Moje stado kapturów
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Moje stado kapturów
Ja bym dała jeść dziś - tak, jak ESTI radzi, żeby bylo bezpieczniej (miękkie itd).
Osobiscie po operacjach moich ogonków wcale się z nimi tak nie cackałam. Dbałam tylko, żeby zaraz po zabiegu ściółka była czysta, a jeść dałam od razu i nic sie nie stało!
Osobiscie po operacjach moich ogonków wcale się z nimi tak nie cackałam. Dbałam tylko, żeby zaraz po zabiegu ściółka była czysta, a jeść dałam od razu i nic sie nie stało!
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
(P.Coelho)
Moje stado kapturów
Anita, ja tylko daję rady - nic wielkiego, ale cieszę się, że mogłam pomóc. :oops:
I nie martw się tak mocno o te szwy, nie musisz przy niej siedzieć 24 h/dobę. Poprostu obserwuj, czy sobie tam nie grzebie, żeby rana się nie rozeszła i pamiętaj - pierwsze 3 dni są najważniejsze, później jak coś sobie wyjmie to nie szkodzi. U mnie zazwyczaj 10 dnia nie ma śladu po szwach i nie muszę ich wyjmować.
Pierwszą noc ja zawsze mam zwierzaki przy łóżku i przebudzam się sprawdzając co z moim Słoneczkiem. Kolejne noce już zostawiam same sobie, bo wszystko z nimi jest oki.
I nie martw się tak mocno o te szwy, nie musisz przy niej siedzieć 24 h/dobę. Poprostu obserwuj, czy sobie tam nie grzebie, żeby rana się nie rozeszła i pamiętaj - pierwsze 3 dni są najważniejsze, później jak coś sobie wyjmie to nie szkodzi. U mnie zazwyczaj 10 dnia nie ma śladu po szwach i nie muszę ich wyjmować.

Pierwszą noc ja zawsze mam zwierzaki przy łóżku i przebudzam się sprawdzając co z moim Słoneczkiem. Kolejne noce już zostawiam same sobie, bo wszystko z nimi jest oki.

Moje stado kapturów
He he, a wiesz, że przed chwilą postawiłam jej klateczkę przy łóżku
I jutro wstaję skoro świt, żadnego leniuchowania 
Zjadła trochę gerberka i napiłą się wody. Już jest zupełnie ruchliwa, tylko co jakiś czas traci równowagę, np. próbowała stanąć słupka i przewróciła się na plecki :roll:

Zjadła trochę gerberka i napiłą się wody. Już jest zupełnie ruchliwa, tylko co jakiś czas traci równowagę, np. próbowała stanąć słupka i przewróciła się na plecki :roll:
Moje stado kapturów
[quote="Anita"]Zjadła trochę gerberka i napiłą się wody. Już jest zupełnie ruchliwa, tylko co jakiś czas traci równowagę, np. próbowała stanąć słupka i przewróciła się na plecki [/quote]
To normalne, nie martw się - ona ma teraz "głupiego Jasia" i tyle, przejdzie jej. Miłej nocki.
To normalne, nie martw się - ona ma teraz "głupiego Jasia" i tyle, przejdzie jej. Miłej nocki.

Moje stado kapturów
Ach, Ciapencja już "wytrzeźwiała" i skacze po klatce, domagając się wypuszczenia 
Szkoda, że nie może być z resztą stada... Szwów na jak na razie nie rusza, raz myła się przelotnie

Szkoda, że nie może być z resztą stada... Szwów na jak na razie nie rusza, raz myła się przelotnie
Moje stado kapturów
To wszystko idzie swietnie!
Ucałuj malenką! :lol:
Ucałuj malenką! :lol:
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
(P.Coelho)
Moje stado kapturów
Przetrwałyśmy noc... :lol:
Szwy nieruszone, nawet chyba się nie myła, syfiara mała
Zjadła porcję gerberka przez noc, teraz dostała drugą.
Właśnie wyleguje się w hamaczku
A, lekarz mi radził, żeby za parę dni zacząć robić okłady z Rivanolu... Trzeba?
Szwy nieruszone, nawet chyba się nie myła, syfiara mała

Zjadła porcję gerberka przez noc, teraz dostała drugą.
Właśnie wyleguje się w hamaczku

A, lekarz mi radził, żeby za parę dni zacząć robić okłady z Rivanolu... Trzeba?
Ostatnio zmieniony śr sie 31, 2005 6:53 am przez Anita, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje stado kapturów
Moim skromnym zdaniem, nie trzeba, choć może to by dobrze zrobiło, bo Rivanol jest bakteriostatyczny i grzybostatyczny (w sumie świetny środek dezynfekujący). Jeśli rana będzie sie dobrze goic, to sobie daruj meczenie szczurki.
(P.Coelho)
(P.Coelho)
Moje stado kapturów
Ciapa już zupełnie normalna [gdyby nie to, że ogolona na boku, żółta, z martwicą i łysymi punktami
] Je, pije i dużo śpi [wszystkie moje szczury ostatnio ciągle śpią]
Szwami nie interesuje się ani trochę, oby tak dalej

Szwami nie interesuje się ani trochę, oby tak dalej

Moje stado kapturów
Strasznie sie ciesze ze wszystko spokojnie przebiegło i ranka dobrze sie goi
...Twardzielka z niej 

Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Moje stado kapturów
Dziś Ciapie zostały zdjęte szwy [była bardzo dzielna] i uroczyście powróciła do klatki. Połączenie szczurzyc odbyło się bezproblemowo, co jest dowodem na świetną szczurzą pamięć 
Całe stado szczęśliwe i ja szczęśliwa

Całe stado szczęśliwe i ja szczęśliwa

Moje stado kapturów
:kciuki:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Moje stado kapturów
nio to siuper :banan: :klas2k: