[Warszawa] Znalazłem szczura potrzebna adopcja
Moderator: Junior Moderator
[Warszawa] Znalazłem szczura potrzebna adopcja
W dniu dzisiejszym znalazłem na śmietniku w kartonie szczura. Jest to samica, kapturek, ma kilkanaście blizn na karku na szczęście ukrytych pod futerkiem, nie wydaje mi się chora, nie mam możliwości się nią zająć, posiadam własne stadko i nie mam możliwości go powiększyć:( na razie szczurek siedzi z racji nie posiadania prze zemnie dodatkowych klatek w faunaboxe 30x30x40. Dla tego szukam mu domu na terenie warszawy...
"Bierz tego arbuza i dawaj mi melona k".... Eris....
Re: [Warszawa] Znalazłem szczura potrzebna adopcja
Dodałam miasto do tytułu, żeby było jaśniej.
Postaraj się zrobić też fotki szczurki, to zawsze pomaga w adopcji, możesz też spróbować popytać chociażby o DT czy pożyczenie dla niej większej klatki do czasu znalezienia nowego domu.
Postaraj się zrobić też fotki szczurki, to zawsze pomaga w adopcji, możesz też spróbować popytać chociażby o DT czy pożyczenie dla niej większej klatki do czasu znalezienia nowego domu.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
większa klatka odpada:( ponieważ moi domownicy nie zgodzą się na kolejne zwierze.... Powiedzieli, że mam się jej "pozbyć" do końca następnego tygodnia.... więc szukam kogokolwiek kto się nią zajmie.....
jak wawa, to ja się nią zajmę.
tylko w razie jakiś większych wydatków u weta prosiłabym o wsparcie finansowe forumowiczów. z infekcjami i pasożytami dam sobie sama radę, ale jeśli szczurka wymagałaby zabiegu albo jakiegoś dłuższego leczenia, to nie będzie mnie stać od tak na taki wydatek.
Beliar, gdzie w jakiej dzielnicy mieszkasz, dasz radę podrzucić szczurkę w okolice pragi płn albo ewentualnie centrum?
tylko w razie jakiś większych wydatków u weta prosiłabym o wsparcie finansowe forumowiczów. z infekcjami i pasożytami dam sobie sama radę, ale jeśli szczurka wymagałaby zabiegu albo jakiegoś dłuższego leczenia, to nie będzie mnie stać od tak na taki wydatek.
Beliar, gdzie w jakiej dzielnicy mieszkasz, dasz radę podrzucić szczurkę w okolice pragi płn albo ewentualnie centrum?
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
Nausica,ja mogę ją wziąć na DS
o ile jest zdrowa.

to super, Pigi. ja bym ją wzięła do weta, żeby ją obejrzał, bo jakieś pasożyty może mieć chociażby, no i była jakiś czas na zewnątrz, co przy tej pogodzie może się skończyć jakimś przeziębieniem. na pewno zrób jej kwarantannę, jeśli zdecydujesz się ją wziąć.
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
Klatkę jakby co mam
. Ile musi być w kwarantannie? I mam nadzieję że będzie łagodna do łączenia, to najpoważniejszy etap na początku
resztę da się przeżyć 

ja bym dała, że z 2 tygodnie, bo wtedy jakaś choroba się może wykluć. myślę, że nawet w jakiejś mniejszej klatce lepiej jej będzie posiedzieć ten czas niż w faunaboxie. no i wet niech lepiej ją osłucha itd. jak powiesz, że szczur ze śmietnika i dorzucisz historię łapiącą za serce, to powinni jakąś zniżkę dać:)
nie było by dla mnie problem podrzucić ja do centrum, metro świętokrzyska-ratusz-patelnia ? zależy mi na tym by ktoś ją pokochał, bo wygląda ciut na wychudzoną i poranioną ;( i kur*** ktoś ją wyrzucił w zimę....
jak coś mam czas jutro, po jutrze etc nie wiem która z was chce się nią zająć ale jak coś piszcie na Priv umówimy się i dam swój numer.
jak coś mam czas jutro, po jutrze etc nie wiem która z was chce się nią zająć ale jak coś piszcie na Priv umówimy się i dam swój numer.
-
To ja ją dziś wezmę do weta a potem przekażę Nausicai (tym razem na pewno
, mam nadzieję że jest w lepszym stanie niż haszcz ). Beliar, dasz radę podrzucić pannę na metro świętokrzyska do godz. 15.30? Muszę jeszcze zamówić transporter dla małej. Nr tel na pm.

Starsza Pani, ja jej mogę dać DS ale jeśli będzie zdrowa i nie będzie wymagała długiego leczenia bo w danej chwili jestem spłukana z oszczędności. Więc mogę ją przejąć od Ciebie ale na weta w chwili obecnej nie mam 

-
Pigi2012, sądząc po opisie, to ona zdrowa nie jest (szczury ze śmietnika rzadko bywają zdrowe, mam w tym względzie spore doświadczenie), stąd wizyta u weta i DT u Nausicai.Pigi2012 pisze:Starsza Pani, ja jej mogę dać DS ale jeśli będzie zdrowa i nie będzie wymagała długiego leczenia bo w danej chwili jestem spłukana z oszczędności. Więc mogę ją przejąć od Ciebie ale na weta w chwili obecnej nie mam
Jak mała się wyleczy, trafi do Ciebie (fajnie, że już ma DS

Teraz czekam tylko na info od obecnego opiekuna, czy może pannę dziś do 15.30 podrzucić.
A może mogłabyś przyjść do weta i odwieźć małą do Nausicai

Mogę ja jutro od Ciebie odebrać i zawieść do Nausicai ale dziś nie dam rady,wszystko tak nagle 

-
Ja mam w domu 6 klatek, siódmej nie chcęPigi2012 pisze:Mogę ja jutro od Ciebie odebrać i zawieść do Nausicai ale dziś nie dam rady,wszystko tak nagle

OK, i napisz dziś koniecznie co z małą i oczywiście złożę albo sama albo z Nausicaą wątek
Jeśli będzie potrzebny.