kwarki- szczury niebieskookie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
pin3ska

Re: kwarki- szczury niebieskookie

Post autor: pin3ska »

Sto lat!!!! (a z 5 to przynajmniej) ;D ;D ;D
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

Blessiku, obyś znalazł sposób wykradania łakoci odmiennej, tak żeby się prędko nie zorientowała :D
i samych udanych szczurzych lat, biały puchaty ciężarku :D
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
odmienna

Post autor: odmienna »

baaaardzo dziękujemy ;D
SmoG

Post autor: SmoG »

Może to i było wczoraj ale wszystkiego naj ^^
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Spoznione najlepszego ;).

Ale wielkie te Twoje szczurzyska! ;)
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
odmienna

SmoGu;Teli; wczoraj, przedwczoraj, tydzień temu... na ciepłe słowo i dobre życzenia, zawsze pora jest właściwa. :D
Kwarki wielkie, bo wielkie, ale...baaardzo niepokojąca sprawa:
Nie wiem, czy ktoś z Was interesuje się fizyką, ale to jest tak: „Materia dziwna to termin, którym określamy materię oddziałującą silnie, złożoną z cząstek dziwnych (zawierających kwark dziwny s).... Według jednej z teorii materia dziwna reprezentuje stan o niższej energii niż zwyczajna materia barionowa, dlatego możliwy jest proces spontanicznej przemiany np. całej Ziemi w kroplę materii dziwnej” (wiki)
i :
„Taki twór składający się z trzech typów kwarków - dolnego i górnego... oraz dziwnego,w jednakowych ilościach, nazwano materią kwarkową. Ponieważ żadna substancja w naszym otoczeniu nie zawiera kwarka dziwnego częściej używa się nazwę dziwadełko lub materia dziwna....
..Hipotetyczne niewielkie skrawki dziwnej materii zwane dziwadełkami byłyby zagrożeniem dla zwykłej materii. W zetknięciu z takim dziwadełkiem jądra naszej materii byłyby przeciągane na stronę dziwadełka i zamieniałyby się w dziwną materię...”
(fizyka.net.pl)
(swoją drogą, tylko fizycy i matematycy potrafią nazywać rzeczy ich właściwym imieniem- kocham ich za to ;D )

Rzecz jednak w tym, że wśród moich kwarków, dziwne są bez dwóch zdań. I ja nie mogę wykluczyć, że tu właśnie ma miejsce proces tworzenia się dziwadełka! :o
Stacjonująca u mnie materia kwarkowa „ reprezentuje stan o niższej energii niż zwyczajna materia”- to fakt. Przecież ciągle donoszę Wam o ich lenistwie. A gdybyście widzieli, jak przed chwilą Dolarek próbował się dostać do Vibovitu w poidle od zewnętrznej strony klatki....dziwadełko! nie ma to, tamto! No i przeciągnęli już prawie na swoją stronę kota! Zobaczcie jak ona poluje – na leżąco! :P Jak trudno ją skłonić, do podniesienia tyłka : http://www.youtube.com/watch?v=WxtK01ev_M0
... i bądź tu człowieku spokojny o losy świata... ::)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Cuda i dziwy :) Dosłownie :)
A tak właściwie, czytajac ten post , zaczęłam się zastanawiać, czy ja niewyspana dziś jestem, czy po prostu głupia, eh:)
Pozdrowienia od Szczurzych Dziwaków dla Kwarkowych Dziwadełek :)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
merch

Post autor: merch »

A tak właściwie, czytajac ten post , zaczęłam się zastanawiać, czy ja niewyspana dziś jestem, czy po prostu głupia, eh:)
Deli nie badx az tak samokrytyczna , ja tam wole sie nawet nie zastanawiac , bo jak zdradzil mi sekret moj parkieciarz " myslec trzeba tyle ile trzeba , nie mozna za duzo"

a kot wyglada zajmujaco i jaki piekny ma brzucholek !
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Haha, mam tak samo jak Deli :P

Ale ciekawam tej dziwnej eksploatacji poidła, że też tego nie udało się uwiecznić...
ObrazekObrazek
odmienna

czytajac ten post , zaczęłam się zastanawiać, czy ja niewyspana dziś jestem, czy po prostu głupia, eh:)
mam tak samo jak Deli
wcale się nie dziwię ;D
Wy przecież humanistkami jesteście a mój powyższy niepokój to odprysk tego, że kiedy męczy i nudzi mnie Real, uciekam, podczas gdy normalni ludzie- w świat kina i przyzwoitej literatury- to ja w przestrzeń pokrętnych teorii, gdzie guru jest taki np. St. Hawking ze swą „Krótką historią czasu” . Bawi i fascynuje mnie to prawie tak jak szczury. A że są w tym Dziwadełka oraz różne inne Punkty Osobliwe...toż przecie analogia z takim np. Jerzolem, czy Gackiem aż po oczach wali... :P

dobierania się do poidła od tyłu, nie uwieczniłam. zresztą gdybym to nawet zrobiła i tak nie pokazałabym światu. Nie chciałabym narażać Dolarka na złośliwe uwagi, no i trochę szkoda obalać mit o szczurzej inteligencji... :D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Odmienna , a nie myślałaś o uzupełnieniu kwarków kropkami ?
Do kwarków mają się nijak , bo podobno można je okiełznać , przez co zagrożenie zwykłej materii dałoby się nieco ograniczyć ... :D
Poza tym , co (nano)kryształ , to kryształ! :D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
odmienna

nie mogę wykluczyć, że na granicach jakichś faz, przez które przechodzimy, spontanicznie zdarzy nam się kropka kwantowa... teraz np. przechodzimy fazę podłamania spowodowanego kolejną klęską wychowawczą: czy Wasze szczury też na Was krzyczą??? :o Spróbujcie zrobić coś wbrew woli Dara... normalnie drze się na mnie! buuuuuuuu....

wiesz, unipaks; mnie się jednak wydaje, że układ w kwarkowie raczej niełatwo podda się ograniczeniu wymiarów a już do zerowymiarowości...
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Odmienna , bądź jak Einstein - nie poddawaj się oczywistym dla innych ograniczeniom ! ;)
Spróbuj pomarzyć... :D
Co do wrzeszczących szczurów : a opowiedziałaś mu już bajkę o Tymitunie ?
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Hmmm, moje na mnie nie krzyczą, ale porządnie sie fochują, co zaprezentuje nam Meritum:
http://i42.tinypic.com/2cdtmxz.jpg

Za to często i gęsto na treningach pyskuje mi Frytka i szarpie za ubranie :'(
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Moje szczury fochac sie tez fochaja :D a drze soe tylko Ylah..
A te Twoje kocisko to sliczne jest i pokazne :D :D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”