Mała Kawowa Apokalipsa

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Mokka, Frappe i Neska - Mała Apokalipsa

Post autor: unipaks »

To ci Frappuś!
A już myślałam , że tylko nasza Czarnulka , podążając za instynktami ,nie zważa na detale ;D
Liczę na zdjęcia kawusiek, tymczasem proszę je wycałować za uszkami :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Ja już po wszystkim i wreszcie mam czas na zdjęcia :D
Proszę bardzo:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Babli

Post autor: Babli »

Jakie zbliżenia pycholka! Jejku, ale super :D A jakie toto krągłe : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe2 ... 00afb.html :P
Awatar użytkownika
unipaks

Fajne fotki :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dfd ... b012e.html
Biedna , nie może "odbezpieczyć"! :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d42 ... 82984.html
"Cały świat wpuszcza nas w kanał!"
No i nic dziwnego , że szczuras się później poważnie zastanawia nad aspektami ściekowego trybu życia...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/711 ... 5e55a.html
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Ale na tych ostatrnich fotkach szczurcia łypie na aparat okiem :P Modelka po prostu :)
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17d ... e7268.html

No oczywiscie ! Nue jak zwykle rozpija Wszystkich:D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/711 ... 5e55a.html
A to juz po spozyciu ;);)?

Słodziiiiiiiiiiakiii :D Wymiziac!!!
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Nue

Babliś - no krągłe, ale grube chyba jeszcze nie - Mokka jest pierwsza przy misce, zawsze zjada najwięcej, ale też i ruchliwa jest niesamowicie...
unipaks - Neska ewidentnie by pasowała na szczura kanałowego żyjącego w odosobnieniu. Lubi siedzieć w rurze, wyalienowana taka, po prostu szczurze czarne emo ::)
Deli - mówię Ci, to TŻ rozpija, a ja wręcz przeciwnie - stoję na straży porządku ;D

Dziś przyjadą do nas dwie szczurki od Aersnem. Nie możemy się doczekać i mamy nadzieję, że się panny będą dobrze dogadywać przez te kilka dni, słowem - że się moja trójca zaprezentuje z jak najlepszej strony i się okaże gościnna ;D Oczywiście obfocę całą piąteczkę - wszystkie razem i każdą z osobna ::)
W domu gorąco, na strychu jeszcze bardziej, wczoraj zabraliśmy tam panienki, ale tylko Mokka wykazywała pewien zapał do zwiedzania, Neś z Frapiszonem gdzieś się pochowały. Ewakuowaliśmy się szybko, a w domu czekała woda dla spragnionych i kusząca chłodem rura...

Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Dziś przyjadą do nas dwie szczurki od Aersnem. Nie możemy się doczekać i mamy nadzieję, że się panny będą dobrze dogadywać przez te kilka dni, słowem - że się moja trójca zaprezentuje z jak najlepszej strony i się okaże gościnna ;D Oczywiście obfocę całą piąteczkę - wszystkie razem i każdą z osobna ::)
OOO :) To czekamy czekamy, a jakże:D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Aersnem

Post autor: Aersnem »

Jejkusiu! Moje ciury są już u Nue!

Sprzątnęłam właśnie pustą klatkę i jakoś tak już mi się zaczyna tęsknienie. Cieszę się jednak niezmiernie że panny trafiły w tak dobre ręce :) No i miałam zaszczyt poznac tą rozsławioną trójcę apokalpityczną. Poskromione w klatce kawowe dziewczyny nie siały rzecz jasna na mych oczach żadnego spustoszenia, ale pokazana mi zapora za lodówką wiele świadczy o ich "uzdolnieniach" ;D .

Baaardzo chcaiałabym zobaczyc pierwszy kontakt tego zacnego grona z moimi ciurami, ale nie jest mi to dane niestety. Popatrzę sobie za to na zdjęcia. Mam nadzieję, że panny poukładają sobie stosunki poprawnie.

Dla Nue wielkie dzieki teraz i jeszcze pewnie kilka razy ;D
Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Lola (pierwsza) [*][/size]
Awatar użytkownika
unipaks

Nue , no i co tam ? Gdzie fotki?
Nie śpi się tak długo , jak się ma gości :P
Awatar użytkownika
Nue

Się siedzi w pracy i pracuje ;D Fotki postaram się wrzucić wieczorem, bo dziś mamy w planie wieczorek zapoznawczy. Wczoraj sobie odpuściliśmy, bo chcieliśmy, żeby dziewczynki Aersnem trochę się oswoiły z nowym domkiem.
Klatki dziewczynek stoją blisko, żeby wszystkie ogony się przyzwyczaiły do swojego zapachu. Bo że goście pachną inaczej, to nawet my czujemy. Mokka z Neską są ledwo żywe z ciekawości, jak wychodziłam do pracy, biły się o miejsce na podwieszanej miseczce z ziarnem, bo stamtąd widać najlepiej, co się dzieje w sąsiedniej klatce.
Mocce przypomniało się nagle, że jest alfą i Neska częściej niż zwykle dostaje po głowie. Frappa jak zwykle ma w nosie całe zamieszanie i po prostu śpi spokojnie w hamaczku.
A Lola i Trootka urokliwe są jak rzadko :) Ciekawskie, odważne, proludzkie - chętnie wychodzą na rękę, liżą po palcach, Lola dodatkowo rozdaje buziaki :D Siusiają grzecznie w ściółkę, nie zrzucają z hukiem miseczek z półek i mają takie czyste ogonki... ech. Wygląda na to, że dobrze się u nas czują.
Tak więc, Aersnem, raz jeszcze powtórzę: cała przyjemność po mojej stronie ;D

Awatar użytkownika
Aersnem

Post autor: Aersnem »

My zaraz wyjeżdżamy i raczej nie będę miała dostępu do netu. I nie zobaczę relacji z wieczorka zapoznawczego od razu tylko dopiero po powrocie. Usssschnę !!! :'(

Cieszę się, że panny się zachowują jak należy. Lolcia to rzeczywiście taki lizak niesamowity od samego początku :-)
Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Lola (pierwsza) [*][/size]
Awatar użytkownika
unipaks

Siusiają w ściółkę powiadasz i mają czyste ogonki?! :o
No , jeśli stan taki utrzyma się na wybiegach , to trzeba będzie podpytać właścicielkę ,jak jej się udało tego dokonać?! Moje owszem kupkają w żwirek i nawet zdarza im się w nim odsikiwać , ale niestety nie jest to regułą :P
Miłych gości i Kawusie posmyraj po brzuszkach :)
odmienna

Post autor: odmienna »

Ty, no popatrz :D a ja dzisiaj nie w pracy, bo z powodu kastracji Gacusia dzień urlopu wykombinowałam :P

...a może one tylko "z wizytą" takie elegantki i wieczorem pokażą, co to brudny ogonek?... ja tak przez zawiść, którą zawsze we mnie budzą wieści o dobrze wychowanych szczurach...
Awatar użytkownika
Nue

Wrażenia na gorąco z zapoznawania panien.
Na początku postanowiliśmy zapoznać panienki tylko z Mokką, na neutralnym gruncie. Najpierw wypuściliśmy tam Lolę i Trootkę, następnie naszą alfę, która na widok dziewczynek zmieniła się w wielką puszystą kulę, po czym... rzuciła się z prawdziwą furią na Lolę. Momentalnie je rozdzieliliśmy. Przenieśliśmy klatkę z ciotkami w inne miejsce, bo nie chcieliśmy ryzykować przelewu krwi, a dziewuszki sobie pobiegały:
Obrazek Obrazek ObrazekTrootka. Modelka idealna, porusza się powoli jak na szczura, z godnością, toteż zrobienie jej nieporuszonej fotki nie stanowi większego problemu:)
Obrazek Obrazek Trootka w transporterku ciotek
Obrazek Obrazek Lola. Wiercipięta niesamowita i ADHD.

Po półgodzinie dodaliśmy dziewczynom do towarzystwa Frappę, a potem Neskę, co prawda z duszą na ramieniu i monitorując każde posunięcie wszystkich czterech. Okazało się, że niepotrzebnie - oprócz początkowego zjeżenia nasze ciotki przyjęły Lolę i Trootkę całkiem serdecznie. Lola z upodobaniem wieszała im się na szyi, wskakiwała na grzbiet... dostawała co najwyżej kopniaka i to wszystko. Po dziesięciu minutach dziewczyny były już najlepszymi kumpelami:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Próbowaliśmy dołączyć do zadowolonego towarzystwa Mokkę, ale niestety sytuacja się powtórzyła, tym razem z Trootką. Generalnie rzecz biorąc, Mokintosz zachowuje się jak ostatni gbur i nie mam pomysłu, jak ją ucywilizować ;)
I jeszcze kilka zdjęć ciotek z wczoraj. Musiały oczywiście dokładnie obejrzeć, jaką dziewczyny przywiozły wyprawkę. Oczywiście cudze jak zawsze okazało się fajniejsze:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

odmienna, ogonki pozostają czyste. Tak, wiem, ja też tego nie rozumiem ;D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”