Miód

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
MaTa
Kontakt:

Miód

Post autor: MaTa »

Szczury + miod to one moga jesc miod ? W malych ilosciach ?
roenna

Miód

Post autor: roenna »

[quote="MaTa"]Szczury + miod to one moga jesc miod ? W malych ilosciach ?[/quote]
Mogą ale nie należy przesadzać. Najlepiej jako przysmak raz na jakiś czas lub podczas choroby żeby zapobiec utracie wagi.
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Miód

Post autor: krwiopij »

sam miod jest oczywiscie za slodki, ale czasem mozna dodawac do roznych przysmakow... ja dodaje do kaszki manny lub twarogu raz na jakis czas... odrobine, dla smaku... miod dobrze sie tez sprawdza w okresie choroby zwierzaka - jest smaczny, wiec zacheca do jedzenia i dodaje energii...
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
knautia

Miód

Post autor: knautia »

przyznam, że nie dodawałam miodu do żadnego jedzonka dla mojej szczurci, bo obawiałam się, że tak jak dzieci, kiedy przyzwyczai się do słodkiego smaku, to będę musiała wszystko słodzić, żeby żarła... ale może spróbuję...
Cobra

Miód

Post autor: Cobra »

Czy szczury lubia miod? Jesli tak to ile razy sie powinno go dawac i czy jest on zdrowy?
mataforgana

Miód

Post autor: mataforgana »

moje nie lubią. leżała kiedys na szafce przykrywka od słoika wymazana miodem, zniuchały zapach i wlazły sprawdzić co to, lizneły, ale im chyba nie pasowało, bo olały i pobiegły buszowac gdzie indziej. jakby im smakowało, wylizałyby do czysta i nie dałyby sobie zabrac ;) więc moje nie lubią. i myśle, że chyba lepiej im nie dawać, bo to cukier, nie?

zresztą moje i tak nie chca ;)
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
ESTI

Miód

Post autor: ESTI »

Moje nigdy nie chciały i nie chcą.;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Miód

Post autor: Lulu »

a moje lubia :D dostajemy zawsze w prezencie taki 100% naturalny miod i szczurzakom czasami daje... ale sporadycznie...

bo wiekszosci sami zjadamy ;)
merch

Miód

Post autor: merch »

Ja daje zwłaszcza jak jakieś niewyraźne, naogól z serkiem śmietankowym albo zirnistym i chyba nawet im smakuje. No i jak jakies chore to wszystkie dostają wodę z miodem w jednym piodle i wode zwykła w drugim to znika ta miodowa a tamta stoi czyli z wodą tez lubią, a samego nie daje bo jednak ma działanie drazniące taki mocny miód.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
ESTI

Miód

merch, z jakim miode łączysz wodę? I czy się miodek nie osiada na dnie poidełka?

Muszę wypróbować. :lol:
Obrazek
merch

Miód

Post autor: merch »

Z takim jaki sama jem :). Moje ulubione to wrzosowy - bardzo trudny do dostania i juz popularniejszy gryczany. Mysle ze mozna z kazdym tyle tylko ze łatwiej z takim nieskrystalizownym. Na duze poidło 250 ml biorę około 2-3 łyzeczek. Ale lepiej robić w mniejszym bo w zasadzie powinno sie to zuzyć w ciagu 24 max 48 godzin.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
ESTI

Miód

merch, dziękuję uprzejmie. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
sopocianka

Miód

Post autor: sopocianka »

O, tak, wrzosowy jest pyszny!

Dla szczurków miód jest chyba za lepki, ale jak rozcieńczony, to chętnie liżą.
Za TM: Ret, Kangus, Urodzinka, Okruszek, Skrawek, Flips, Settimo, Yeti, Skierka, Chochlik
martwa
Kontakt:

Miód

Post autor: martwa »

..moje przepadają za miodem ;) od czasu do czasu dostają kanapeczkę z odrobiną słodkości, która od razu znika; Bej-bi to aż piszczy, jak podetknę pod klatkę jakieś dobre żarełko :D
czasami po prostu brakuje kamieni
KasiaGdańsk

Miód

Post autor: KasiaGdańsk »

Aja też lubi miodek, dostaje z kuskusem jak jest tak gorąco że nie zje nic innego, przyznam że nawet smakowałam i jest pycha... :)
Ja i moje kujciaki Słodziak i Bombelek oraz Arista, Juniper , Azja, Ajka i Europka za Tęczowym Mostkiem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”