5 kuplążków w natarciu

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Akka

Re: moja kupka szczęścia

Post autor: Akka »

Dawno nie pisałam o moich ślicznotach więc czas nadrobić to :) jest trochę dobrych informacji, a trochę złych. Najpierw zacznę od tych fajniejszych... Harpi już zdrowa, nie kicha, nie widać żadnej porfirynki i jak zwykle jest ruchliwa. Ostatnio nawet częściej przychodzi do mnie pobawić się, oczywiście bez zbędnego dotykania ;) Dobrą wiadomością jest też to że Dżuman wyszedł na spacer :) co innego że zrobił to właściwie przez przypadek :D zaglądając w dół poślizgnął się i po prostu runął na podłogę :P Niestety co do Dżumana właściwie nie mam już dobrych wieści :( już myślałam że czeka nas świetlana przyszłość, kiedy okazało się że dalej gryzie... Mój chłopak wczoraj poprawiał drzwiczki wejściowe od klatki bo spadły, a szczuras zaatakował jego rękę bez powodu. Wbił się tak mocno że krew z tego palca natychmiast chlusnęła opryskując również jego futerko. Zupełnie nie wiem o co chodzi, staramy się nie wykonywać przy nim gwałtownych ruchów, nie denerwować go i zyskać jego zaufanie ale to nic nie daje... A przecież jest wykastrowany, więc to nie problem z wysokim stężeniem hormonów. Również kiedy był na wybiegu to po pewnym czasie denerwowany przez Karbonkę (podchodziła do niego i skakała na niego z pazurkami) zaczął rzucać się na moje kapcie. Agresywny taki jest tylko w stosunku do ludzi, dziewczynom nigdy krzywdy nie zrobił, a po za tym są zajęci czymś innym zazwyczaj :P nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Drugą złą wiadomością jest że doszczurzanie na razie zostało opóźnione, nie będzie na razie małego szkraba w naszym domu. A na osłodzenie trochę zdjęć paskud :) ObrazekObrazekObrazek uważam że Karbonka ma bardzo zgrabną pupe :P
Obrazek zaginął mi gdzieś drucik do drugiego poidła i na efekty nie trzeba było długo czekać ;) Zazwyczaj chce im się pić i jeść w tym samym momencie.
I kilka zdjęć z wybiegu, gdyby ktoś nie wierzył że Dżuman jest spory ;) ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Jejku, jaki bykol z Dżumana!!! Dużo ciałka do kochania :) Szkoda tylko, że taki agresor, mizianie takiego sporego pana to by było coś...

Zdjęcie tłumu przy poidle - genialne! :D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Postępek Dżumana trochę usprawiedliwia fakt , że ktoś mu się pchał z łapami do domu , no to cóż miał robić wobec intruza? ;)
Może mu jednak z czasem ta agresja przejdzie , nie zniechęcajcie się .
A imponujące faktycznie ma teraz gabaryty :D
Mizianko dla ogonków :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
lavena

Post autor: lavena »

A może warto by go było zdominować ? Próbowałaś ?
Może się trochę uspokoi jak będzie wiedział że jest ktoś wyżej w hierarchii.
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Hmm ,a Dzuman na zdjeciu ,niczym ucielesnienie niewinnosci (w biale szaty przyobleczonej:)
a tu jednak pozory myla.
Jak pisze CZerwonaona, to moze trzeba użyc magicznej dominacji;)?
Miziaki dla brygady!!
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Akka

Unipaks w tym problem że on wtedy był na klatce więc mój chłopak nie wkładał ręki do środka. Z tym dominowaniem może byłby to dobry pomysł, w prawdzie kiedyś już coś podobnego się wydarzyło - gdy zabraliśmy go na kastracje to mój chłopak musiał trzymać go właśnie odwróconego "kołami do góry", nie wiem czy można to nazwać dominacją ? Może poprzedni właściciel mu wszczepił takie postawy obronne, i może tylko dla nas jest to taka nieuzasadniona agresja, sama nie wiem. Nawet jeżeli nigdy nie uda się tego zmienić to przynajmniej będzie wiódł sobie szczęśliwe życie :)
Obrazek
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
marlena91

Post autor: marlena91 »

Śliczne ogonki ;)
Dżuman może się zmieni jeszcze, czasami potrzeba na to dużo czasu. A czasami niektóre nie zmieniają sie w ogóle...

Ale życzę powodzenia ;)
Obrazek
Ze mną szczurki ,,Inka,Sława i Tequilla i Reszta zwierzaków
[*]Feta,Kropka,Tequila,Angol,Frania,Buffy...[*][/size]
Awatar użytkownika
Akka

Nadal nie próbowaliśmy tej dominacji, bo Dżuman ostatnio jest bardzo pobudzony. To wszystko przez to że w naszym mieszkaniu nastał czas nieustającej rujki ;) jak nie Harpi to Karbonka, i na odwrót :D Ale cieszę się bo Harpi wygląda na całkiem zdrowiutką :) Po za tym znowu odliczam dni aż dołączy do nas śliczny maluch, ale to dopiero po sesji, mam nadzieje że udanej. Niestety już niedługo czeka też całą naszą bandę przeprowadzka z powrotem do Myślenic, dobrze że w domu wszyscy przekonali do ogonkowych przyjaciół, dzięki temu będzie prościej. A i muszę się pochwalić że zrobiłam sobie taką oto szczurzą koszulkę :P Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Super koszulka(ja też chce).
Co do Dżumana kurde wez go w jakieś rękawicy do góry kołami,żeby cię nie pogryzł nich poczuje kto tu rządzi.
Agresorek nie wie co traci gryząc dłoń ,która może dac tyle ciepła.
Wytrwałości i jeszcze raz wytrwałości mam nadzieje,że z wiekiem spokornieje.
Awatar użytkownika
Akka

Czerwonaona jak podrzucisz jakąś koszulkę to mogę zrobić Ci coś podobnego ;)
Obrazek
merch

Post autor: merch »

Koszulka cudowna , to ja tez chce :)
Ciesze sie z dobrych wiesci.

Z domnacja generalnie lepiej uwazac, ja niektore szczury dominuje innych nigdy, rzecz w tym , ze teraz uprzytomnilam sobie ze decyzje podejmuje jakos tak intuicyjnie na ogol. Dominowalam Zenke i to chyba byl jeden z wiekszych bledow , ale z nia w ogole dlugo bylo trudno.
Awatar użytkownika
Akka

Merch tobie też mogę zrobić :P sama nie wiem, jak to można rozpoznać ?
Obrazek
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

łaaaaaaaaaaaa, ja tez kcem taka koszulkę :D (chyba niedlugo cale Forum bedzie szpanowalo takowymi;)
A na czarnej tez da się zrobić, bo ja białym to wyglądam jak "idz i nie wracaj";)
Czekamy na kolejnego mieszkanca :D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Akka

Delilah jasne że da się ;) musiała bym dokupić tylko białą farbę... W razie czego napisz PW :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Akka

Dawno nie pisałam o moich małych kotleciakach :) Niestety mam nie do końca dobre wieści.. Dżumkan znowu mi choruje :( Zaczął się strasznie drapać, przez to robi sobie liczne ranki. Staram się mu to smarować rivanolem, ale on się strasznie boi tego. Mój chłopak wczoraj chciał go przytrzymać żebym miała lepszy dostęp do tych ranek, to Dżuman miał chyba stan przedzawałowy :/ strasznie zaczął szybko oddychać, rozpłaszczył się do ziemi i nie ruszał przez ok. 5 minut. Na wizytę u weta jesteśmy umówieni dopiero w poniedziałek, rozważam parę opcji, najprawdopodobniej jest to uczulenie lub przebiałczenie. Mój chłopak przywoził ciurom serek wiejski i dawał im. Raczej nie podejrzewam pasożytów, nie ma krostek na uszach, a dziewczyny wyglądają zupełnie zdrowo. Dzisiaj został odseparowany do osobnej klatki tak na wszelki wypadek.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”