[INNE] nie rośnie

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
tygrys1985

[INNE] nie rośnie

Post autor: tygrys1985 »

Nie Norris to nie samiczka sprawdzałam juz ze 100 razy, sama tak myślałam,ale to na pewno samiec
Awatar użytkownika
Ayumi

[INNE] nie rośnie

Post autor: Ayumi »

tygrys1985, mój Shanti na początku wygladał jak myszka a nie szczurek i to przez długi czas, jadra zeszły mu bardzo późno, zabrałam go jako samiczkę a po pewnym czasie okazał się chłopcem, do tej pory jest mały - dużo mniejszy od innych szczurków
ze mną: Mysh
20 aniołków po drugiej stronie tęczy: Mr Happy; Harry; Floyd; Ramzes; Mia; Baby; Lucy; Elsa vel Elly; Alex; Pandora vel Panda; Dolls; Zazu; D; Shanti; Salomea Nine vel Sally; Antehai vel Anti; Elmer vel Elmo; Salem; Oskar; Tigra [']
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

[INNE] nie rośnie

Post autor: krwiopij »

[quote="tygrys1985"]natomiast malutkiemu j aderka pod ogon nie zeszły!![/quote]
szczurom jadra schodza do moszny w wieku ok. 4 tygodni... jesli nie ma ich na miejscu, to skad wiesz, ze to samiec? :? w jakim wieku sa te szczury? jak dlugo sa razem?
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

[INNE] nie rośnie

Post autor: Lulu »

tygrys1985, moglbys dac tu fotki obu szczurow? no i ich podwozia?
ESTI

[INNE] nie rośnie

Post autor: ESTI »

[quote="krwiopijka"]szczurom jadra schodza do moszny w wieku ok. 4 tygodni.[/quote]
Tak sie dzieje przy prawidlowym wzroscie i zywieniu. Znam przypadki kiedy jaderka opuszczaly sie dopiero w 6 tygodniu. Jedna w tej sytuacji, po miesiacu w przypadku ich braku - na 99% to samiczka.
Przydalyby sie zdjecia...
Obrazek
tygrys1985

[INNE] nie rośnie

no cóż wydaje mi się, że samiczki nie mają penisków,a mój Norrisek ma... takiego samego jak i Chucki... tylko jąder coś nie widać,może ma akurat tą wadę wrodzonę, kiedy jądra rozwijają się w podbrzuszu zamiast zejść pod ogonek? W sumie nic mu nie jest tylko za bardzo nie urósł, zachwouje się normalnie! może tak ma być? o zdjęcia się postaram,dziś pozyczę aparat i wgram najpóźniej jutro zdjęcia ogonów z każdej strony ;)

może u Norrisa będzie tak jak u Shanti od Ayumi?? aha Krwiopijko są razem od urodzenia.

[ Komentarz dodany przez: LuLu: Sro Cze 07, 2006 6:35 pm ]
Posty scalone.
/ mod. LuLu
Ostatnio zmieniony śr cze 07, 2006 5:34 pm przez tygrys1985, łącznie zmieniany 1 raz.
Nisia

[INNE] nie rośnie

Post autor: Nisia »

Szamil Ajlii też nie miał jaderek (ale on ich po prostu nie miał - nie rozwinęły się). Poza tym wszystko inne miał jak u samca - więc był samcem. Też był wielkości samicy. Ale, z tego co pamiętam, w wieku 6 miesięcy rozwinął się w mosznie nowotwór (byc może to nie ma związku).

tygrys1985, pójdź do weta, aby dokładnie obmacał małego i sprawdził, czy on te jąderka w ogóle posiada.
Awatar użytkownika
limba

[INNE] nie rośnie

Post autor: limba »

Jesli jadra pozostaly w brzuszku, to chyba tak jak u psow na przyklad,powinno sie je usunac. W jamie brzusznej jest za wysoka temperatura, i czesto dochodzi do znowotworzenia sie jader. (oczywiscie pisze na przykladzie psow, ale mysle ze dziala to podobnie)
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

[INNE] nie rośnie

Post autor: krwiopij »

nie mam pod reka samca, wiec nie bardzo moge porownac, ale o ile mnie pamiec nie myli, penis samca nie imponuje rozmiarami i jest calkiem podobny (przynajmniej na co dzien) do cewki moczowej samiczki... jesli sie myle, prosze mnie poprawic...

bardziej pewna metoda to przyjrzec sie dobrze i sprawdzic, czy miedzy cewka moczowa a odbytem nie znajduje sie pochwa...

niemniej roznice na pierwszy rzut oka sa naprawde niewielkie... to moze byc jakas sprawa zwiazana z nieprawidlowym rozwojem, a moze byc wiele prosciej - norris jednak jest dziewczyna, jest w ciazy i dlatego nie rosnie... cala energie poswieca na rozwoj mlodych i nie ma tylu sil, zeby rozwijac sie samemu (samej)...
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Nisia

[INNE] nie rośnie

Post autor: Nisia »

[quote="krwiopijka"]nie mam pod reka samca, wiec nie bardzo moge porownac, ale o ile mnie pamiec nie myli, penis samca nie imponuje rozmiarami i jest calkiem podobny (przynajmniej na co dzien) do cewki moczowej samiczki... jesli sie myle, prosze mnie poprawic... [/quote]
Tak, ale penis jest wyżej od siusiaka samiczki. Mam akurat obie płcie pod ręką ;) Przy czym samiec jest wykastrowany. Nawet bez jajek - baaardzo się rózni.
Acha, i penis mozna wynicować.

Gdyby Norris był samiczką musiałby mieć cycuchy doskonale zauważalne, a przynajmniej wymacywalne (dla mnie najbardziej wymacywalne są te pod pachami).
Mikulinka

[INNE] nie rośnie

Post autor: Mikulinka »

Czasami takie problemy mogą być też spowodowane błędami genetycznymi... Czy szczurek na pewno nie pochodzi z chowu wsobnego (tzn. czy jego rodzice nie są ze sobą spokrewnieni)? Słyszałam już o podobnych przypadkach...

Może być również tak jak pisze krwiopijka...

Być może zdjęcia wszystko wyjaśnią.
Od lewej: Małpka, Borsusia, Kretusia, Bimbla
-megi-

[INNE] nie rośnie

Post autor: -megi- »

Ja obstawiam że samiec jest wnętrem
u koni tez zdarzają się takie sytuacje
... a co do tego, czy należy w takiej sytuacji usunać jadra z jamy brzusznej, to nie mam zielonego pojecia
(ja nigdy nie słyszałam że predysponuje to do zmian nowotworowych)
Za tęczowym mostem FRYTKA, CHILI :*

Obrazek
Awatar użytkownika
PALATINA

[INNE] nie rośnie

Post autor: PALATINA »

[quote="Nisia"]Acha, i penis mozna wynicować. [/quote]
To dobry sposób na sprawdzenie czy to penis.

[quote="krwiopijka"]bardziej pewna metoda to przyjrzec sie dobrze i sprawdzic, czy miedzy cewka moczowa a odbytem nie znajduje sie pochwa... [/quote]
Ten też świetny. :thumbleft:

[quote="-megi-"]Ja obstawiam że samiec jest wnętrem [/quote]
Ja też.

[quote="-megi-"]. a co do tego, czy należy w takiej sytuacji usunać jadra z jamy brzusznej, to nie mam zielonego pojecia
(ja nigdy nie słyszałam że predysponuje to do zmian nowotworowych)[/quote]
Ja też słyszałam, że należy jądra usunąć (nowotwory).
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
tygrys1985

[INNE] nie rośnie

nom więc zaniepokojona bardzo byłam dziś u weta i powiedział mi, że Norris jest młodszy o najmniej 2-3 tygodnie od Chucka, i że mam jeszcze poczekać,ale on na razie jąderek nie wyczuwa,i że jeśli za 3 tygodnie sprawa się nie zmieni,mam do niego zajrzeć,a on stwierdzi czy to wnętrostwo,więc na razie moje obawy troszkę się uspokoiły.No i wiem na pewno , że to samiec :)
Dory

[INNE] nie rośnie

Post autor: Dory »

Konie wnętry zwykle są bardzo agresywne (nie mówię, że zawsze!). Nie wiem jak ze szczurami.
Grubasy zapraszają do galerii -> http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2925
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”