Staruszek

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Lipa

Staruszek

Post autor: Lipa »

Wyjechałam na tydzień za granicę i w tym czasie stan Majorka bardzo się pogorszył. Mało jadł, był ospały, zasypiał w dziwnych miejscach, coraz gorzej chodził... Myslałam, że może tęskni za mną, ale wróciłam we wtorek i zobaczyłam, że naprawdę jest źle. Na moich rękach trochę się ożywiał, nawet wrąbał cały duży kawałek marchewki, ale widać było, że nie ma sił.
Od wczoraj cieknie mu krew z noska. Myślę, że umiera, zadzwonię dziś do lekarza i zapytam co o tym sądzi. Ale wydaje mi się, że będę musiała go uśpić. Ma równo 2lata. Jest mi ciężko, bo to pierwsze zwierzątko, którym zajmowałam sie tylko ja! Ja go przyniosłam do domu, ja mu kupiłam klatkę i wszystkie bajery, zmieniałam mu ściółkę, woziłam do lekarza, bawiłam się z nim i przekonałam całą rodzinę do niego.
Martwię sie o tą krew z noska, ktoś miał podobnie?
:(
Major ur. 11.2009. Zaadoptowany z laboratorium uniwersytetu.
[*] 1.01.2012. Tęsknię :(
Hanka&Medyk

Re: Staruszek

Post autor: Hanka&Medyk »

Wyciek z nosa może być albo porfiryną (częsty objaw przy osłabieniu organizmu, bo szczur nie daje sobie rady z domywaniem nosa i okolic oczu), albo krwią. Warto, żeby zobaczył go lekarz - pomoże wzmocnić jego organizm albo pomoże mu godnie odejść, jeśli faktycznie będzie takie wskazanie.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Awatar użytkownika
Lipa

Post autor: Lipa »

Lekarz dał mu zastrzyk i powiedział, że to mykoplazmoza. Zobaczymy jak jutro będzie się czuł.
Tak mi go szkoda, pół dnia mi łzy lecą :(
Major ur. 11.2009. Zaadoptowany z laboratorium uniwersytetu.
[*] 1.01.2012. Tęsknię :(
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Myko to nie wyrok śmierci, fakt jest to poważna choroba szczegulnie że leczenie zaczełaś trochę puźno ale da się jeszcze dużo zrobić.
najpierw przeczytaj to http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... koplazmoza
potem wejdź do tematu weterynarze i pójdź do dobrego weta (jeśli ten do którego już chodzisz jest polecany to przynim zostań)

dwa lata to nie jest też tak strasznie dużo, pewnie jest to wiek powiedzmy średni ale do staruszka ma daleko, dwa i pół trzy to staruszkowie, dwulatek to najwyżej kryzys wieku średniego ;)

Walcz jest oco może podać steryd daj betaglukan lub scano, witaminy i echinacee.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”