Mała Kawowa Apokalipsa

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Aersnem

Re: Mokka, Frappe i Neska - Mała Apokalipsa

Post autor: Aersnem »

Ale w Nesi najwidoczniej zaszła jakaś przemiana. Ona, tak zawsze mało wylewna, wczoraj usnęła mojemu TŻ na kolanach. Nie chciałam wierzyć, bo to przecież takie niedotykalskie do przesady było zawsze...
Wszystko kuma ta Neska, innej opcji nie ma.

"Widzisz człowieku, przytulam się do ciebie i pozwalam się głaskac, tylko proszę, bardzo, bardzo proszę nie wyjeżdżaj i nie zostawiaj mnie !" :(

;D Jak wrócicie to będzie ciemnofutrzasty anioł nie szczur, zobaczysz!
Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Lola (pierwsza) [*][/size]
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Nie, jak wrocicie to pokaze jeszcze wieksze rogi!
"Ja sie tak ladnie lasze i zgrywam na przytulaka a i tak macie mnie w dupkach! to macie gnomy przebrzydłe! " i ciach nie ma dywanu.. zjedzony
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Aersnem

Mam nadzieję, że Neska jednak wybierze lepiej rokującą strategię i będzie milusia:

"Jeżeli będę wrednym szczurkiem dla człowieka, to znowu sobie gdzieś pojeszie i mnie zostawi"

;D
Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Dziewczynyyy, nie dobijajcie mnie, ja i tak się już czuję jak matka, co pierwszy raz wysyła dzieci na kolonie i się martwi, czy sobie poradzą... ;D Pewnie będę obsesyjnie myśleć przez cały tydzień, jak tam szczury ::)
Ale w moim stadku coś ewidentnie jest na rzeczy - wczoraj TŻ zdał mi raport, że obsikiwać go i znaczyć zaczęły wszystkie trzy, a dotychczas robiła to tylko Mokka. Myślicie, że naprawdę coś przeczuwają?
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Aersnem

Nue, to jest, jak na mój gust, bardzo poważna sprawa! One nie tylko pokumały, że wyjeżdżacie (w końcu słyszą wszystkie wasze rozmowy, no nie?!), ale jeszcze obmyśliły sobie plan totalnego zawłaszczenia WAS!

Boją się, że jak sobie pojedziecie na ten urlop, to nie daj boziu jakieś nowe szczury sobie znajdziecie :o A jak was oboje tak solidnie osiusiają, to kóry szczur będzie chciał takiego człowieka?

Ot nowe oblicza szczurzej inteligencji ;)
Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Jak ja wyjeżdżam choćby na weekend to zaraz dzwonię i się wypytuję, czy jadły, czy zdrowe, czy biegają, a czy nie smutne...normalnie jak będę miała dzieci to je pewnie obejmę całodobowym monitoringiem :P
Lilka jak wczoraj wróciłam z weekendu we Wro to się cieszyła i biegała za mną jak piesek :) no i oczywiście musiała mnie oznaczyć tak, aż spodnie mialam całe mokre 8)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

U mnie tez dwa stwory są gadające, reszta uparcie milczy, widocznie pomija moją ewidentną "niekumatość" wyrozumiałym milczeniem:)

Nue, a co do chipsow i pomidorowej :):):)...
Widze, ze mamy identyczny gust. Oto dwa moje uzaleznienia :D (o ile pomidorowa jeszcze zdrowa, to z chipsami gorzej :P)

Buziaki dla Trojcy (ze szczegolnym uzglednieniem paluszka Mokki :)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
elusia

Post autor: elusia »

hehehe czytam czytam i spodziewam sie juz telefonow 88 razy dziennie ;p
i co z tego?
Awatar użytkownika
Nue

hehehe czytam czytam i spodziewam sie juz telefonow 88 razy dziennie ;p
Nie będzie nadprogramowych telefonów, bo wiem, że moje panny są w świetnych rękach :P
Szczury na swoje wczasy pojechały dziś, a my jedziemy już jutro :)
Klatka posprzątana, umyta i... strasznie pusta! Bez przerwy mi się wydaje, że słyszę z kuchni te wszystkie szczurze odgłosy, mam ochotę zagadać do bab... i w ostatniej chwili sobie przypominam, że przecież odwiozłam je do Elusi :D Na obiad był makaron i też nie było komu żebrać... Ech, tęsknię za paskudami moimi, ale wiem, że krzywda żadna im się nie dzieje, a wręcz przeciwnie.

Awatar użytkownika
Aersnem

Ech, znam to ... syndrom pustej klatki ;)
Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Ale ani się obejrzysz, już bedziecie razem:)
I znowu zacznie sie narzekanie, na żebraninę zbiorową, a tu zjedzony kabelek a tam poniewierające sie kupki ;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Nue

No i jesteśmy razem - tydzień zleciał nie wiadomo kiedy :)
Okropnie się stęskniliśmy za babami. Jeszcze tydzień temu w domu było tak dziwnie cicho i czysto, a dziś wszystko wygląda tak, jak powinno - w łazience walają się strzępki nadgryzionej przez Mokkę gazety, wokół klatki skrzypi pod nogami Chipsi, a półki w klatce już zostały zasypane suchą karmą i resztkami jedzenia :D

Dziewczyny mnie poznały, gorzej było z TŻ, który obecnie ma do nich za to lekki żal ;D Wypuszczone, musiały wszystko dokładnie sprawdzić, obwąchać, oznaczyć... przez chwilę łudziłam się, że Mokka zapomniała, że rozsuwane drzwi do pokoju dadzą się w prosty sposób pokonać i że obejdzie się bez budowania zapór, ale po 15 minutach zostałam wyprowadzona z błędu ::) Frappa kicha, co jest zapewne spowodowane stresem, ale na wszelki wypadek zaaplikuję jej jutro echinaceę.

Moje baby się trochę zmieniły! Może nie tyle Mokka, która zawsze była ciekawska, odważna i zdeterminowana, ale Frapcia i Neska - owszem. Frapciuś zmężniał, już nie są z niej takie ciepłe kluchy :D , a Neska nareszcie zrobiła się STADNA! Nie ma chowania się w rurze, uciekania na najmniejszy dźwięk, czy siedzenia samotnie. Neska iska Mokkę i Frappę, sama jest iskana, biega z nimi, a dotąd było tak, że Mokka i Frappe trzymały się razem, a Neska była raczej na boku.
Myślę, że to dlatego, że musiały znaleźć swoje miejsce w siedmioszczurowym stadzie i - udało się. Nabrały pewności siebie, są odważniejsze, różnicę widać zwłaszcza u Nesi :)

No to rodzinka znów w komplecie :P !

Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Cieszymy sie z Wami ;). To moze teraz w ramach takiej rodzinnej eufori z bycia znowu razem jakies rodzinne zdjecia bys wrzucila? ;D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Antyfemina
Kontakt:

Post autor: Antyfemina »

Kawusiowe dziewczyny :D
Ja rówież jestem za fotkami! :)
Lucjanek, Borys i Kamcia - nasze dzieciaki Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Frappa i Neska przeszły kurs dorastania i zdały go dzielne dziewczyny. Po powrocie z kolonii ponoć rodzice dzieci swoich też nie poznają ;) .
Do mega mizanka które im zapewne było zafundowane na powitanie, proszę dodać i czupurki ode mnie :) .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”