No wiec, pan w zoologu nagadał ci głupot kochana

oczywiscie ze moga jesc zielenine, owoce i warzywa, umyte i wysuszone.
Bardzo dobrze ze wywalilas kolowrotek i jeszcze lepiej ze ciur sobie krzywdy nie zdążył zrobic
Male scurki musza jesc duzo pokarmu wysokobialkowego: jajka, ryba bez osci, kurczak najlepiej ugotowany bez przypraw, niesolony serek bialy ( zolty ser jest tlusty wiec odpada) a ja osobiscie karmilam swoje maluchy bardzo dobra mieszanka wlasnej roboty:
Przepis na jedzonko dla maluchów,nadaje sie od momentu jak zaczną same podjadać do skończenia 10-12 tygodnia:
sucha karma jajeczna dla ptaków: główny składnik mieszanki
owsianka dla niemowląt w proszku: kolejny główny składnik
granulat sojowy: średnia ilość
mleko w proszku dla zwierząt: duża łyżka na ok.500 gram mieszanki
płatki owsiane i pszenne: mała ilość
pełnoziarniste płatki owsiane i otręby pszenne( uważam ze zbędne-jest wystarczająco dużo błonnika): mała ilość
mieszanka nasion-proso, mieszanka dla kanarków,sezam łuskany, nasiona lnu, konopia?: mała ilość
karma dla szczeniaków malutkie kawałki30% białka:mała ilość
larwy mącznika suszone: mała ilość
Zalewany wada mineralna lub przegotowana schłodzoną aby powstała nie za gęsta papka ale tez nie za rzadka.Chwilkę odczekać i dodać wody jeśli trzeba
szczurki lubia surowe brokuly,kalafior, marchewke, jablko, salate i wiele wiele innych, poczytaj w dziale co mozna a czego nie i to sie tyczy nie tylko doroslych szczurasow.
ugotowany makaron, kus kus, rozne kasze na rowni z produktami bialkowymi zeby mialy energie rosnac
mam nadzieje ze pomogłam, i nigdy więcej nie słuchaj sklepikarzy i nie bierz szczurków z zoologa, na forum jest dużo kochanych i zdrowych do adopcji, ale każdy sie uczy i na przyszłość już będziesz wiedzieć. Załóż swoim ogonkom watek w dziale pupile,są śliczne i chcemy obejrzeć więcej zdjec i śledzić jak rosną