I opowiadania Jeffreya Archera ze zbioru "Kołczan pełen strzał"; po zniesmaczeniu "Mariną" (jak dobrze , że zaczęłam od "Cienia wiatru"...
Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic cz
"Dziwny przypadek psa nocną porą , Marek Haddon . Interesująca książka.
I opowiadania Jeffreya Archera ze zbioru "Kołczan pełen strzał"; po zniesmaczeniu "Mariną" (jak dobrze , że zaczęłam od "Cienia wiatru"...
)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Tadeusz Dołęga-Mostowicz, 'Znachor. Profesor Wilczur'.
I co z tego, że czytadło? Za to w dobrym stylu i świetnie się czyta
I co z tego, że czytadło? Za to w dobrym stylu i świetnie się czyta
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
No to teraz czas na Terrego Pratchetta ''Straż Nocna''. Tak troche nie po kolei, ale potem zabierzemy się za ''Mort''.
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
S. King "Ręką mistrza".
Ale jakoś nie mogę dokończyć. Przeczytałam tyle jego powieści, a ta jakoś dziwnie mnie przeraża. Po przeczytaniu choć jednego rozdziału mam jakieś dziwne stany lękowe
. Ale muszę ją skończyć.
Ale jakoś nie mogę dokończyć. Przeczytałam tyle jego powieści, a ta jakoś dziwnie mnie przeraża. Po przeczytaniu choć jednego rozdziału mam jakieś dziwne stany lękowe
Ze mną: już żaden szczurek... 
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
"Kocia kołyska" Vonneguta
Wprawdzie czytalam to kilka (nascie?) lat wstecz, ale mi sie tak przypomniało... pamietam, ze troche było dziwne
Wprawdzie czytalam to kilka (nascie?) lat wstecz, ale mi sie tak przypomniało... pamietam, ze troche było dziwne
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Stephen King - "Bastion" jak dla mnie książka warta przeczytania, aż żałuje, że już przeczytałam 
Ryszard Kapuściński - "Imperium". Świetna książka o byłym ZSRR, o jego byłych republikach oparta na jego własnych doświadczeniach i obserwacjach podczas pdróży po terytorium Rosji 
Czytam "Pamiętnik z przeszłości". Jak na razie zapowiada się genialnie.
W swojej własnej biblioteczce znalazłam coś , czego nie czytałam - "Wyspa umarłych " Rogera Żelaznego
Sądząc po cenie na odwrocie , nabyta w antykwariacie i położona na półkę , ale podły Niemiec nie pozwolił sięgnąć
Nawet mi się podoba
Nawet mi się podoba
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
W tej chwili Gracham masterton - Kostnica oraz zły duch cz1. czeka na mnie jeszcze w domu książka o lekach dla zwierzakow (dla przyszlkych weterynarzy) ale nie ma mnie w domu to autora nie podam .

"Kim jest oddany przyjaciel?Nie czynimy nic poza odwlekaniem nieuniknionego.Nie jesteśmy niczym więcej jak czekającymi oprawcami..."
"Ludzie Stalina" Roj Miedwiediew. Ostatnio zaczęłam się interesować epoką stalinowską 
ja sobie postanowiłam przypomnieć Silmarillion Tolkiena. Podoba mi się jeszcze bardziej niż kilka lat temu. 
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Mówisz? To może i ja spróbuję...?
Bo pierwszym razem w ogóle mi nie podeszło , choć bardzo lubię Tolkiena. Tak samo rozczarował mnie "Kowal z Polesia Większego", pozostawił we mnie uczucie , że porzucono i nie zmarnowano świetny pomysł
A teraz przypomniałam sobie trylogię Jonathana Carrolla (Całując ul , Zaślubiny patyków oraz Drewniane Morze)i nie był to czas stracony; nadal mi się bardzo podoba!
Bo pierwszym razem w ogóle mi nie podeszło , choć bardzo lubię Tolkiena. Tak samo rozczarował mnie "Kowal z Polesia Większego", pozostawił we mnie uczucie , że porzucono i nie zmarnowano świetny pomysł
A teraz przypomniałam sobie trylogię Jonathana Carrolla (Całując ul , Zaślubiny patyków oraz Drewniane Morze)i nie był to czas stracony; nadal mi się bardzo podoba!
Wygrzebałam teraz z biblioteczki Bułyczowa ( " Wielki Guslar wita obcych" ) ; już się trochę pośmiałam i wiem , co wezmę sobie do jutrzejszej kąpieli z pianką 
Carroll miał rewelacyjne tytuły. nie chciałam czytać książek, bo bałam się, że popsują wrażenie jakie na mnie robił tytuły 
i kurde. miałam rację :/ lubię tylko chichy
nie mam co czytać
i kurde. miałam rację :/ lubię tylko chichy
nie mam co czytać
ten się nie myli, kto nic nie robi