Sklepowy "gratis" już z Nami ;D - maluchy Niuni
Moderator: Junior Moderator
Re: Sklepowy "gratis" już z Nami ;D - maluchy Niuni
Mało widac ale to co widac słodkie
Jest też coś ofutrzonego zapewne łapka mamusi.

Oii...i tu sie mylisz...na pewno wszystkie maluchy znajdą dobry domek....angel_a napisała:
reszta prawdopodobnie zostanie uśpiona, gdyż nie ma sensu, żeby zostały i były od początku "niechciane"to bardzo trudna decyzja, ale uważam, że tak będzie najlepiej...

Trzymam kciuki od samego początku. I śliczne maluch...łapka Niuni-Mamuni też

<*> Moje aniołki<*>
szczurki: Bunia, Sali, Gryzia, Rubi, Chloe; chomiki: Pipi, Emi
szczurki: Bunia, Sali, Gryzia, Rubi, Chloe; chomiki: Pipi, Emi
Ja też uważam tak jak Bunia że maluchy znajdą domki jest ich nie dużo. 

Na szczęście zmieniłam zdanie... to tak pod wpływem chwili i głosów na innym szczurzym forum...
ale nie nie mam siły i sumienia żeby je uśpić! Zostają i będę im szukać domów... Nie mi decydować o tym, który ma żyć, a który nie...
przepraszam za zamieszanie, ale już tak straciłam wiarę po tym co mi napisali na innym forum, że masakra...
Także nadal osiem maluchów
Acha! I gadałam z mamą i prawdopodobnie jedna samiczka zostanie z mamusia

przepraszam za zamieszanie, ale już tak straciłam wiarę po tym co mi napisali na innym forum, że masakra...
Także nadal osiem maluchów

Acha! I gadałam z mamą i prawdopodobnie jedna samiczka zostanie z mamusia

czarna Nemezis i jej kapturkowa córeczka Kalipso <33 +7 pozostałych potworków u nowych właścicieli ;**
gryzienie przez matke jest jak najbardziej normalne
, w koncu nie zna cie dobrze , a TO SA JEJ MALE
dla niej sa najwazniejsze i tak ma byc .

dla niej sa najwazniejsze i tak ma byc .
Dobra koniec tego tematu moi mili
nie ma sensu ciągnąć tego w nieskończoność, tak samo tutaj jak i tam proszę, piszmy już tylko na temat, bo wszak to temat Niuni i jej maluchów
A więc...
Maluchy mają się dobrze, patrzyłam na nie i mają białe, najedzone brzuszki, a więc wszystko w porządku
piszczą, jak coś chcą i mamuśka od razu do nich leci
opiekuńczy potwór
leci też jak widzi moją rękę xD = nadopiekuńczy POTWÓR, hehe... ale skoro mówicie, że jej przejdzie to pozostaje mi tylko czekać kiedy mnie zaakceptuje.

A więc...
Maluchy mają się dobrze, patrzyłam na nie i mają białe, najedzone brzuszki, a więc wszystko w porządku

leci też jak widzi moją rękę xD = nadopiekuńczy POTWÓR, hehe... ale skoro mówicie, że jej przejdzie to pozostaje mi tylko czekać kiedy mnie zaakceptuje.
czarna Nemezis i jej kapturkowa córeczka Kalipso <33 +7 pozostałych potworków u nowych właścicieli ;**
Wszystkie posty nie związane z narodzinami tych szczurów zostały usunięte.
Autorce tematu sugeruję założenie nowego tematu w dziale Zwierzaki, gdzie posty będą pisały jedynie osoby zainteresowane adopcją szczurów, a wszelkie kwestie dotyczące rozwoju maluchów opisywane niech będą tutaj.
Proszę o trzymanie się tematu dyskusji i wzajemny szacunek - nie obrażamy innych użytkowników.
Jeżeli sytuacja się powtórzy - polecą ostrzeżenia, bardzo mi przykro.
Autorce tematu sugeruję założenie nowego tematu w dziale Zwierzaki, gdzie posty będą pisały jedynie osoby zainteresowane adopcją szczurów, a wszelkie kwestie dotyczące rozwoju maluchów opisywane niech będą tutaj.
Proszę o trzymanie się tematu dyskusji i wzajemny szacunek - nie obrażamy innych użytkowników.
Jeżeli sytuacja się powtórzy - polecą ostrzeżenia, bardzo mi przykro.
(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Dziękuję ci bardzo Agato 
Wczoraj zrobiłam "przegląd" klusek, żeby mniej więcej określić płeć(bo moje doświadczenie w tym żadne
i jak na MOJE oko jest 3 chłopczyków i 5 dziewczynek. Już tłumacze - sugerowałam się odległością "dziurek" i bliższe dziewczynki, dalsze faceci. Mam nadzieję, że nie pomyliłam się 
Okażę się w przyszłości.

Wczoraj zrobiłam "przegląd" klusek, żeby mniej więcej określić płeć(bo moje doświadczenie w tym żadne

Okażę się w przyszłości.
oprocz odleglosci w tym wieku szczurzynek wart wziac pod uwage widocznosc suteczkow.
A juz je wyjmowalas z gniazda?
A juz je wyjmowalas z gniazda?
Tak wczoraj je wyjmowałam, bo tak jak w wielu sprawach zdania są podzielone i jedni radzą od razu zaznajamiać z człowiekiem inni żeby zostawić w spokoju. Ja łapki wcisnęłam dopiero po 3 dniach. Mamusia była zamknięta w sensie jak weszła na poziomy klatki to zdjęłam górę i zostawiłam ją w niej, a w kuwecie są maluszki, oczywiście położyłam górę klatki z samiczką jak najbliżej kuwety i maluchów więc widziała je i czuła, ale nie chciałam ryzykować ugryzienia lub ucieczki. Nie wiem czy zrobiłam błąd czy nie w każdym razie matka zajmuje się nimi normalnie, a w czasie jak ja patrzyłam na maluchy nie była specjalnie zestresowana, bo siedziała na półeczce i się myła 
Zdjęć nie zrobiłam w sumie nie pomyślałam o tym, bo byłam strasznie przejęta, że dotykam coś tak małego słodkiego, a zarazem tak delikatnego!
A maluszki już nie są kompletnie różowe, tylko mają czarne plamy
co to oznacza?

Zdjęć nie zrobiłam w sumie nie pomyślałam o tym, bo byłam strasznie przejęta, że dotykam coś tak małego słodkiego, a zarazem tak delikatnego!
A maluszki już nie są kompletnie różowe, tylko mają czarne plamy

To oznacza, że będą miały łatki 

Radziłabym jednak nie zamykać mamy. Lepiej by było, jakby ktoś sie nią w tym czasie zajął poza klatką, dał coś dobrego, itp
Skoro zajmuje sie dzieciakami mimo dotykania ich to będzie już z górki
Pewnie będą kapturki
Zrób jakieś wyraźne fotki.

Skoro zajmuje sie dzieciakami mimo dotykania ich to będzie już z górki

Pewnie będą kapturki

Zrób jakieś wyraźne fotki.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
przestudiowałam tematy o określaniu płci i teraz już sama nie wiem, bo patrzyłam i patrzyłam na te maluchy i wyszło mi, że 2 samce i 6 samiczek
to może powiem tak: na pewno są dwa samce 

Oto oni
I co do 6 samiczek nie jestem pewna, bo kurczę tak patrzyłam i patrzyłam i już sama zaczęłam wątpić w swój wzrok... :lol: a możliwe jest taka przewaga samiczek
?

W kupie raźniej
Nie wiem czy można wklejać zdjęcia, jeśli nie to proszę napisać to zmienię na linki
PS. w tym temacie też będę pisać
ale zakładam tym razem samym maluchom temat w dziale Zwierzaki dla chętnych na adpocje 

Oto oni

I co do 6 samiczek nie jestem pewna, bo kurczę tak patrzyłam i patrzyłam i już sama zaczęłam wątpić w swój wzrok... :lol: a możliwe jest taka przewaga samiczek

W kupie raźniej

Nie wiem czy można wklejać zdjęcia, jeśli nie to proszę napisać to zmienię na linki

PS. w tym temacie też będę pisać

Same kapturki! Ale fajnie
Cudowne są
Kłamie
Jedna babeczka będzie cała czarna 

Kłamie

Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
A i jedna taka to się chyba capped nazywa - czarna głowa i kropki na grzbiecie