest tak jak z ubieraniem małych piesków - jak robisz to od maleńkości to zwierze się przyzwyczaja i przestaje mu to przeszkadzać, pozatym uważam że jak się dobrze zna swoje szczury to się widzi czy coś im pasuje czy nie. Nic na siłę tylko
I takie podejscie do sprawy mi sie podoba 
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...