Mała Kawowa Apokalipsa

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Nue

Re: Mokka i Frappe - Mała Apokalipsa

Post autor: Nue »

Frapciuś to nie żaden głuptas, tylko słodka, rozbrajająca platynowa blondynka ;D ! Bida kochana moja :-* Uwielbiam patrzeć, jak łazi po suficie klatki i udaje małpę.

Dziś już środa i wielkie odliczanie. Chyba zamówię dziś klatkę, bo Ci, Ivcia, normalnie pozazdrościłam :P Klatka będzie najprawdopodobniej taka: http://www.zoohandel24h.pl/grafika/prod ... 9071_2.jpg (wymiary 80x70x40), kołowrotek i drewniane półeczki wyjmę i zamówię dodatkowo trzy tarasy ferplasta :)

No i trzeba kupić polar i uszyć dziewuchom większy domek. Jejku, jak się cieszę :D ! Lubię takie przygotowania :)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

Nue pisze:Frapciuś to nie żaden głuptas, tylko słodka, rozbrajająca platynowa blondynka ;D ! Bida kochana moja :-* Uwielbiam patrzeć, jak łazi po suficie klatki i udaje małpę.
O mamo, to jak Żorżi :D ale Żorż jest - mimo swojej gluchoty, ktora moglaby ja oniesmielac - bardzo proludzka i madra. Jest mega spryciula, Blixa nauczyla sie od niej chodzenia po suficie klatki :) Ostatnio,kiedy karmilam starszaki nie zauwazylam nawet, ze Żorż wyszla z klatki i mi zwiala :D Spryciara mala ;)

Kupuj,kupuj i urzadzaj i pokazuj :)
Obrazek Chrupka i Banieczka :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Naixinka

Post autor: Naixinka »

Mam identyczną klatkę jak na zdjęciu które dałaś, z resztą kupiona w tym samym sklepie ;) Tyle, że mam ją w Sz-nie jak przyjeżdżam z dziewuchami do domu. Też przymierzam się do kupna nowej klatki ale znacznie większej, w planach mam towera, albo coś podobnego gabarytowo. A co do tej klatki to jest bardzo fajna, tylko to, co wszyscy od początku mi mówili, ma tylko 2 nieduże drzwiczki, co jest trochę utrudnieniem przy jej urządzaniu. Ale i tak jestem z niej zadowolona. Zresztą mam jeszcze jedną taką samą ale ocynkowaną (we Wrocławiu), która prawdopodobnie będzie albo dla koszatniczek albo będę ją sprzedawać, jeszcze nie wiem. Widzę, że zaczyna panować choroba, w dodatku zaraźliwa, na kupno nowych klatek ;) A dziewczyny masz śliczne, imiona bardzo mi się podobają. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia, jak już nowa koleżanka będzie w domku :)
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Naixinka pisze:Widzę, że zaczyna panować choroba, w dodatku zaraźliwa, na kupno nowych klatek ;) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia, jak już nowa koleżanka będzie w domku :)

Ja też będę mieć nową... ::) Ta choroba jest straszna.. i kosztowna :P

Ja też chcę fotek jak mała przyjedzie :)
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Nue pisze:Uwielbiam patrzeć, jak łazi po suficie klatki i udaje małpę.
Jak wsadziłam szczurasy do nowej klatki i tak sobie siedziałam i patrzyłam co też one wyczyniają, to zaświtała mi taka myśl, czy szczur mógłby chodzić po suficie... Nie minęła godzina a Van po nim biegała ;D Ten widok naprawdę rozbraja! Nie zdziwiłabym się, gdybym któregoś dnia przyuważyła Arme, jak huśta się pod sufitem na swoim skręconym ogonku :P Wszyscy się z niej śmieją, że ogonek ma świnkowy ::)
Nue pisze:Dziś już środa i wielkie odliczanie. Chyba zamówię dziś klatkę, bo Ci, Ivcia, normalnie pozazdrościłam :P Klatka będzie najprawdopodobniej taka: http://www.zoohandel24h.pl/grafika/prod ... 9071_2.jpg (wymiary 80x70x40), kołowrotek i drewniane półeczki wyjmę i zamówię dodatkowo trzy tarasy ferplasta :)
;) Zazdrość jest grzechem, ale w tym wypadku idzie o dobro szczurów... A w takiej klatce szczury z pewnością będą miały się dobrze :) Także trzymam kciuki, żebyś nie miała takich problemów z transportem jak ja ::)

Kiedy zawita w twe progi Neska? Jest już jakiś konkretny termin, bo ja chętnie dni odhaczać będę razem z Tobą? :D
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Awatar użytkownika
Nue

Jutro jedziemy po małą.

Podobno wcale nie taką małą, bo dziś dowiedziałam się, że ostatnio zrobił się z niej pulpet. Że to największa rozrabiaka ze stadka. I że jej mamusia lubi wisieć na prętach klatki i udawać papugę ::)

Uszyłam dla Neski domek-kieszonkę. Klatka przejściowa przygotowana, czeka obok klatki dziewuch, które, nawiasem mówiąc, były szalenie podekscytowane wszystkimi przygotowaniami. Mam nadzieję, że się dogadają.

I że nie rozniosą nam w trójkę mieszkania :)

Wczoraj przyszła klaciora z zoohandel24 (jedna z najsolidniejszych firm w internecie, z jaką miałam przyjemność robić interesy). Ogromna! Teraz czekam już tylko na półki ferplasta, a klatka póki co została wyniesiona na strych i czeka.

Wszyscy czekamy :)

ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Nie ględź tylko fotki pokazuj! Klatki naturalnie. Może być i pusta :P
Jak przyjdą półeczki to proszę zrobić też fotki, jak to się ustrojstwo przyczepia.

Czekamy na szczurcię, miłego jechania po laseczkę.. ;)
Awatar użytkownika
Ivcia

SUPER! Moje ogromne gratulacje :)
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia nowej klateczki i maluszka.
Trzymam kciuki za Mokke i Frappe coby się z małą dogadały.
Wymiziaj je ode mnie :-*

Obrazek
Naixinka

Nue, Neska już w domu czy później jedziecie ją odebrać? Bo ja tu z niecierpliwością czekam na relacje i zdjęcia ;) Koniecznie napisz jak już mała będzie u Ciebie.
Awatar użytkownika
Nue

Malutka już z nami!! Podróż zniosła bardzo dobrze. Tuż po przybyciu do domu, zgodnie z regułami oswajania, trafiła do mojego rękawa:
Obrazek
Obrazek
Generalnie jest bardzo odważna i ciekawska. Widać, że od urodzenia miała kontakt z człowiekiem. I właściwie bez przerwy je i pije - napełniona rano miseczka z karmą jest już prawie pusta.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Neska to neska ze śmietanką - ma białe skarpetki, biały koniuszek czarnego ogonka i białe plamy na brzuszku. Śliczna jest, wiecie ;D?
Obrazek
Obrazek
Moje dziewuchy są nieprzytomnie zaciekawione nową koleżanką. Klatki stoją obok siebie, a cała trójka niemal nieustannie wisi na prętach i tęsknie na siebie spogląda. Uwaga: zapoznawanie na neutralnym terenie już było. Mokka udawała niezainteresowaną, ale dokładnie obwąchała małą, a Frapciuś chciał od razu bawić się w konia.
Obrazek
Obrazek

Zdjęć na razie tylko tyle, i to w dodatku średniej jakości, ale nadrobię to w najbliższych dniach, obiecuję. Zdjęcia nowej klatki też wrzucę, ale już po urządzeniu, czyli mniej więcej w połowie tygodnia. Mam nadzieję, że dziewczyny uda mi się szybko połączyć - jak dotąd żadna nie wykazuje agresji, a jedynie wielkie zainteresowanie - :)

EDIT: Dziewuchy na wybiegu, zamknęłam młodą w ich klatce, a one mogą wpadać z wizytą do klatki młodej (Mokka ledwo się mieści :D). Małej najbardziej podoba się wiszący domek-tunelik i (jakżeby inaczej!) miska z jedzeniem. Potrafi łazić po prętach jak mała małpa. No to się z Frappą dogadają :)
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 7:31 pm przez Nue, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ivcia

Nue pisze:Neska to neska ze śmietanką - ma białe skarpetki, biały koniuszek czarnego ogonka i białe plamy na brzuszku. Śliczna jest, wiecie ;D?
Gaja też ma biały koniuszek ogonka, plamki na brzusiu i skarpetki :)
Wiemy! Co to w ogóle za pytanie? Chociaż nie, w sumie to pytanie na miejscu, bo ona wcale śliczna nie jest :-\ Jest BOSKA, CUDNA, PIĘKNA... :D Tylko och i ach! :-* Zazdroszczę Ci baaaardzo ::)
Wymiziaj wszystkie panny ;)

Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

Cudowna, i niesamowita Neska! Klękajcie narody, przed Neską! :-*
Naixinka

Re: Mokka, Frappe i Neska - Mała Apokalipsa

O jaa... jakie cudeńko :D Gratuluję nowej domowniczki i trzymam kciuki za szybkie, bezproblemowe łączenie, co przy wieku twoich pięknych nie powinno być trudne ;) Z niecierpliwością w takim razie czekam na kolejną porcję zdjęć dziewczyn.
Awatar użytkownika
Nue

Dziewuchy od dwóch dni, tj. odkąd mała jest u nas, zachowują się inaczej niż zwykle. Mokka jest jakby lekko nabuzowana, w związku z czym Frappie obrywa się trochę częściej. Frappa z kolei na wybiegu dosłownie szaleje - biega jak zwariowana, skacze... Poza tym zaczęła znaczyć teren, podobnie jak Mokka, a wcześniej nigdy tego nie robiła.

Powoli zakochuję się w małej na zabój ::) Pochłania suchą karmę jak szalona, przy czym miseczki z jedzeniem stoją na samym dole. Mała zbiega do miski, łapie jedno ziarenko, po czym pędzi z powrotem na górę, żeby schować się w domku i zjeść. Jak zje coś wyjątkowo smacznego, oblizuje się tym swoim różowym jęzorkiem zupełnie jak piesek. Jest niesamowicie ruchliwa i odważna, muszę jej naprawdę pilnować, kiedy wyciągam ją z klatki na oswajanie, bo tylko patrzy, gdzie by tu smyrnąć. W stosunku do dziewczyn zachowuje pełen szacunku respekt, kiedy ją obwąchują, siedzi spokojnie, nie podbiega, nie zaczepia... Wczoraj puściliśmy całą trójkę na podłogę w łazience i mała wyraźnie biega za Mokką i próbuje ją naśladować.

Prób agresji nie widać. Mała jest co najwyżej obwąchiwana ze szczególnym uwzględnieniem okolic ogonka, Frappa oczywiście próbuje wieszać się jej na szyi (stały numer Pomylunki), a wczoraj jak mała buszowała po łazienkowej stojącej półce, przeniosła ją w zębach z krawędzi na bardziej pewne podłoże (nie posądzałabym Frappy o taką opiekuńczość, ale tak to wyglądało). Oczywiście do końca idealnie nie jest, wczoraj Neska zwiedzała klatkę starszych i wlazła do ich domku, na co Frappa natychmiast zareagowała. Po krótkiej kotłowaninie i serii pisków mała została wypchnięta na zewnątrz.

W sobotę chciałabym przenieść całą trójkę do zupełnie nowej klatki z nowym wyposażeniem, 'bez zapachu' i mam nadzieję, że wszystkie dziewuchy będą już na to gotowe :)

Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Sliczna jest :). Malutka murzynka.. mniam.
Trzymam kciuki zeby dziewczyny sie dogadaly :D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”