Miód
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Miód
Szczury + miod to one moga jesc miod ? W malych ilosciach ?
Miód
[quote="MaTa"]Szczury + miod to one moga jesc miod ? W malych ilosciach ?[/quote]
Mogą ale nie należy przesadzać. Najlepiej jako przysmak raz na jakiś czas lub podczas choroby żeby zapobiec utracie wagi.
Mogą ale nie należy przesadzać. Najlepiej jako przysmak raz na jakiś czas lub podczas choroby żeby zapobiec utracie wagi.
Miód
sam miod jest oczywiscie za slodki, ale czasem mozna dodawac do roznych przysmakow... ja dodaje do kaszki manny lub twarogu raz na jakis czas... odrobine, dla smaku... miod dobrze sie tez sprawdza w okresie choroby zwierzaka - jest smaczny, wiec zacheca do jedzenia i dodaje energii...
-
Miód
moje nie lubią. leżała kiedys na szafce przykrywka od słoika wymazana miodem, zniuchały zapach i wlazły sprawdzić co to, lizneły, ale im chyba nie pasowało, bo olały i pobiegły buszowac gdzie indziej. jakby im smakowało, wylizałyby do czysta i nie dałyby sobie zabrac
więc moje nie lubią. i myśle, że chyba lepiej im nie dawać, bo to cukier, nie?
zresztą moje i tak nie chca

zresztą moje i tak nie chca

BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
Miód
a moje lubia
dostajemy zawsze w prezencie taki 100% naturalny miod i szczurzakom czasami daje... ale sporadycznie...
bo wiekszosci sami zjadamy

bo wiekszosci sami zjadamy

Miód
Ja daje zwłaszcza jak jakieś niewyraźne, naogól z serkiem śmietankowym albo zirnistym i chyba nawet im smakuje. No i jak jakies chore to wszystkie dostają wodę z miodem w jednym piodle i wode zwykła w drugim to znika ta miodowa a tamta stoi czyli z wodą tez lubią, a samego nie daje bo jednak ma działanie drazniące taki mocny miód.
Miód
Z takim jaki sama jem
. Moje ulubione to wrzosowy - bardzo trudny do dostania i juz popularniejszy gryczany. Mysle ze mozna z kazdym tyle tylko ze łatwiej z takim nieskrystalizownym. Na duze poidło 250 ml biorę około 2-3 łyzeczek. Ale lepiej robić w mniejszym bo w zasadzie powinno sie to zuzyć w ciagu 24 max 48 godzin.

- sopocianka
Miód
O, tak, wrzosowy jest pyszny!
Dla szczurków miód jest chyba za lepki, ale jak rozcieńczony, to chętnie liżą.
Dla szczurków miód jest chyba za lepki, ale jak rozcieńczony, to chętnie liżą.
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
Miód
..moje przepadają za miodem
od czasu do czasu dostają kanapeczkę z odrobiną słodkości, która od razu znika; Bej-bi to aż piszczy, jak podetknę pod klatkę jakieś dobre żarełko 

czasami po prostu brakuje kamieni
-
Miód
Aja też lubi miodek, dostaje z kuskusem jak jest tak gorąco że nie zje nic innego, przyznam że nawet smakowałam i jest pycha... 

Ja i moje kujciaki Słodziak i Bombelek oraz Arista, Juniper , Azja, Ajka i Europka za Tęczowym Mostkiem...