Ledwo zostałem tatusiem, a juz jestem dziadkiem...

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

jagas

Ledwo zosta?em tatusiem, a juz jestem dziadkiem...

Post autor: jagas »

No więc sytuacja wygląda tak: kupiłem Dominkę 5 września, a 13 zostałem dziadkiem...
Trochę wcześniej już wiedziałem, że trafiła mi sie kinderniespodzianka, więc dla 3 osesków juz znalazłem rodzinki.
Dziś wieczorem jak Dominka poszła zdrzemnąć sie na książki założyłem rękawice i zajrzałem do gnaizda. Naliczyłem 6 szkrabów. (Nic nie dotykałem tylko policzyłem te co widziałem. Ale chyba nie będzie więcej bo nie miałyby się gdzie schować w gnieździe tak żebym ich nie zauważył).

Dominka to biało czarny kaptur, ojciec NN...
Jakby ktoś chciał przygarnąć ogonkato dajcie znać...

ps. A poza tym to strasznie się cieszę. Nie myślałem, że z samego faktu dziadkostwa jest tyle radości. :sunny:
Obrazek
an

Post autor: an »

serdecznie gratuluje wnukow:) opiekuj sie nimi dobrze i czekam na jakies zdjatka malenstw:) pozdrawiam!
Black American Irish, Black Hooded, Dumbo Topaz, Dumbo Rex Black, Dumbo Rex Merle Lilac Aguti, Dumbo Blaze Beige Fuzz
mrs.jingles

Post autor: mrs.jingles »

coraz wiecej tych kinderniespodzianek... (cholerne sklepy :evil: )

ale maluchy pozdrawiamy serdecznie :D
Awatar użytkownika
casie

Post autor: casie »

No to nietypowa niespodzianka :) Hmm jak rok temu kupowałam szczurkę przez myśl mi nie przyszło, że może sie zdarzyć szczureczka w ciązy !! No bo takie małe myśle sobie, gdzież by były :!:
Przez rok jeszcze zyłam w takim przeświadczeniu, bo kupiłam szczęśliwe szczurkę i tylko szczurkę :) Dopoki nie poczytałam o waszych doświadczeniach... teraz juz chyba nie zdecyduję się na kupno szczureczki w zoologu ! jeśli w ogole kupie szczurka !
Czy nie ma możliwości rozpoznania czy szczurka jest w ciąży, jeśli jest juz tydzień przed rozwiązaniem, jak to było w przypadku jagas, bo rozumiem, ze nie ma takiej możliwości, jesli kupujemy szczurke, a ona np dzień wczesniej została zaciążona! Och :-( I to na dodatek jakieś maleństwo :-(
Nie kupie juz szczurki w zoologu, no chyba, że by była taka maleńka jak moja Guti, rok temu... ehh, ale musiałabym się dlugo zastanawiać... :scratch:

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2005 ]
Aha chętnie bym wzieła jakś szczureczke od Ciebie... ale juz biorę od mrs.jingels a narazie nie mogę pozwolić sobie na dwa szczurki :-(
Chyba, że za miesiąc się zgłoszę... może siostrze się zachce też mieć szczureczka :P Ale poki co, mówię, że nie mogę wziąść :|
Pozdrawiam :wink:
"Nie wstyd nie wiedzieć, lecz wstyd nie pragnąć swojej wiedzy uzupełnić"
Już odeszły: Scream, Guti, Albi, Bundy, Marcel, Rati, Snowi i Winky
Banshee

Post autor: Banshee »

Wiesz, dla mnie szokiem była cała dwunastka rok temu :] Ale tak ślicznych szczurzątek nie widziałam (kolorystycznie rzecz jasna bo wszystkie są piękne bez wyjątku) u nikogo jeszcze. Także czasami takie niespodzianki, są kupą puchatego, kolorowego szcześcia.
Widzę, że Ty raczej jesteś zadowolony, to naprawde cudowne przeżycie obserwować jak takie małe robaczki rosną. Gratuluję :]
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Post autor: Lulu »

gratulujemy :klas2k:

ech, kluski w domu, tylko pozazdroscic ;)
ESTI

Post autor: ESTI »

No proszę kolejne maleństwa, gratuluję. :D
Czekamy na zdjęcia, może wtedy ktos się zakocha i weźmie szczurcia. ;)
Obrazek
mrs.jingles

[quote="Banshee"]Wiesz, dla mnie szokiem była cała dwunastka rok temu :] Ale tak ślicznych szczurzątek nie widziałam (kolorystycznie rzecz jasna bo wszystkie są piękne bez wyjątku) u nikogo jeszcze. [/quote]

taki maly offtopic: jakie byly? :D

maluchy to wielka radosc, moja tak sie teraz leja i bija, ze z drugiego pokoju slysze, jak piszcza... :wink:
Banshee

[quote="mrs.jingles"]taki maly offtopic: jakie byly? :D[/quote]
Żeby jednak tak mocno nie offtopicować, zdjecie poprzednich maluchów wrzuce do siebie na topic, ok? Tu niech "tatuś" wrzuci jak najszybciej coś swojego :D
mrs.jingles

ok ;)
mataforgana

Post autor: mataforgana »

nie wiem, czy mogę, ale sobie pozwolę, mam nadzieje, że mi wybaczysz, Bansh i sama dorzucisz więcej zdjęć i szczegółów ;)

bo tak zaczełam przeglądać zdjęcia od ciebie z moją malusią Milvą i och i ach :D

mrs.jingles, Rubi od Banshee miała taaakie maluchy:

Obrazek

jedna z tych klusek to moja Milva, która z agutka husky zrobiła się szaraczkiem, ale pięknym :P

jagas, jaki kolor ma Dominika? spodziewasz się jakich maluchów? :) łe, nie doczytałam :roll: przepraszam ;)

czarne kapturki sliczne są... :>
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
mrs.jingles

o mamo.... jakie piekne, jakie rozne... wow!!!! :drunken: :drunken:
te bezowe to jaki kolor w profesjonalnym nazewnictwie? ;)
ps. tez bede miec szaraczka husky! :D
Ostatnio zmieniony sob wrz 17, 2005 5:51 am przez mrs.jingles, łącznie zmieniany 1 raz.
Banshee

O zesz kurde, mataforgana wrzucilas dokladnie to samo zdjecie co ja :D
jagas

Post autor: jagas »

http://img388.imageshack.us/img388/1624/kluski4gr.jpg

na razie tylko taka jakość bo mam do dyspozycji aparat w telefonie. jak załatwię jakąś lepszą maszynę to wkleje wyraźniejsze zdięcia.
Obrazek
mataforgana

Post autor: mataforgana »

ajć ;)

sorry, Bansh ;)

już sie nie wcinam ;)

jagas - a mi sie nie otwiera zdjęcie :(
może później...
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”