Moje stado kapturów

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
PALATINA

Moje stado kapturów

Post autor: PALATINA »

Ja bym dała jeść dziś - tak, jak ESTI radzi, żeby bylo bezpieczniej (miękkie itd).
Osobiscie po operacjach moich ogonków wcale się z nimi tak nie cackałam. Dbałam tylko, żeby zaraz po zabiegu ściółka była czysta, a jeść dałam od razu i nic sie nie stało!
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
ESTI

Moje stado kapturów

Post autor: ESTI »

Anita, ja tylko daję rady - nic wielkiego, ale cieszę się, że mogłam pomóc. :oops:

I nie martw się tak mocno o te szwy, nie musisz przy niej siedzieć 24 h/dobę. Poprostu obserwuj, czy sobie tam nie grzebie, żeby rana się nie rozeszła i pamiętaj - pierwsze 3 dni są najważniejsze, później jak coś sobie wyjmie to nie szkodzi. U mnie zazwyczaj 10 dnia nie ma śladu po szwach i nie muszę ich wyjmować.;)
Pierwszą noc ja zawsze mam zwierzaki przy łóżku i przebudzam się sprawdzając co z moim Słoneczkiem. Kolejne noce już zostawiam same sobie, bo wszystko z nimi jest oki.
Obrazek
Anita

Moje stado kapturów

Post autor: Anita »

He he, a wiesz, że przed chwilą postawiłam jej klateczkę przy łóżku ;) I jutro wstaję skoro świt, żadnego leniuchowania ;)

Zjadła trochę gerberka i napiłą się wody. Już jest zupełnie ruchliwa, tylko co jakiś czas traci równowagę, np. próbowała stanąć słupka i przewróciła się na plecki :roll:
ESTI

Moje stado kapturów

[quote="Anita"]Zjadła trochę gerberka i napiłą się wody. Już jest zupełnie ruchliwa, tylko co jakiś czas traci równowagę, np. próbowała stanąć słupka i przewróciła się na plecki [/quote]

To normalne, nie martw się - ona ma teraz "głupiego Jasia" i tyle, przejdzie jej. Miłej nocki. ;)
Obrazek
Anita

Moje stado kapturów

Ach, Ciapencja już "wytrzeźwiała" i skacze po klatce, domagając się wypuszczenia :D
Szkoda, że nie może być z resztą stada... Szwów na jak na razie nie rusza, raz myła się przelotnie
Awatar użytkownika
PALATINA

Moje stado kapturów

To wszystko idzie swietnie!
Ucałuj malenką! :lol:
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
Anita

Moje stado kapturów

Przetrwałyśmy noc... :lol:
Szwy nieruszone, nawet chyba się nie myła, syfiara mała ;)
Zjadła porcję gerberka przez noc, teraz dostała drugą.
Właśnie wyleguje się w hamaczku :)

A, lekarz mi radził, żeby za parę dni zacząć robić okłady z Rivanolu... Trzeba?
Ostatnio zmieniony śr sie 31, 2005 6:53 am przez Anita, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PALATINA

Moje stado kapturów

Moim skromnym zdaniem, nie trzeba, choć może to by dobrze zrobiło, bo Rivanol jest bakteriostatyczny i grzybostatyczny (w sumie świetny środek dezynfekujący). Jeśli rana będzie sie dobrze goic, to sobie daruj meczenie szczurki.
(P.Coelho)
Anita

Moje stado kapturów

Ciapa już zupełnie normalna [gdyby nie to, że ogolona na boku, żółta, z martwicą i łysymi punktami ;) ] Je, pije i dużo śpi [wszystkie moje szczury ostatnio ciągle śpią]

Szwami nie interesuje się ani trochę, oby tak dalej :)
Awatar użytkownika
limba

Moje stado kapturów

Post autor: limba »

Strasznie sie ciesze ze wszystko spokojnie przebiegło i ranka dobrze sie goi :D ...Twardzielka z niej :wink:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Anita

Moje stado kapturów

Dziś Ciapie zostały zdjęte szwy [była bardzo dzielna] i uroczyście powróciła do klatki. Połączenie szczurzyc odbyło się bezproblemowo, co jest dowodem na świetną szczurzą pamięć :)

Całe stado szczęśliwe i ja szczęśliwa :D
falka

Moje stado kapturów

Post autor: falka »

:wav:
Awatar użytkownika
limba

Moje stado kapturów

Post autor: limba »

:kciuki:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
ESTI

Moje stado kapturów

Yupi. :D, fajnie strasznie, że wszystko się tak układa. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Moje stado kapturów

Post autor: Lulu »

nio to siuper :banan: :klas2k:
ODPOWIEDZ