ale w sumie mi teraz większość klatek wydaje sie mała, wiec mnie nie słuchaj

a jakieś gałęzie możesz też gdzieś w pokoju położyć, lub zrobić im plac zabaw np w kartonie.
Moderator: Junior Moderator

Tak w tym szaleją, że musiałam je nauczyć przychodzenia na zawołanie, bo nie zawsze miałam czas na godzinę przed wyjściem z domu szukać szczurów po całym pokoju
 Tak w tym szaleją, że musiałam je nauczyć przychodzenia na zawołanie, bo nie zawsze miałam czas na godzinę przed wyjściem z domu szukać szczurów po całym pokoju  Przy okazji kiedyś wstawię zdjęcia jak buszują po łóżku, które na pół dnia się zamienia w park rozrywki codziennie
 Przy okazji kiedyś wstawię zdjęcia jak buszują po łóżku, które na pół dnia się zamienia w park rozrywki codziennie  
  jak byłam mała, chciałam mieć szczura i na wakacjach ciągnęłam rodziców do wszystkich zoologicznych, jakie były po drodze. Miałam może ze cztery latka wtedy. Aż wsadziłam palec do klatki i mnie jeden ugryzł do krwi. Kiedy rodzice to zobaczyli, od razu powiedzieli, że nie ma mowy o żadnym szczurze w domu
 jak byłam mała, chciałam mieć szczura i na wakacjach ciągnęłam rodziców do wszystkich zoologicznych, jakie były po drodze. Miałam może ze cztery latka wtedy. Aż wsadziłam palec do klatki i mnie jeden ugryzł do krwi. Kiedy rodzice to zobaczyli, od razu powiedzieli, że nie ma mowy o żadnym szczurze w domu  No i mnie też ochota na szczura zmalała na jakiś czas po tym incydencie
 No i mnie też ochota na szczura zmalała na jakiś czas po tym incydencie 
 no, ale wracam do pracy i życzcie mi, żebym zdążyła z terminami
 no, ale wracam do pracy i życzcie mi, żebym zdążyła z terminami 
 Przy okazji proszę o zmianę tematu na Moje baby, bo się sytuacja znacznie zmieniła
 Przy okazji proszę o zmianę tematu na Moje baby, bo się sytuacja znacznie zmieniła  Wyremontowałam (obłożyłam drobną siatką) klatkę po szynszylach, która była w wielkich bólach przywieziona pociągiem i w ten sposób zrobiło się miejsce na małe śmierdziuchy
 Wyremontowałam (obłożyłam drobną siatką) klatkę po szynszylach, która była w wielkich bólach przywieziona pociągiem i w ten sposób zrobiło się miejsce na małe śmierdziuchy  
  Pisać tutaj przestałam, kiedy były trzy: Waldi, Safonka i Momo. Potem przybyły cztery kolejne, a ostatnio jeszcze dwie biedy, które nigdy nie miały domu na stałe i błąkały się po ludziach. Fotki? A proszę bardzo!
 Pisać tutaj przestałam, kiedy były trzy: Waldi, Safonka i Momo. Potem przybyły cztery kolejne, a ostatnio jeszcze dwie biedy, które nigdy nie miały domu na stałe i błąkały się po ludziach. Fotki? A proszę bardzo! )
 )
 W każdym razie wygląda jak bliźniacza siostra Malibu, tyle że w znacznie lepszym stanie.
 W każdym razie wygląda jak bliźniacza siostra Malibu, tyle że w znacznie lepszym stanie. już go z nami nie ma
 już go z nami nie ma   ale był mistrzem w budzeniu nas co dwie godziny, kiedy domagał się jedzenia, więc nie mogę o nim zapomnieć
  ale był mistrzem w budzeniu nas co dwie godziny, kiedy domagał się jedzenia, więc nie mogę o nim zapomnieć Tylko z pierwszymi dwiema straszne stresy przechodziłam, a potem poszło jak po maśle. Baby biegały razem chwilę, potem się iskały i szły razem spać. I tak w każdym przypadku
 Tylko z pierwszymi dwiema straszne stresy przechodziłam, a potem poszło jak po maśle. Baby biegały razem chwilę, potem się iskały i szły razem spać. I tak w każdym przypadku  Chyba mamy jakieś dobre promieniowanie w domu czy coś
 Chyba mamy jakieś dobre promieniowanie w domu czy coś 

. no no... ladnie ladnie. a pawiana co Malibu tak urzadzil to
 . no no... ladnie ladnie. a pawiana co Malibu tak urzadzil to   

:) <3
:) <3 Taki zwierzak kochany
 Taki zwierzak kochany  Szkoda tylko, że musi się teraz leczyć zamiast brykać...
 Szkoda tylko, że musi się teraz leczyć zamiast brykać...
 I za każdym razem, kiedy patrzę na moje szczurki, utwierdzam się w prze gk//p;---=(Rucola
 I za każdym razem, kiedy patrzę na moje szczurki, utwierdzam się w prze gk//p;---=(Rucola  ) konaniu, że dobrze zrobiłam.
 ) konaniu, że dobrze zrobiłam. Moje są przepiękne i nie muszę jakichś tam swoich zachcianek realizować, bo po co?
 Moje są przepiękne i nie muszę jakichś tam swoich zachcianek realizować, bo po co? 
 Choć, jeśli mi się uda kiedyś zaoszczędzić na wolierę, ale największą, jaką znajdę, to może
 Choć, jeśli mi się uda kiedyś zaoszczędzić na wolierę, ale największą, jaką znajdę, to może  Tylko wtedy pewnie nie wezmę małych czarnych ślicznych szczurków, a raczej jakieś mniej śliczne, mniej małe i mniej czarne
 Tylko wtedy pewnie nie wezmę małych czarnych ślicznych szczurków, a raczej jakieś mniej śliczne, mniej małe i mniej czarne  
  Miałam kiedyś króliczka, takiego hodowlanego, na papu dla ludzi, który łaził za mną jak pies i jak przychodziłam ze szkoły, wyskakiwał z pudełka w kuchni, żeby się pobawić
 Miałam kiedyś króliczka, takiego hodowlanego, na papu dla ludzi, który łaził za mną jak pies i jak przychodziłam ze szkoły, wyskakiwał z pudełka w kuchni, żeby się pobawić  Szkoda, że nie mam foty
 Szkoda, że nie mam foty  Nazywał się Gruby, bo go tak spasłam przeokropnie
 Nazywał się Gruby, bo go tak spasłam przeokropnie  
  A już psów w życiu przeszło przez moje ręce chyba z kilkadziesiąt. Stare dobre czasy i dom w małym miasteczku
 A już psów w życiu przeszło przez moje ręce chyba z kilkadziesiąt. Stare dobre czasy i dom w małym miasteczku  W Krakowie się tak nie da w kawalerce niestety.
 W Krakowie się tak nie da w kawalerce niestety.  Momo, chodź no tu. Dobrze, a teraz pokaż, co znalazłaś i dlaczego to jest mój cukierek? Oddaj. Oddaj! Mój! No. Ale i tak go nie będę jadła, bo go miałaś w bucie. Nie patrz tak. Nie oddam.
 Momo, chodź no tu. Dobrze, a teraz pokaż, co znalazłaś i dlaczego to jest mój cukierek? Oddaj. Oddaj! Mój! No. Ale i tak go nie będę jadła, bo go miałaś w bucie. Nie patrz tak. Nie oddam.

ale wiesz co? śliczne, małe,  nawet czarne- też bywają w potrzebie
 ale wiesz co? śliczne, małe,  nawet czarne- też bywają w potrzebie   moje szczury są wszak ( jak i przecie Twoje) " jedne z najpiękniejszych na świecie" a wcale ich nie wybierałam
 moje szczury są wszak ( jak i przecie Twoje) " jedne z najpiękniejszych na świecie" a wcale ich nie wybierałam  

A jeśli chodzi o akademik, to da się załatwić z samorządem studenckim
 A jeśli chodzi o akademik, to da się załatwić z samorządem studenckim  Przynajmniej z tym ujotowym
 Przynajmniej z tym ujotowym  nie wiem, jak z innymi, ale pewnie też, bo coraz mniej osób się decyduje na akademik mimo wszystko...
 nie wiem, jak z innymi, ale pewnie też, bo coraz mniej osób się decyduje na akademik mimo wszystko... ale jeśli liczą się takie z podwórka, to mam w okolicy 8
 ale jeśli liczą się takie z podwórka, to mam w okolicy 8  Pewnie są w potrzebie jakieś czarne szczurki - w to nie wątpię, ale mnie się układa zawsze wszystko odwrotnie niż sobie zaplanuję
 Pewnie są w potrzebie jakieś czarne szczurki - w to nie wątpię, ale mnie się układa zawsze wszystko odwrotnie niż sobie zaplanuję  Wszak szczurki miały być dwie, najwyżej trzy
 Wszak szczurki miały być dwie, najwyżej trzy 

to na wypadek pytań i wątpliwości)
 to na wypadek pytań i wątpliwości)