Dobrze, że reszta ma się dobrze. Z niecierpliwością czekam na jakieś zdjątka!
maluszki lilo juz sa! :D
Moderator: Junior Moderator
- sopocianka
Miałam nadzieję, że Lenka wyjdzie z tego... :-(

Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
['] za Lenke... biedne malenstwo... 
['] za małą lenkę, która zapewne ma już skrzydełka i aureolę w szczyrzym niebie... Wierzyłam, że wszystko będzie dobrze...
(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Biedna Lena....
Sopocianka trzymam kciuki! Mam nadzieję, że koleżanka będzie miała kogo głaskać w drodze do Gdańska...
Sopocianka trzymam kciuki! Mam nadzieję, że koleżanka będzie miała kogo głaskać w drodze do Gdańska...
- sopocianka
Mama zgodziłą się na drugiego szczurka!!!
Dojazd z Warszawy do Gdańska mam prawie załatwiony (dzięki uprzejmości Nisi), pozostaje jeszcze kwestia transportu na trasie Łódź - Wawa.
I tutaj mam gorącą prośbę!!! Czy ktoś, kto wybiera się do Krwiopijki po szczurki i mieszka w stolicy, mógłby zabrać dla mnie beżowego chłopca????????? (szczegóły do ustalenia) W przeciwnym razie chyba niestety będę musiała zrezygnować...
Dojazd z Warszawy do Gdańska mam prawie załatwiony (dzięki uprzejmości Nisi), pozostaje jeszcze kwestia transportu na trasie Łódź - Wawa.
I tutaj mam gorącą prośbę!!! Czy ktoś, kto wybiera się do Krwiopijki po szczurki i mieszka w stolicy, mógłby zabrać dla mnie beżowego chłopca????????? (szczegóły do ustalenia) W przeciwnym razie chyba niestety będę musiała zrezygnować...
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Biedna Lenka
dobrze że już nie cierpi.
Sopocianko, poczytaj na pogaduchach, bo chyba Krwiopijka będzie na warszawskim spotkaniu ze wszystkimi maluszkami.
Sama sie zastanawiam nad którąś z malutkich, ale boję się eksmisji z mieszkania wraz ze szczurami przez moja rodzinę. (szczury podpadły bo zżarły zasłonę)
Sopocianko, poczytaj na pogaduchach, bo chyba Krwiopijka będzie na warszawskim spotkaniu ze wszystkimi maluszkami.
Sama sie zastanawiam nad którąś z malutkich, ale boję się eksmisji z mieszkania wraz ze szczurami przez moja rodzinę. (szczury podpadły bo zżarły zasłonę)
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
- sopocianka
Dziękuję za radę! 
Krwiopijko, czy mogłbyś napisać coś o maluszkach?
Czy beżowym otworzyły się już oczka?
Krwiopijko, czy mogłbyś napisać coś o maluszkach?
Czy beżowym otworzyły się już oczka?
Ewqa, chcialabym oficjalnie i przy wszystkich przeprosic cie, za niedopatrzenie, jakiego sie dopuscilam... dopiero teraz, przegladajac stare posty, zauwazylam, ze to ty pierwsza chcialas niebieska panienke... w miocie jest jedna, Tess, a ja juz oddalam ja LuLu... wybacz, prosze... naprawde zapomnialam o tobie... :oops:
juz wszystkie dzieciaki otworzyly oczka... aithe i elaine jako ostatnie... ciagle jeszcze wiekszosc dnia spedzaja spiac i jedzac, ale juz staja sie coraz bardziej ruchliwe i ciekawskie... niedlugo nie bede sie mogla od nich opedzic...
zrobie dzisiaj troche fotek i filmikow... teraz naprawde jest co powdziwiac... 
juz wszystkie dzieciaki otworzyly oczka... aithe i elaine jako ostatnie... ciagle jeszcze wiekszosc dnia spedzaja spiac i jedzac, ale juz staja sie coraz bardziej ruchliwe i ciekawskie... niedlugo nie bede sie mogla od nich opedzic...
Może gdyby Ewqa się zgodziła to... Zostaje jeszcze maminkaEwqa, chcialabym oficjalnie i przy wszystkich przeprosic cie, za niedopatrzenie, jakiego sie dopuscilam... dopiero teraz, przegladajac stare posty, zauwazylam, ze to ty pierwsza chcialas niebieska panienke... w miocie jest jedna, Tess, a ja juz oddalam ja LuLu... wybacz, prosze... naprawde zapomnialam o tobie...
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
RATTERIA.W.INTERIA.PL
a wlasnie, co do lilo... wyglada na to, ze cudownie ozdrowiala... nie drapie sie juz, futerko ma sliczne i blyszczace, skorke zdrowa... lepek tez sporo mniej przechylony, niz na poczatku... idelnie jeszcze nie jest i pewnie nie bedzie, ale mala zdarzyla juz calkowicie sie przystosowac i jest norlamnym, w pelni sprawnym szczurem... poza tym jest sliczna i kochana...
wciaz nie lubi byc dotykana i gryzie (zdecydowanie, ale nie do krwi), kiedy sobie na za duzo pozwalam przy jej dzieciach, ale zawsze ciekawsko podchodzi do mnie, keidy zblizam sie do klatki i nawet zaczela juz sama wychodzic na krociutkie spacerki... 
bardzo mi przykro z powodu małej lenki 
-
M0j0_J0j00
krwiopijko poczekaj jeszcze 2 tyogdnie a z Lilo bedzie okey oswoi siebo teraz są młode i ciebie dobrze nie zna wiec musi pokazać czyje są maluszki 
Malina 
Krwiopijka, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze, że oddajesz swoje małe w pewne ręce. Ja znalazłam domy dopiero dla 3 pewnych szczuromaniaków. Dwa dni temu dostałam smsa od jakiegoś buca "Jestem zainteresowany kupnem Pani szczurków. Jaka jest cena za wszystkie?" i odpisałam, że "małe chce oddać za darmo, z tym, że są dwa warunki: 1. nie na pokarm 2. nie do sklepu zoologicznego, a Pan tych warunków nie spełnia". Od tego czasu wariuje i jak tak dalej pójdzie, to chyba te 7 małych zostawie u mnie. Przed chwilą napisał mi inny buc z allegro, cytuje: "Jestem zainteresowana kupnem 3 szczurków. Odbiore je osobiście przed dworcem w Katowicach". A ja wpadam w panike, bo dla mnie taki mejl jest nienormalny ;( Żadnego "jestem zainteresowany samiczkami/samczykami koloru śmakiego/owakiego" itp. I jak tu cholera rozpoznać hodowcę węży i inszych temu podobnych?
zona_braunera, pozyczaj aparat od znajomych, jesli nie masz wlasnego i dawaj zdjecia maluchow tutaj! sama widzisz, co regularne porcje nowych fotek i szczurzych opowiesci moga zdzialac... twoje maluszki sa o dzien mlodsze od moich, jeszcze masz troche czasu...
a najlepiej sprawdza sie wlasnie szukanie domu przez forum... i przez znajomych, jesli masz taka mozliwosc...
[ Dodano: 04 Lip 2005 10:13 pm ]
troche fotek i filmikow zgralam wreszcie...
dzien 14, maluchy jeszcze slepe:
laroch, ceres i sliczna, zaspana mordka draco...
kluseczki pograzone w slodkim snie...
dzien 15, maluszki wciaz maja zamkniete oczka:
czarno-biala kupka slodkosci...
nithtstar, sliver, laroch, draco i ceres spia na moich kolanach...
rozkoszna mordka ceres (chyba
)...
slooodki nochalek...
dzien 16, czarno-biale ogonki otworzyly juz oczka:
trzy lebki - tess z dwojgiem rodzenstwa...
ta sama sliczna trojeczka...
dzien 18, wszystkie ogonki moga juz ogladac swiat:
maluchy kotluja sie w gniazdku...
...i wcale nie chca pokazac tych otwartych oczek... :roll:
i jeszcze kilka filmikow z dzisiaj, czyi 18-ego dnia zycia mojej rozkosznej gromadki...
zaspane dzieciaki i troskliwa mama lilo... [4,66mb]
podgryzanie uszek... :lol: [3,20mb]
poranna toaleta... lilo czuwa...
jedni sie myja, inni wola jeszcze pospac...
tess nie pozwala aithe sie wyspac...
[ Dodano: 04 Lip 2005 10:13 pm ]
troche fotek i filmikow zgralam wreszcie...
dzien 14, maluchy jeszcze slepe:
laroch, ceres i sliczna, zaspana mordka draco...
kluseczki pograzone w slodkim snie...
dzien 15, maluszki wciaz maja zamkniete oczka:
czarno-biala kupka slodkosci...
nithtstar, sliver, laroch, draco i ceres spia na moich kolanach...
rozkoszna mordka ceres (chyba
slooodki nochalek...
dzien 16, czarno-biale ogonki otworzyly juz oczka:
trzy lebki - tess z dwojgiem rodzenstwa...
ta sama sliczna trojeczka...
dzien 18, wszystkie ogonki moga juz ogladac swiat:
maluchy kotluja sie w gniazdku...
...i wcale nie chca pokazac tych otwartych oczek... :roll:
i jeszcze kilka filmikow z dzisiaj, czyi 18-ego dnia zycia mojej rozkosznej gromadki...
zaspane dzieciaki i troskliwa mama lilo... [4,66mb]
podgryzanie uszek... :lol: [3,20mb]
poranna toaleta... lilo czuwa...
jedni sie myja, inni wola jeszcze pospac...
tess nie pozwala aithe sie wyspac...
Sama słodycz 
Idę namawiać rodziców dalej, bo już się zakochałam w Sliver
Idę namawiać rodziców dalej, bo już się zakochałam w Sliver