[INNE] anemia

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

[INNE] anemia

Post autor: Lulu »

[quote="falka"]U ludzi leczenie dietą tylko wspomaga leczenie farmakologiczne, ale nie może go zastąpić, mam rację, LuLu?[/quote]

tak...

nie wiem jak u zwierzat, ale u ludzi takie leczenie do tanich sie niestety nie zalicza :?
merch

[INNE] anemia

Post autor: merch »

Juz lepsza ta watróbka, jak ci sie nie chce bawić w obróbkę termiczną to mozesz kupić kawałeczek pasztetu na wage, na ogól wkladaja jej tam dość dużo.

A co do ludzi i leczenia anemii ,jeśli to najpospolitsza postać - anemia z niedoboru zelaza to owszem leczy sie preparatami żelaza doustnie lub dozylnie doustne sa dość tanie dożylne już nie. Natomiast kiedyś polegało to właśnie na odpowiednim odżywianiu. Niedobory zelaza po porodzie zdarzały się bardzo często , teraz w czasie ciązy stosuje się między innymi suplementy zelaza właśnie żeby temu zapobiec.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
PALATINA

[INNE] anemia

Post autor: PALATINA »

Ja wcinam żelazo w tabletkach (Niektóre preparaty wcale nie są tanie, np. Ferrogard -czy jakoś tak?) - z racji niejedzenia mięska i z racji bycia honorowym dawcą krwi. Musze przyznac, że krew mam w porzadku, a rodzice tak panikują, że nie mogę nie jeść mięcha i oddawać krwi jednocześnie.
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
Nisia

[INNE] anemia

Post autor: Nisia »

Czarna, być może Gryzajowi chodziło o taki produkt Vitacraftu o nazwie "buraczek". Sa to takie prostokątne sprasowane niby-ciastka, o barwie silnie buraczkowej. W składzie - sporo buraków czerwonych. Moje małe sie tym zajadają. Do nabycia chyba w każdym zoologu.
Czarna20
Kontakt:

[INNE] anemia

Post autor: Czarna20 »

o dzięki Nisia - na to czekałam, jakaś nazwa firmy. idę do zoo popytać, jak coś to zamówię. dzięki
w domu szaleją --> Czika (psica), i ogoniaste: Brązowa, Nika, Lilith,Dara i Tavi

gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”