Miss Pigi :-)
Rasa: bulldog francuski.
Zawód: najlepszy obrońca.
Ulubione zajęcie: kąpiel, wszelkiego rodzaju zabiegi pielęgnacyjne (z wyjątkiem obcinania pazurów), jedzenie, gra w piłkę.
Pigi to pies cudowny, wymagający, inteligentny. Łączy mnie z nią szczególna więź, ja nie potrafię żyć bez niej, ona beze mnie. Nie odstępujemy siebie na krok, broni mnie przed wszystkim i wszystkimi. Jest niesamowita, nie ma słów, które w pełni oddadzą jej wspaniały charakter. Czas się dla niej zatrzymał, od dobrych 5-6 lat się nie zmienia, nadal jest żywiołowa, rozbiegana i hałaśliwa ;-)
Została wyciągnięta ze sklepu zoologicznego we Francji, gdzie spędziła 2 miesiące w psim akwarium. Długo po tym miała zaburzenia behawioralne. Na szczęście doszła do siebie

Jesteśmy do siebie podobne, obie uparte, nieustępliwe i nieufne, pewnie dlatego tak dobrze się dogadujemy
Ona zaszczepiła we mnie miłość do bulldogów francuskich

"Zniewoliliśmy resztę zwierzęcego stworzenia oraz potraktowaliśmy naszych dalekich kuzynów w futrach i piórach tak okrutnie, że poza wszelką wątpliwość, gdyby mieli oni stworzyć religię, szatanem byłby dla nich człowiek." — William Ralph Inge