Gem, Chris, Alan i Nicky.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Re: Gem, Chris, Alan i Nicky.

Post autor: Chyna »

PS "Gdyby tak było zostałyby zamknięte we Wrocławiu wszystkie lecznice za wyjątkiem tych, w których przyjmuje Piasecki."

- "Dawno większej głupoty nie słyszałam".

Przecież to był sarkazm... ::)
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Ogoniasta pisze:
Chyna pisze: Pisałaś, że nie wiesz nic o Nim z for a ja podałam i to i drugie, gdzie była o Nim mowa.
Podałaś link do wątku, gdzie są posty sprzed 5 lat ::)
[/quote]

Dla mnie oznacza to, że przez kolejnych pięć lat nabrał o wiele większego doświadczenia.

Sorry za post pod postem ale nie ma możliwości edytowania.

Dobranoc.
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Chris, Alan i Nicky.

Dziennik pokładowy, 20.01.201.

Nicky.
Po kuracji jest zdrów. Dostał dziś ostatnią dawkę Baytrilu, Vit. A, D3 i E + Catosal. Mucosolvan mam Mu podawać jeszcze przez 2-3 dni.

Wzięłam "dzikusa" Chrisa ponieważ podczas właściwie codziennych zabawo-bójek coś Mu się stało w łapkę. Okazało się, że to rozcięcie. Antybiotyk osłonowo, piochtanina codziennie i dmuchać na rankę po przeczyszczeniu.

W profilu Pana Jarka na FB umieszczone jest zdjęcie Nicky'ego. Kiedy znajdzie czas i zaakceptuje zaproszenie znajdę je i umieszczę, jest śliczne.

Pozdrawiam.

Anna.
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

a dostawał dopyszcznie czy w zastrzykach?
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

W zastrzykach.

Mam też zestaw witamin specjalnie dla gryzoni, co jakiś czas daję dopyszcznie.

Zdjęcie Pana Jarka:

Obrazek

PS "Raport pokładowy 29.01.2011 miało być" a nie 20.01. Oczywiście.
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

cuuuuuuuuuuudo :-* :-*
kciukamy
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Jessica pisze:cuuuuuuuuuuudo :-* :-*
A Mama moja się śmieje, że potwór. :D (żartuje sobie :> )
Jessica pisze:kciukamy
Teraz to przede wszystkim za łapkę Chrisa co by się ładnie zagoiła i żeby się "potworowi" :D znów coś nie przyplątało. Nie dziękuję co by nie zapeszyć!
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Rozcięte jajeczko, w sobotę kastracja.

Dziś zobaczyłam, że Nicky ma rozcięte jedno jajeczko. Przecięta skóra i to dość głęboko (nie naskórek, skóra i to tak "mięska" lekko). Świeża rana. Wzięłam Go do Dr Zajączkowskiego, ładnie zszył, podał antybiotyk, Mały jest w dunie, dochodzi do siebie.

W sobotę jestem z Panem Jarkiem umówiona na kastrację "dzikusa" Chrisa. Oby ona coś zmieniła bo tak nie może być.

Chris gryzie wszystko co możliwe. Będzie trzeba założyć kołnierz bo bankowo będzie chciał wyciągnąć sobie nitki. Nigdy nie zakładałam kołnierza. Czytałam o tym, ale żebym sama zrobiła - nie ma mowy. Dwie lewe ręce.

Od dziś rozpoczęłam tygodniową kurację Stadka Beta Glukanem.

Boję się co będzie.

Pozdrawiam,

Anna
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Chris, Alan i Nicky.

http://szczury.org/viewtopic.php?f=13&t=29619

A poza tym dostali antybiotyk (Chris i Nicky), Nicky wrócił do wilii do Alana - przynajmniej na dzień, Chris oczywiście jeszcze odizolowany, szwy Pan Jarek zdejmie we wtorek.

Pozdrawiam. :)
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Chris, Alan i Nicky.

Alan i Nicky.

Obrazek
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

jakie misiaki ::) piękni
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Pięęęęękni panowie ::) http://img137.imageshack.us/i/nickyg.jpg/ <- zdjęcie wymiata, mam je na pulpicie ;D
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Chris, Alan i Nicky.

lovekrove pisze:Pięęęęękni panowie ::) http://img137.imageshack.us/i/nickyg.jpg/ <- zdjęcie wymiata, mam je na pulpicie ;D
To bardzo miłe, dziękujemy! :)

Wiecie, jest w sumie dobrze ale nie jest za dobrze.

5 lutego Pan Jarek Chrisa wykastrował. Czytałam, że kastracja, oprócz zrobienia porządku - kto jest alfa a kto nie - ma pomóc też przy bojaźliwych, strachliwych szczurkach.

Mamy 21 lutego. Hormony opadają do 14 dni. Czyli już opadły. A Chris nadal "dziki". Boi się dotyku a kiedy zostaje wypuszczony na wybieg za cholewę nie da się złapać. Jedno dobre w tym wszystkim: nie gryzie. Mnie nie gryzie. Ale nigdy mnie nie gryzł. Nie wiem, który wówczas tak urządził Nickyego że aż miał przecięte jajeczko. Nie mam pojęcia co się stało.

Chris teraz nadal pokazuje zęby, piszczy jak szalony no i w końcu albo sam wraca do klatki albo muszę Go zapędzić w kozi róg i bardzo mocno złapać. Co najczęściej kończy się łapaniem po kilka razy bo udaje Mu się uciec.
Dobre jest to, że rana po kastracji pięknie się zagoiła.

Alanowi zaś ostatnio zaczęło coś odbijać. (Alfa, niewykastrowany). Chce się "bawić" (?) moją dłonią jak innym szczurkiem chyba. Podgryza ją, zaczepia. Wcześniej mieliśmy taką zabawę, że kładłam Go na plecach i smyrałam po brzuszku ale z czasem przestała Mu się podobać, zaczął wykazywać agresję w stosunku do mojej dłoni, potrafił capnąć. Nie do kości, ale owszem, dał ząbkami znać że ma dość. Myślałam, że może jednak... Ale. Skończyłam tę praktykę wczoraj, gdy to samo spróbowała zrobić moja Mama którą Alan w pełni akceptuje i chętnie przychodzi do Niej - odszedł obrażony, zdenerwowany. To mówi samo za siebie.

Ale ja teraz nic Mu nie robię, ręka leży albo tylko Go pogłaszczę a On ją atakuje. :(

Grunt, to żeby - odpukać - Nicky'emu znów coś się nie stało, żeby Alan alfa nie zdziczał. I żeby się Nicky'emu podczas prób łapania Go cos się nie stalo.

Pozdrawiam Was,

Anna
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Chris, Alan i Nicky.

Dzisiaj "żarty" się skończyły.
Alan, przez tak długi czas przyjazny bardzo i ani myślący o dziabaniu w pewnym momencie zaczął dziabać, ale to podczas zabaw które Mu się nie podobały. Później ot tak przytrzymywał skórę ręki, jakby chciał mnie zdominować.
Dzisiaj przeciął mi zębami palec dość mocno.

Powtarzałam, że nie wolno, wielokrotnie, podnosiłam głos, że nie wolno próbując dominować.
Na nic.

Nie wiem co w Niego wstąpiło, słowo daję. Ma ok. 1 roku. Został przyniesiony w październiku jeśli mnie pamięć nie myli kiedy mógł mieć ok 1 - 1,5 miesiąca. Burza hormonów? Co robić?
Kastracja? Kolejnego?
Jeśli tak to dopiero w przyszłym miesiącu gdy będę miała pieniądze.

Jestem "lekko przerażona".
Obrazek
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Chris, Alan i Nicky.

Dziś przed wieczorem kastracja. Pan Jarek przenosi się do innego miasta i związku z tym takie "przyspieszenie".
Obrazek
Opaki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”