P.S. Zapomniałem napisać imię: Pepe ^^ choć nie jestem jeszcze pewny czy to nie samica

Moderator: Junior Moderator

Płeć u takiego malucha już nie tak trudno rozpoznać - samce mają dosyć duże jajka, a samiczki gołe tyłeczki z dziurką wyżej
 Płeć u takiego malucha już nie tak trudno rozpoznać - samce mają dosyć duże jajka, a samiczki gołe tyłeczki z dziurką wyżej  
  Wtedy zaadoptujesz bidę z forum (jest ich dużo, ludzie idą do zoologa, biorą samiczkę z kinderniespodzianką, nie wiedząc o tym, a potem im się rodzi kilka do kilkunastu klusek i szukają im domu) lub kupisz u hodowcy, wtedy masz oswojonego szczura od jego pierwszych dni z człowiekiem i jest większa, ale nie 100%, pewność ,że mały nie będzie tak bardzo/często chorował. I na malucha z hodowli dłużej się czeka, musisz się już zapisać na miot, a potem czekać trochę..
 Wtedy zaadoptujesz bidę z forum (jest ich dużo, ludzie idą do zoologa, biorą samiczkę z kinderniespodzianką, nie wiedząc o tym, a potem im się rodzi kilka do kilkunastu klusek i szukają im domu) lub kupisz u hodowcy, wtedy masz oswojonego szczura od jego pierwszych dni z człowiekiem i jest większa, ale nie 100%, pewność ,że mały nie będzie tak bardzo/często chorował. I na malucha z hodowli dłużej się czeka, musisz się już zapisać na miot, a potem czekać trochę..  Ale wybór zależy od ciebie. No i zależy czy nie masz za małej klatki, wtedy albo już kupisz, albo trochę poczekasz jak nie możesz teraz
 Ale wybór zależy od ciebie. No i zależy czy nie masz za małej klatki, wtedy albo już kupisz, albo trochę poczekasz jak nie możesz teraz 
 .
. 
  . Możesz podpatrzyć, jak będzie gdzieś przechodził, rozciągał się na prętach itp.
 . Możesz podpatrzyć, jak będzie gdzieś przechodził, rozciągał się na prętach itp.  . Według mnie, maluch powinien jak najszybciej dostać towarzysza
 . Według mnie, maluch powinien jak najszybciej dostać towarzysza  . Ogon już napisała co ważniejsze, to ja siedzę cicho
. Ogon już napisała co ważniejsze, to ja siedzę cicho  .
 . .
.

bo piszesz posta dwa dni po poprzednim =PSmoG pisze:Nie wiem dlaczego ale nie mam opcji edytuj...

słodka szczureczka - życzę owocnego oswajania
 słodka szczureczka - życzę owocnego oswajania