Kaptury limomanki z kocią domieszką

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
limomanka

Re: Kaptury limomanki z kocią domieszką

Post autor: limomanka »

To chyba powinien być Tolek i Banan :P Ale Tolka już mamy w stałym stadzie - odpada :P
Ze mną:koty: Nutek i Wolfgang oraz suka Masza
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Franek i Bananek z domu limomanek mi się podoba ;D

Spanie synchroniczne jest cudne :D
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
Magdonald

Post autor: Magdonald »

Entreen pisze:Franek i Bananek z domu limomanek mi się podoba ;D
A widzisz, widzisz? ;D
Ja tylko na imiona dla swoich szczurów nigdy nie mam pomysłu :D
Moje dziewczęta:
Obrazek
Zapraszamy na nasz bazarek :)
Awatar użytkownika
limomanka

Dobra, zobaczymy - jak nic mi innego nie wpadnie do głowy, tak zostanie ;)
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Awatar użytkownika
limomanka

Przywiozłam dziś 8 nowych łapek :) Fotki zrobię jutro, bo to była podróż z przygodami i byłam w domu dość późno.
Ale zdradzę już dziś, że jednak nie ma agutkowego dumbo kaptura - jest niebieski. I zostaje. To już postanowione. Maluch na razie nie ma imienia.
Drugi, czarny kapturzak - albo raczej bareback, Franio - będzie już niedługo szukał nowego domku. Jest jeszcze młodziutki (2-3 miesiące) i cudownie przylepiasty. Maluszki są we wspólnej klatce i na razie korzystają z wyposażenia, które czeka na Pana Mysza (przyjeżdża za tydzień).
Mojego dumboucha trzeba solidnie odkarmić, bo najmniejszy z miotu 16 szczurów. I miał chyba złamaną końcówkę ogonka. To plus jego ushi daje mu wygląd kochanego fajtłapy, ale jednak Fajtłapą go nie nazwę :P Ani Banankiem, jak próbowano mnie namówić ::) Bananek bardziej pasowałby do tego beżyka, który był mylnie wzięty za aguta (jechałam z myślą, że przywiozę zakapturzone agouti i dopiero na miejscu zorientowałam się, że beżyk został nazwany brązem...). Na miejscu, w Katowicach zostało jeszcze 5 czy 6 chłopa: haskacze, jeden niebieściak self (albo z plamką, nie oglądałam dokładnie), beżyk i drugi niebieski kaptur - miałam mieszane uczucia, ale rozsądek zwyciężył i wyszłam stamtąd tylko z jednym.
Naszły mnie dziś takie przemyślenia: jak to dobrze, że będzie Pan Mysz. Może wyleczy mnie z chęci brania wszystkich tych maluchów - on wiecznie będzie mały jak młody szczurek ;D
valhalla

Post autor: valhalla »

A jednak będzie jakaś mała nowość u Ciebie! I to jeszcze głupioucha ;)
Czekam na fotki :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
limomanka

valhalla, już jest :D A foteczki oczywiście przy dziennym świetle zrobię - żeby było widać, jak malutki i jaki piękny kolorek.
Awatar użytkownika
diana24
Kontakt:

Post autor: diana24 »

Dlatego właśnie jak biorę na DT to chłopaków bo wiem, że nie będę mogła ich zostawić u siebie :) :P
Gratulację :)
I obowiązkowo zdjęcia :D czekam z niecierpliwością :D
Z nami : Kreska, Tosia (http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=41343)
Przetransportowane: 8 przystojniaków i 8 samiczek
Za TM [*][/b]: Lucy, Hera, Topej, Fiona, Całka, Aria, Albert, Iskierka, Gabi, Safi, Plamka
Awatar użytkownika
limomanka

Rhose przysłała mi fotkę, na której Edzio przytula swoją koleżankę. A także drugie, gdzie siedzi spokojnie na ręce. Cud, miód, orzeszki!

Porcja najnowszych zdjęć.
obecny wystrój klatencji
Obrazek Obrazek

szybkie stópki
Obrazek

poranna wystawka
Obrazek Obrazek

przedstawiam wszem i wobec - Fenek - objaw GMR Pana Męża ;D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i drugi nowy lokator - Szczur Franciszek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obaj są niesamowicie cudaczni : :D Mieszkają razem, tulą się, tłuką i kombinują jak wyjść z klatki. Strasznie mnie bawi kiedy młody przewraca Frania na plecy - w odwrotnej konfiguracji niebieściaka prawie nie widać spod niewiele przecież starszego Franka. Fenek jest jeszcze dość wycofany. Ale pomalutku się rozkręca. Za to Franciszek jest już ze wszystkimi za pan brat :) Będzie ogromną radością dla osoby, która go przygarnie :) Nie jestem w stanie zrozumieć, jak rodzina, która go kupiła mogła się go bać - ten szczur jest w stanie zalizać wszystkich! I niesamowicie skacze :D

Jeszcze najświeższe wagi:
Twix 665 g (-10 g)
Mars 647 g (+9 g)
Tosiek 551 g (+6 g)
Erwin 538 g (+30 g)
Tolek 521 g (+4 g)
Errol 302 g (+35 g)
Ach 281 g (+ 40 g)
Franciszek 195 g
Fenek 62 g
Mogłam ich nie ważyć po tym jak ćwiczyliśmy przychodzenie na zawołanie (nagrodą była dynia :] ).
Awatar użytkownika
diana24
Kontakt:

Post autor: diana24 »

Poranna wystawka - bomba :D :D
Fenek przy takim stadzie na pewno nadrobi i bardzo szybko się rozkręci :P
Z nami : Kreska, Tosia (http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=41343)
Przetransportowane: 8 przystojniaków i 8 samiczek
Za TM [*][/b]: Lucy, Hera, Topej, Fiona, Całka, Aria, Albert, Iskierka, Gabi, Safi, Plamka
Awatar użytkownika
limomanka

Malachit
Numer GG: 2405640

Post autor: Malachit »

Jak kolorowo w klatce ;D
W ogóle lim co to za klatka? To taka niska woliera? Wygląda super, jakie ma wymiary? Maluchy by przelazły między prętami? Skąd taka? I w ogóle czemu macie poidełko zaklejone na czarno? ;D
Fenek - słodziak i dostał fajne imię, a Franciszek śliczny, brakuje mi takiego niezwykłego kaptura w stadzie...
Wyszukiwarka nie gryzie
Awatar użytkownika
limomanka

Malachit, Franek do wzięcia ;) I będę we Wrocku za 2 tygodnie 8)

Klatka to woliera (chyba ptasia) - na stelażu z kółkami, ale nie mieści się cała na fotkach ;) Wymiary z nóżkami od dołu do góry 147cm, część klatkowa to wys. 88cm, szer. 85cm, głęb. 54cm, odległości między prętami niestety 2 cm, więc smarkacze przełażą. Ach i Errol jak w niej zamieszkali mieli 3 miesiące i jeszcze umieli przełożyć głowy (na szczęście nie ciągnęło ich na zewnątrz). Znalazłam tę klatkę przez tablica.pl (kosztowała mnie całe 150 zł :D ) - przywieźliśmy sobie spod Opola.
Tu zdjęcie zrobione przez poprzednich właścicieli

Z dołączaniem Fenka będę i tak czekać do początku października bo chcę wykorzystać przeprowadzkę. Na szczęście w nowym domu wybieg będą mieli w pokoju, w którym będzie stała woliera - teraz wynoszę ich do sypialni - dlatego nie byłoby aż takim problemem, gdyby Fenek wyszedł sobie na spacer ;)

Poidełko zaklejone, bo raz w miesiącu przez tydzień dolewam witaminki - więc ograniczam dopływ światła do poidła. Z tyłu wisi drugie (na zdjęciach nie widać), oklejone z kolei białą taśmą izolacyjną. Mam w planach zrobić jakieś fajne, kolorowe otulacze na szydełku, ale jak zwykle nie mam czasu się za to zabrać.

Fajnie, że imię Fenka Wam się podoba - to mój pomysł z wczoraj. Nie chciałam dawać mu zwykłego Gacek, a głupiouch musiał mieć jakieś dopasowane do wyglądu imię ;) Bo charakterku to on na razie nie pokazuje, smarkaty i przytulaśny, bo dopiero zabrany od mamy i braci.
Awatar użytkownika
Magdonald

Post autor: Magdonald »

limomanka pisze:Mam w planach zrobić jakieś fajne, kolorowe otulacze na szydełku, ale jak zwykle nie mam czasu się za to zabrać.
Nie boisz się, że Ci "zjedzą" te otulacze? Ja bym pewnie nie ryzykowała, ale to przy moich babach, bo je ciekawi wszystko, co wystaje z poza klatki :D
Moje dziewczęta:
Obrazek
Zapraszamy na nasz bazarek :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

limomanka pisze: Mogłam ich nie ważyć po tym jak ćwiczyliśmy przychodzenie na zawołanie (nagrodą była dynia :] ).
Dokładnie ;) ; kiedyś przy pierwszych szczurkach szybko przestałam uczyć sztuczek, bo spryciule zbyt prędko załapywały, a byle jaka nagroda nie mogła być, tylko jakiś smakołyk ::) :P
https://lh6.googleusercontent.com/-S5Pu ... 856355.JPG słodki szkrab, GMR męża wcale nie dziwi... :)
Taką mają fajną klatę, że michy im się pewnie śmiały z radości, że przestronnie, ciekawie i kolorowo :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”