Mój klan

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Mimysia

Mój klan

Post autor: Mimysia »

Otóż pare osób pewnie pamięta (czytało) w lutym o śmierci mojej Mimi (Miki).Długo po tym nie chciałam następnego ogonka ale w końcu...no wiecie zatęskniłam.Otóż mama kategorycznie nie zgadzała się na szczura przed wakacjami.Uznałam że miała racje więc zaczęłam sobie oszczędzać.A tu jak wróciłam z zielonej szkoły pytam co dostane na dzień dziecka.Mama mówi że niespodzianka (ja mówie niespodziewanka xD) więc odkąd wróciłam sie zastanawiałam.Mama mnie naprowadziła że książką.Wcześniej mówiła że to bardzo małe.Przyjaciółka oczywiście: ty sie nie zastanawiaj bo szczura ci kupi! (sama ma szczurzyczke).No i dziś mówi mama że nie daleko idziemy tylko przy okazji wpadniemy do zaprzyjaźnionego sklepu zoologicznego.No i podchodzimy (były tam 3 szczurzyce z małymi) i mówi pani: wybieraj.No ja osłupiałam : D.No to mam tera 2 panienki.Fotek na razie nie mam ale jak będę miała to na pewno dam ;) Pierwsza panna - Shayde.Czarniutka, biały brzuszek i przednie łapki.Śmiała, ciekawska i ruchliwa, mama miała umaszczenie husky.Druga dama - Lulu.Zastanawiam się czy ona nie jest....blaze!Jest czarna, ma biały pyszczunio z białą "łysinką" między oczkami.Zrobię fotkę to ocenicie.Jej mama to kapturek aguti.Tatusiów niestety nie znam, wiem że mamy były na początku z nimi w klatce ale teraz były oczywiście osobno.Pani bardzo miła, dała nam za darmo karmę, sprawdzała czy na 100% dziewczynki ( ;)) i znam ją już troche bo jest też fryzjerką.No to sie rozpisałam...na razie mam starą klatkę i mały plastikowy domek, nową klatkę (bo ta sie właściwie troche zniszczyła, jest zastępcza na razie) i większy domek kupimy za jakiś czas, bo teraz nie mam tylu pieniędzy i mieszczą sie w domku swobodnie.I coś jeszcze....
KOCHAM JE :zakochany: i strasznie sie ciesze :jezor2:
Ostatnio zmieniony wt cze 13, 2006 5:37 pm przez Mimysia, łącznie zmieniany 1 raz.
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Miłość to coś co jest zawsze ale nie wszędzie.Taki przyjaciel, co się można zkichać wysyłając zaproszenia, bo nigdy nie przychodzi.
I tak się tydzień później wprosi ;)
Layla

Mój klan

Post autor: Layla »

Gratulacje z powodu nowych przyjaciółek:) Ja też mam nową ale już czwartą dziewuchę:)
Obrazek
Yshia

Mój klan

Post autor: Yshia »

gratulacje :thumbleft: a może jakieś zdjęcia dziewuch zamieścisz? :)
~~jestem chora~~
Mimysia

Mój klan

Pisałam że nie mam xD musze kupić klisze do aparatu, i moze troche telefonem w poniedziałek zrobie ;)
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Miłość to coś co jest zawsze ale nie wszędzie.Taki przyjaciel, co się można zkichać wysyłając zaproszenia, bo nigdy nie przychodzi.
Mimysia

Mój klan

Oooo prosze nie!Oglądałam je i wydaje mi sie ze Shayde to samiec....Musze je zanieść w poniedziałek do sklepu zeby pani sprawdziła :sad2: w kazdym razie roznia sie od siebie :cry: maja ledwno 4 tygodnie wiec w ciaze nie zajdzie ale ja je pokochalam, nie chce zeby to byl samiec :!: ale na to wyglada :sad2: :sciana2:
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Mój klan

Post autor: Lulu »

maja ledwno 4 tygodnie wiec w ciaze nie zajdzie
oj tu bym sie klocila... oddziel je natychmiast!

jezeli widzisz roznece to pani sklepie niewiele Ci pomoze... chyba, ze chcesz tam oddac szczura, ale tego komentowac juz nie bede :?
Mimysia

Mój klan

to co ja mam zrobić?pomózcie mi prosze!!! :sad2:
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Layla

Mój klan

[quote="Mimysia"]to co ja mam zrobić?[/quote]

Rozdzielić przede wszystkim
Obrazek
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Mój klan

punkt 1.
rozdzielic szczury. teraz. w tej chwili.

w punkcie drugim pare alternatyw:
a. czekac az samiec skonczy 4 miesiace, wykastrowac go i polaczyc z samica.
b. sprawic sobie jeszcze dwa szczury: samca i samice. Do samicy, ktora masz teraz dolaczyc nowa samice, do samca samca i miec dwa stada.
c. przygarnac nowa samiczke i miec dwie samiczki. w stosunku do samca zachowac sie odpowiedzialnie i znalezc mu dobry dom. Nie skazywac go na sklep. Ja bym nie byla w stanie na taki los skazac moje zwierze.
Ostatnio zmieniony sob cze 10, 2006 7:41 pm przez Lulu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ewqa

Mój klan

Post autor: Ewqa »

[quote="Mimysia"]Oglądałam je i wydaje mi sie ze Shayde to samiec...[/quote]

Czy to nie ty kiedyś kombinowałaś z rozmnażaniem szczurków bo maluchy sa takie słodkie? Jeśli się myle to wybacz, ale cos takiego mi się kojarzy.

I rozdziel szczurki, to piętno na całe życie dla samiczki która ma tak wczesnie maluchy, pomijając że trudno o dom dla maluchów.
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
Mimysia

Mój klan

No więc nie wiem.Moje wyjścia to

-Znaleźć domek Shayde (nie wiem czy sie zdobędę).Ma niecałe 4 tygodnie, młodszy od Lulu i chyba nie ma wyszktałconych jąder, tylko "dzyndzelek" dalej od odbytu niż ona.
-Zatrzymać je, poczekać aż skończy 3 mc (ktoś mi tak powiedział, może więcej) i wykastrować go.

Żal mi bardzo bo oba są ufne i przyjacielskie zwierzaki, już się tulą i iskają nasze ręce (moje i mamy).Jutro rano idziemy do weta, i jest problem bo ja mam tylko jedną klatkę :|
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Mój klan

a skad tak w ogole wiesz w jakim sa wieku? :drap:

rozdzielilas je czy nie?
Mimysia

Mój klan

Shayde - ok 2-3 dni do 4 tygodni
Lulu - 4 tygodnie

Wiem bo mi sprzedawczyni powiedziała (to znajoma mojej mamy).Urodziły się w sklepie

A nie mam je jak rozdzielić!Teraz śpią ale ja nie mam jak ich rozdzielić, nie wrzeszczcie na mnie tylko, gdzie miałabym drugiego umieścić? :(
This is the night
this a beautyfull night
and we call Bella Notte.

Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Mój klan

Wiem bo mi sprzedawczyni powiedziała (to znajoma mojej mamy).Urodziły się w sklepie
to ile blazow w przodkach maja te szczury skoro twierdzisz, ze jeden z tych Twoich jest blaze?

ja osobiscie bym sprzedawczyni nie wierzyla, ale to juz chyba kwestia uprzedzen.

czyli malemu jajeczka jeszcze nie wyszly?
jezeli jest w takim wieku jak piszesz to bedzie sie to dzialo na dniach.
im wczesniej je rozdzielisz tym lepiej, bo bedziesz miala pewnosc, ze nie przegapisz tego momentu kiedy bedzie mial okazje i mozliwosc zaplodnic samice.
krzywda im sie nie stanie jezeli juz teraz je rozdzielisz... natomiast stanie sie, jezeli tego nie zrobisz i okaze sie, ze jest juz za pozno.

jednego szczura na noc mozesz wlozyc do transporterka. to male szczury, wiec nie powinno mu tam byc za ciasno. a jutro kombinowac klatke.
Layla

Mój klan

A nie masz transportera? Wiem, że ciasno, ale tak tymczasowo może by się dało..
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”