Sklepowy "gratis" już z Nami ;D - maluchy Niuni

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

grzesia

Re: Sklepowy "gratis" już z Nami ;D - maluchy Niuni

Post autor: grzesia »

Mało widac ale to co widac słodkie ;) Jest też coś ofutrzonego zapewne łapka mamusi.
Awatar użytkownika
Buni@

Post autor: Buni@ »

angel_a napisała:

reszta prawdopodobnie zostanie uśpiona, gdyż nie ma sensu, żeby zostały i były od początku "niechciane" :-[ to bardzo trudna decyzja, ale uważam, że tak będzie najlepiej...
Oii...i tu sie mylisz...na pewno wszystkie maluchy znajdą dobry domek.... ;D

Trzymam kciuki od samego początku. I śliczne maluch...łapka Niuni-Mamuni też ^-^
<*> Moje aniołki<*>
szczurki: Bunia, Sali, Gryzia, Rubi, Chloe; chomiki: Pipi, Emi
grzesia

Ja też uważam tak jak Bunia że maluchy znajdą domki jest ich nie dużo. :)
Awatar użytkownika
angel_a
Kontakt:

Post autor: angel_a »

Na szczęście zmieniłam zdanie... to tak pod wpływem chwili i głosów na innym szczurzym forum... :-\ ale nie nie mam siły i sumienia żeby je uśpić! Zostają i będę im szukać domów... Nie mi decydować o tym, który ma żyć, a który nie...

przepraszam za zamieszanie, ale już tak straciłam wiarę po tym co mi napisali na innym forum, że masakra...

Także nadal osiem maluchów ;D

Acha! I gadałam z mamą i prawdopodobnie jedna samiczka zostanie z mamusia :)
czarna Nemezis i jej kapturkowa córeczka Kalipso <33 +7 pozostałych potworków u nowych właścicieli ;**
merch

Post autor: merch »

gryzienie przez matke jest jak najbardziej normalne :), w koncu nie zna cie dobrze , a TO SA JEJ MALE

dla niej sa najwazniejsze i tak ma byc .
Awatar użytkownika
angel_a
Kontakt:

Dobra koniec tego tematu moi mili ;) nie ma sensu ciągnąć tego w nieskończoność, tak samo tutaj jak i tam proszę, piszmy już tylko na temat, bo wszak to temat Niuni i jej maluchów ;)

A więc...
Maluchy mają się dobrze, patrzyłam na nie i mają białe, najedzone brzuszki, a więc wszystko w porządku :) piszczą, jak coś chcą i mamuśka od razu do nich leci ;) opiekuńczy potwór :D
leci też jak widzi moją rękę xD = nadopiekuńczy POTWÓR, hehe... ale skoro mówicie, że jej przejdzie to pozostaje mi tylko czekać kiedy mnie zaakceptuje.
czarna Nemezis i jej kapturkowa córeczka Kalipso <33 +7 pozostałych potworków u nowych właścicieli ;**
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Wszystkie posty nie związane z narodzinami tych szczurów zostały usunięte.

Autorce tematu sugeruję założenie nowego tematu w dziale Zwierzaki, gdzie posty będą pisały jedynie osoby zainteresowane adopcją szczurów, a wszelkie kwestie dotyczące rozwoju maluchów opisywane niech będą tutaj.

Proszę o trzymanie się tematu dyskusji i wzajemny szacunek - nie obrażamy innych użytkowników.
Jeżeli sytuacja się powtórzy - polecą ostrzeżenia, bardzo mi przykro.
(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Awatar użytkownika
angel_a
Kontakt:

Dziękuję ci bardzo Agato :)

Wczoraj zrobiłam "przegląd" klusek, żeby mniej więcej określić płeć(bo moje doświadczenie w tym żadne ;) i jak na MOJE oko jest 3 chłopczyków i 5 dziewczynek. Już tłumacze - sugerowałam się odległością "dziurek" i bliższe dziewczynki, dalsze faceci. Mam nadzieję, że nie pomyliłam się ;)

Okażę się w przyszłości.
merch

Post autor: merch »

oprocz odleglosci w tym wieku szczurzynek wart wziac pod uwage widocznosc suteczkow.

A juz je wyjmowalas z gniazda?
Awatar użytkownika
angel_a
Kontakt:

Tak wczoraj je wyjmowałam, bo tak jak w wielu sprawach zdania są podzielone i jedni radzą od razu zaznajamiać z człowiekiem inni żeby zostawić w spokoju. Ja łapki wcisnęłam dopiero po 3 dniach. Mamusia była zamknięta w sensie jak weszła na poziomy klatki to zdjęłam górę i zostawiłam ją w niej, a w kuwecie są maluszki, oczywiście położyłam górę klatki z samiczką jak najbliżej kuwety i maluchów więc widziała je i czuła, ale nie chciałam ryzykować ugryzienia lub ucieczki. Nie wiem czy zrobiłam błąd czy nie w każdym razie matka zajmuje się nimi normalnie, a w czasie jak ja patrzyłam na maluchy nie była specjalnie zestresowana, bo siedziała na półeczce i się myła ;)

Zdjęć nie zrobiłam w sumie nie pomyślałam o tym, bo byłam strasznie przejęta, że dotykam coś tak małego słodkiego, a zarazem tak delikatnego!

A maluszki już nie są kompletnie różowe, tylko mają czarne plamy ;) co to oznacza?
grzesia

To oznacza, że będą miały łatki ;)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Radziłabym jednak nie zamykać mamy. Lepiej by było, jakby ktoś sie nią w tym czasie zajął poza klatką, dał coś dobrego, itp ;)
Skoro zajmuje sie dzieciakami mimo dotykania ich to będzie już z górki :)
Pewnie będą kapturki :)
Zrób jakieś wyraźne fotki.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
angel_a
Kontakt:

przestudiowałam tematy o określaniu płci i teraz już sama nie wiem, bo patrzyłam i patrzyłam na te maluchy i wyszło mi, że 2 samce i 6 samiczek ??? :D >:D to może powiem tak: na pewno są dwa samce ;)

Obrazek
Obrazek
Oto oni :)

I co do 6 samiczek nie jestem pewna, bo kurczę tak patrzyłam i patrzyłam i już sama zaczęłam wątpić w swój wzrok... :lol: a możliwe jest taka przewaga samiczek :wink: ?
Obrazek
Obrazek
W kupie raźniej :P

Nie wiem czy można wklejać zdjęcia, jeśli nie to proszę napisać to zmienię na linki :)

PS. w tym temacie też będę pisać :) ale zakładam tym razem samym maluchom temat w dziale Zwierzaki dla chętnych na adpocje :)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Same kapturki! Ale fajnie :) Cudowne są
Kłamie :P Jedna babeczka będzie cała czarna :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
grzesia

A i jedna taka to się chyba capped nazywa - czarna głowa i kropki na grzbiecie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”