i świąteczne dla wszystkich
pruszkowskie gangsterki
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: 8 pruszkowskich gangsterek
Najlepsze urodzinowe życzenia dla Emi 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889

- 
				Nakasha
 - Numer GG: 4379189
 - Kontakt:

Spóźnione  

Wszystkiego najlepszego dla Emmy, krewnej mojej Cziki

Wszystkiego najlepszego dla Emmy, krewnej mojej Cziki
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

dziękujemy za urodzinowe życzenia 

niestety po świętach zauważyliśmy, że Ziutka ma problem z oddychaniem, zaczęły jej mocno chodzić boczki; dostała enroxil na 4 dni (+furosemid), żeby sprawdzić czy w ogóle będzie jakakolwiek poprawa, ale niestety
 rtg pokazało jakiś twór w płucu, bez wyraźnie zaznaczonych granic, więc wetka stawia albo na nowotwór, który wrasta w okoliczne tkanki, albo na jakiś twór ropny, ciężko jednoznacznie stwierdzić. Niestety. Ziutka dostała wczoraj steryd, a od dziś będzie brała Keflex, do tego cały czas kropla furosemidu. Tchawica szeroka i czysta, płuca też osłuchowo dość dobre, ale niestety "to coś" przeszkadza w swobodnym oddychaniu. Tak więc zaczynamy walkę z cholerstwem, a ja strasznie się boję, żeby kolejny mój szczur nie udusił się na moich oczach...
Siostrze Ziuty - Ritce, zrobiło się z kolei coś na powiece oka; wygląda to tak, jakby ktoś jej zdarł skórę z górnej powieki i teraz się to paprze, jest łyse i cieknie z tego krew z wodą
 najpierw myślałam, że to coś ze spojówkami, ale po dokładnych oględzinach chyba jednak nie - wygląda to raczej na uszkodzenie mechaniczne, a krew nie wycieka ze spojówki, tylko sączy się z ciała wokół. Podaję jej po 1 kropli gentamycyny 2 x dziennie do oka (robię tak od 3 dni, widać poprawę, ale nie wiem czy dzięki kroplom, czy po prostu ranka się goi i oko wygląda lepiej, bo sierść odrasta).
Ze starszego stadka najlepiej trzyma się Emma i Frida, które obecnie nie muszą przyjmować żadnych leków i są w dobrej kondycji (tfu tfu).
Tak więc prosimy o kciuki dla Ziutki, naszej najspokojniejszej i najłagodniejszej szczurzyczki.

niestety po świętach zauważyliśmy, że Ziutka ma problem z oddychaniem, zaczęły jej mocno chodzić boczki; dostała enroxil na 4 dni (+furosemid), żeby sprawdzić czy w ogóle będzie jakakolwiek poprawa, ale niestety
Siostrze Ziuty - Ritce, zrobiło się z kolei coś na powiece oka; wygląda to tak, jakby ktoś jej zdarł skórę z górnej powieki i teraz się to paprze, jest łyse i cieknie z tego krew z wodą
Ze starszego stadka najlepiej trzyma się Emma i Frida, które obecnie nie muszą przyjmować żadnych leków i są w dobrej kondycji (tfu tfu).
Tak więc prosimy o kciuki dla Ziutki, naszej najspokojniejszej i najłagodniejszej szczurzyczki.
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]

[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Oczywiscie kciuki są !

trzymamy nie tylko kciuki ale i inne paluchy na zdrowko!

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~

trzymamy trzymamy, a panny chwyca sie za ogony, tak w zamian za kciuki ;] Zycze zeby bylo wszystko ok z Ziuta; niech sie nie wyglupia i wraca szybko do zdrowia!

ze mną: Tequila i Lima :* :*
za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
oj, nooo... trzymamy kciuki i slemy dobre myśli  

wrrrrrrr
jak to zazwyczaj bywa, choróbska atakują od razu hurtem i to akurat w dniach przedwypłatowych

do paprzącego się okaz Rity, tworu w płucu Ziuty, dołączyła jeszcze zwichnięta (złamana?) łapka Emmy. Emma jest akurat ostatnim szczurem, którego podejrzewałabym o zrobienie sobie kuku przy schodzeniu z klatki na podłogę. Niestety, pech chciał, że agutkowa tylna łapa niefortunnie zaczepiła się o pręty (właściwie wlazła między nie), a Emi zamiast ją najpierw wyjąć, a potem zejść, spadła sobie bezwładnie na dół z cichym piskiem
  tak więc kuśtyka teraz biedactwo na 3 łapinach (jak ciężko na to patrzeć!), z załzawionymi oczami... łapa jest spuchnięta i lekko sinawa, ale ciepła i ruchliwa. Musi ją boleć, dlatego ją unosi przy przemieszczaniu się. Wieczorem jedziemy do weta... zabieram od razu 3, niech się przyjrzą oku Rity i zerkną na rtg Ziuty (inny wet).
ps. z przeciwbólowych dla ciurów mam w domu jedynie tolfedynę - nie jestem przekonana czy podać czy jednak zaczekać do wieczornej wizyty?

jak to zazwyczaj bywa, choróbska atakują od razu hurtem i to akurat w dniach przedwypłatowych
do paprzącego się okaz Rity, tworu w płucu Ziuty, dołączyła jeszcze zwichnięta (złamana?) łapka Emmy. Emma jest akurat ostatnim szczurem, którego podejrzewałabym o zrobienie sobie kuku przy schodzeniu z klatki na podłogę. Niestety, pech chciał, że agutkowa tylna łapa niefortunnie zaczepiła się o pręty (właściwie wlazła między nie), a Emi zamiast ją najpierw wyjąć, a potem zejść, spadła sobie bezwładnie na dół z cichym piskiem
ps. z przeciwbólowych dla ciurów mam w domu jedynie tolfedynę - nie jestem przekonana czy podać czy jednak zaczekać do wieczornej wizyty?
[/size]

[/size]
a cóżto się na Was tyle nawaliło! 
trzymam kciuki, za zdrowie wszystkich...
nie wiem jak tolfedyna działa, ale troszkę powinno ją chyba boleć zanim lekarz to zobaczy- bo siłą faktu oszczędza łapinkę... może okład z kwaśnego mleka, albo jogurtu na opuchliznę (mniej skuteczny, ale smaczniejszy od "kwaśnej wody")

trzymam kciuki, za zdrowie wszystkich...
nie wiem jak tolfedyna działa, ale troszkę powinno ją chyba boleć zanim lekarz to zobaczy- bo siłą faktu oszczędza łapinkę... może okład z kwaśnego mleka, albo jogurtu na opuchliznę (mniej skuteczny, ale smaczniejszy od "kwaśnej wody")
no właśnie tak mi się wydaje, że chyba lepiej tego jednak nie ruszać - za dnia Emi śpi, a wieczorem gdy się obudzi będzie już fachowa pomoc... ech...odmienna pisze:troszkę powinno ją chyba boleć zanim lekarz to zobaczy- bo siłą faktu oszczędza łapinkę...
[/size]

[/size]
Biedne szczuraski , niech się już skończą te zmartwienia .
Trzymam kciuki za zdrowie siostrzyczek i niech łapka Emi szybciutko zdrowieje

Trzymam kciuki za zdrowie siostrzyczek i niech łapka Emi szybciutko zdrowieje
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 

UUu. Niedobrze:(
Nieszczęścia chodzą parami...stadami.
W takim razie trzymam kciuki, paluchy ręczne i nożne za całą Trójcę ... i czekam na jakieś pozytywniejsze wiesci !
Ale łapka na pewno szybko wróci do stanu używalności.

Nieszczęścia chodzą parami...stadami.
W takim razie trzymam kciuki, paluchy ręczne i nożne za całą Trójcę ... i czekam na jakieś pozytywniejsze wiesci !
Ale łapka na pewno szybko wróci do stanu używalności.
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,

dziękujemy za kciuki i ciepłe słowa;
Emi ma niestety złamaną łapkę (wygląda na złamanie zarówno śródstopia, jak i paluszków), więc czeka ją odosobnienie w chorobówce przez min. 10 dni
 pani dr kazała się jednak wstrzymać z podawaniem czegoś na ból z uwagi na oszczędzanie łapki (jak boli, to podkula i jej nie używa); poza tym widzę, że agutkowość całkiem nieźle sobie radzi z bólem;
co do Ziutki, pani dr skłania się jednak ku stanowi zapalnemu, mamy brać Keflex przez min. 10 dni, a po 7 powtórzyć steryd; raczej wyklucza zmiany nowotworowe (oby tak było!);
Ritka - oko w stanie dość dobrym, mamy jeszcze do 7 dni podawać gentamycynę i powinno być już ok;
tak więc jestem pozytywnie nastawiona i ufam, że z tego wszystkiego nie rozwiną się jednak wstrętne poważne choróbska;

Emi ma niestety złamaną łapkę (wygląda na złamanie zarówno śródstopia, jak i paluszków), więc czeka ją odosobnienie w chorobówce przez min. 10 dni
co do Ziutki, pani dr skłania się jednak ku stanowi zapalnemu, mamy brać Keflex przez min. 10 dni, a po 7 powtórzyć steryd; raczej wyklucza zmiany nowotworowe (oby tak było!);
Ritka - oko w stanie dość dobrym, mamy jeszcze do 7 dni podawać gentamycynę i powinno być już ok;
tak więc jestem pozytywnie nastawiona i ufam, że z tego wszystkiego nie rozwiną się jednak wstrętne poważne choróbska;
[/size]

[/size]
My też ślemy pozytywne myśli , ale łapska i tak zaciskamy na kciukach 
Słodkie całuski dla ogonków

Słodkie całuski dla ogonków

Hmm biedactwo ,myslalam ,ze nozka tylko stluczona albo zwichnieta ..a  tu klops.
Wymiziac i zacałowac

Wymiziac i zacałowac