Elusiowe Panny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Babli

Re: elusiowe wiedzmy.

Post autor: Babli »

Pamiętam jak mi pisałaś o Ejmi...
Amina jest cudna ;)
Awatar użytkownika
elusia

Post autor: elusia »

wielka radość, czyli Euforia
Euforia była labikiem. Śliczną, białą kulką z czerwonymi oczętami. Malutka. Wystraszona. Wyciągnięta z jakiegoś labu (dziękuję Runie i Oli, która dowiozła mi małą do domu) To te labiki, z problemami krążeniowo-oddechowymi. http://szczury.org/viewtopic.php?f=23&t ... ia#p319557 Uwielbiałam patrzeć jak ''nastawiała ostrość". jak jadła, trzymając małymi paluszkami o wiele za wielki kawał jedzenia.

fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mała pociecha, biega już z czarną Grubą Ejmi.
i co z tego?
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Prześliczny, rozbrajający wacik z rubinowymi oczkami.

Masz rację, elusia, wspomnienia są dobre :)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
elusia

przynajmniej powinny takie być;) Nue, idziesz na spotkanie ślązaków?
i co z tego?
Awatar użytkownika
elusia

Szyszunia.

przegladalam sobie kiedyś dział zwierzaki, i patrze piękne małe do oddania. GMR oczywiście wyszło ze mnie i stanęło obok;) niestety, dziewuszki były już ''zarezerwowane'', ale dziewczyna chciała oddać też mamusię. oto temat: (zobaczcie jakie piękne jej dzieciaki!) http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=21200 dziękuję Sorrte, za pośrednictwo oraz jej koleżance Natalii za transport z Wrocławia.

wymarzona. Śliczna. Agouti Dumbo!

fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek kawalek mojej swiezej sciany (nowe okna) wstyd ^^
Obrazek
Obrazek

Obrazek jej nóżka o której tutaj: http://szczury.org/viewtopic.php?f=11&t=21972 na szczęście, już coraz lepiej.;))
i co z tego?
Awatar użytkownika
elusia

Zima. chu chu cha, przyszła Zima zła!
w niedługim czasie po przygarnięciu Szyszki zauważyłam temat http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=21277 Łysek! Golas! Naga, Ciepła kulka! tak! - pomyślałam. Skontaktowałam się z Muchą. Rezerwacja - jest. Potem długie oczekiwanie na podział płci. I cudowna wiadomość - 4 dziewczyny w tym jedna dla mnie! Małe Słoneczko.

Zima urodziła się 12.01.2009r, u mnie od Walentynek.

Rano spotkałyśmy się z Agatą i Zalbi (Dante od Zalbi to brat Zimuchy) w tym miejscu dziękuję Agacie, naszej Moderatorce i Zalbi, że nauczyły mnie mieszać sałatkę ; ))

Pani Zet. brała jeszcze ode mnie chomisia. a ciekawam, jak się on czuje?

Zima ma ''białą skórę i czarne, węgielkowe oczęta. Dziś waży 210g (14.02.2009 ważyła 100g) Mała spała ze mną przez jakiś czas, ale przestała, bo jest największą niszczycielką. Za to sama nie zejdzie z łóżka, podczas gdy reszta czeka tylko na okazję i biega po pokoju (tylko Amina odważyła się iść zwiedzać resztę domu). Mimo, że jest najmniejsza (Amina prawie pół kilo) to od razu zaczęła walczyć z Szyszką o przywództwo i teraz jest Alfa! to niewiarygodne, ale ma tak dominujący charakter, że nawet Szyszka jej uległa i z łatwością przewraca Aminkę i Frankę na plecy.

Oto i ona:

Obrazek
Obrazek

i to już właściwie całe moje stado.

Franka, Amina, Szyszka i Zima
i co z tego?
Awatar użytkownika
Nue

To taki puszysty łysek :D Jak małe słoniątko.

Amina ma pół kilo?? O mamo...

Awatar użytkownika
elusia

nie całe pół... bo ona chyba nigdy nie czuje się najedzona.. reszta sie naje, zostawi, a ta wszystko do końca..
i co z tego?
Awatar użytkownika
Piromanka

Post autor: Piromanka »

Jedna z twoich wiedźm - Zima - to siostrzyczka moje Tadzia :)
Nie mogę się napatrzeć na czyste fuzzy :o
Taka śliczna, bielutka skóra :o
Mój Tadzio ma taki jakby pomarańczowy osad na ciele (prawdopodobie od testosteronu). Niczym nie mogę tego domyć. Nie próbowałam chyba tylko druciakiem ;)
Awatar użytkownika
elusia

Słonko
Dziś Wiedzmy zobaczyły Słońce. nie mam balkonu, mam werandę (obudowany balkon, w bloku). otwarlam okna na oścież, wypuściłam na szafkę Kobiety. o jak im sie buzie cieszyły ;)) aparatu narazie brak, więc bez fotek, a szkoda. skoro były tak zadowolone wyniosłam im tam klatkę. po jednej stronie cień, po 2 słonko, ale i tak wygrzewały się w jego promieniach ciągle ;)) poczytałam z nimi książkę, a potem zabierając siebie, zabrałam i je do środka domu ;)
i co z tego?
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

cudne, urocze dziewczyny; każda inna, każda piękna!
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
elusia

nie ominie mnie bura, bo nie mam kaptura ;(

a miał być.. tyle że malaga bardzo nie polubiła się z Aminą.. i musiała pojechać w świat, jednak nie ma tego złego, bo trafiła do cudnego stada (dzięki pomocy Runy)
i co z tego?
Awatar użytkownika
Nue

po jednej stronie cień, po 2 słonko, ale i tak wygrzewały się w jego promieniach ciągle ;))
A moje nie lubią słońca! Jak im świeci do klatki, chowają się w domku jak najgłębiej. Prawdziwe piwniczne, mroczne szczury ;)

Awatar użytkownika
elusia

klatka umyta, szczury wykąpane. oj nie chciało mi się dziś iść do szkoly (tak, tak, wiem). dziewczyny śpia prócz Szyszki która nosi z kuwety papier toaletowy na najwyższe piętro. nie dość nie bierze za duże kawałki, to jeszcze tak mi jej szkoda, bo wciąż kuleje na nogę. w sobote Amina była ze mną na grillu. najgrzeczniejsza z mego stada. siedziała sobie ze 4 godzinki ładnie, podjadając chlebek. och, ile nowych zapachów! a ile osób! dla Aminy to był bardzo miły dzień, bo jest ogromnym pieszczochem i była zadowolona że tyle ludzi naraz coś do niej mówi, drapie, daje przekąski. gdy ide wychyla łepek i obserwuje albo wychodzi cała (zależy od temperatury). jak będzie cieplej wezmę je wszystkie na dwór, hm mam cichą nadzieję, że będą tak jak chłopaki od zalbi siedzieć na drzewie, pniu itp. wiem już, że najgorzej będzie z Szyszka, bo ona nawet z ramienia skacze na podłogę.. myślę też o takich szelkach
http://allegro.pl/item584996057_szelki_ ... czura.html
i co z tego?
Awatar użytkownika
Nue

jak będzie cieplej wezmę je wszystkie na dwór, hm mam cichą nadzieję, że będą tak jak chłopaki od zalbi siedzieć na drzewie, pniu itp
Ja też bym chciała, ale się boję, że mi gdzieś smyrną i tyle je zobaczę. A w te szeleczki to jakoś nie wierzę, wyglądają na luźne i nie wiadomo, czy można je regulować. Na forum jest gdzieś przepis, jak zrobić takie dopasowane do konkretnego szczura...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”