A później w towarzystwie oswojonych koleżanek same też łatwiej się oswoją
Moderator: Junior Moderator

Te z zoologa raczej się boją i są nieśmiałe. Najlepiej przygarnąć szczurki za darmo tutaj na forum, najczęściej będą oswojone, przyjaźnie nastawione do ludzi, zdrowe i nie w ciąży.
 Te z zoologa raczej się boją i są nieśmiałe. Najlepiej przygarnąć szczurki za darmo tutaj na forum, najczęściej będą oswojone, przyjaźnie nastawione do ludzi, zdrowe i nie w ciąży.

do oporu, żeby pokazać dominację?
  do oporu, żeby pokazać dominację?

Turlanie, skakanie, gonienie się!!!
  Turlanie, skakanie, gonienie się!!! 

). Ciekawość i głód mobilizuje ogona do wyjścia, wejścia na mnie i łażenia po mnie, włażenia pod ciuchy itp. A za przyjście lub choćby na początku wystawienie ryja z klatki - nagroda smakołyk. Potem można zacząć delikatnie wstawać i przemieszczać się z ogonkiem "na sobie"
 ). Ciekawość i głód mobilizuje ogona do wyjścia, wejścia na mnie i łażenia po mnie, włażenia pod ciuchy itp. A za przyjście lub choćby na początku wystawienie ryja z klatki - nagroda smakołyk. Potem można zacząć delikatnie wstawać i przemieszczać się z ogonkiem "na sobie"  

Obecnie od roku i 2 m-cy mam 2 panienki- haszczankę Zofię oraz agutkę Helenkę. Takie są najfajniejsze, choć ostatnio zaczynam się zakochiwać w głupiouszkach dumbo. Ale dziczka szczurzego nigdy nie miałam i większość ludzi z naszego forum też nie ma takich doświadczeń, więc nie odpisywali na twój wątek jakoś masowo
 Obecnie od roku i 2 m-cy mam 2 panienki- haszczankę Zofię oraz agutkę Helenkę. Takie są najfajniejsze, choć ostatnio zaczynam się zakochiwać w głupiouszkach dumbo. Ale dziczka szczurzego nigdy nie miałam i większość ludzi z naszego forum też nie ma takich doświadczeń, więc nie odpisywali na twój wątek jakoś masowo  . Trzymam kciuki za malutką a właściwie za obydwie. Dawaj znać co u was, zawsze chętnie zajrzę.
 . Trzymam kciuki za malutką a właściwie za obydwie. Dawaj znać co u was, zawsze chętnie zajrzę.