Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel
Mnie się Mroczna Wieża tak średnio podobała, na liście kingowskich hitów jest u mnie "Bastion", "Cujo", "Wielki marsz" i "Gra Geralda". Ale czytałam chyba wszystko, co wyszło w Polsce - od jakichś 15 lat jestem maniaczką Kinga 

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
-
No tak, niektóre wątki z Mrocznej Wieży wydały mi się wciśnięte na siłę, żeby tylko więcej bohaterów z innych książek King się zmieściło...
Ale zakończenie mi się bardzo podobało!
Ale zakończenie mi się bardzo podobało!

- IssenNilla
Przypomniał mi się "Cmętarz Zwieżąt". Też nie był zły 

Mroczną Wieżę nabyłam dla męża , ale sama jej nie czytałam
A "Smentarz dla zwierzaków" czytałam daaaaawno temu i pewne wrażenie na mnie zrobił , czego nie mogę powiedzieć o tym nędznawym filmie

A "Smentarz dla zwierzaków" czytałam daaaaawno temu i pewne wrażenie na mnie zrobił , czego nie mogę powiedzieć o tym nędznawym filmie

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nie, "Cmętarz..." był ok, jeśli chodzi o książkę oczywiście, film był taki sobie.
Ciekawostka: książka miała dwa przekłady i ukazała się pod dwoma tytułami: starsza wersja - "Smętarz dla zwierzaków" i nowsza "Cmętarz zwierząt".
"Lśnienie" podobnie - w tym drugim przekładzie nosi tytuł "Jasność", co mnie kompletnie nie przekonuje
King jest ok
Ciekawostka: książka miała dwa przekłady i ukazała się pod dwoma tytułami: starsza wersja - "Smętarz dla zwierzaków" i nowsza "Cmętarz zwierząt".
"Lśnienie" podobnie - w tym drugim przekładzie nosi tytuł "Jasność", co mnie kompletnie nie przekonuje

King jest ok

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Normalnie oczom nie wierzę , że ja to napisałam
Smętarz, oczywiście
.Nie robię błędów , więc tym bardziej szok
"Lśnienie" też znam , jak również "Misery", i cenię sobie.
I właśnie mi się przypomniało , że odłożyłam na wpół przeczytaną "Bezsenność", bo goniły mnie terminy i musiałam na czas pochłonąć inne książki .I nie wiem czemu ,ale coś się do tej Bezsenności nie mogę zabrać z powrotem...
Tymczasem wpadł mi w ręce "Idol" (Serge Joncour, ten od "Ultrafioletu").Narrator to człowiek , który razu pewnego zaczyna rozumieć , że dla innych - nie wiedzieć czemu - jest znaną gwiazdą telewizyzją , cenioną wielce przez szanowne media.
Żyjemy w zwariowanych czasach , gdzie takie rzeczy mogłyby się zdarzyć

Smętarz, oczywiście

"Lśnienie" też znam , jak również "Misery", i cenię sobie.
I właśnie mi się przypomniało , że odłożyłam na wpół przeczytaną "Bezsenność", bo goniły mnie terminy i musiałam na czas pochłonąć inne książki .I nie wiem czemu ,ale coś się do tej Bezsenności nie mogę zabrać z powrotem...
Tymczasem wpadł mi w ręce "Idol" (Serge Joncour, ten od "Ultrafioletu").Narrator to człowiek , który razu pewnego zaczyna rozumieć , że dla innych - nie wiedzieć czemu - jest znaną gwiazdą telewizyzją , cenioną wielce przez szanowne media.
Żyjemy w zwariowanych czasach , gdzie takie rzeczy mogłyby się zdarzyć

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Ha, byłam dziś w bibliotece, przedłużyłam sobie "Cztery Pory Roku" i wypozyczyłam 6 książek
3x Wędrowycz (taaak, w końcu udało mi się go złapać
), oraz "Cujo", "Cmętarz zwieżąt" i "Zieloną Milę".
A aktualnie czytam Zdolnego Ucznia z "Czterech Pór Roku"

A aktualnie czytam Zdolnego Ucznia z "Czterech Pór Roku"

Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
a ja dałam przez przypadek babci wędrowycza. skończyło się tak, że mi zabrała wszystkie tomy 

I TAK UMRZESZ.
King... kurcze, zrobiłyście mi apetyt na jakąś jego książkę. Jako nastolatka czytałam wszystko jego, co mi tylko wpadło w ręce.
Ostatnio mam dużo stresów to też jakoś dużo czytam.
Niedawno przeczytałam obrzydliwych "Opętanych" Chucka Palahniuka. I sama się sobie dziwie, że moja ciekawość zmusiła mnie to skończenia książki, która momentami wywoływała u mnie odruchy wymiotne.
Poczytałam też trochę o wampirach. Przeczytałam antologię "Krwawe powroty", gdzie każde opowiadania miało mieć coś o wampirach i coś o urodzinach. Polecam, bo każde opowiadania było inne i każde było wg mnie dobre.
Przeczytałam też "Martwego aż do zmroku" Charlaine Harris. Potwornie mnie rozczarowała. Na podstawie też książki jest kręcony serial HBO "True Blood", który bardzo mi przypadł do gustu. Poza tym bardzo też spodobała mi się seria książek Harris o Harper Connelly, więc po "Martwym..." oczekiwałam wiele. A tu lipa... serial lepszy niż książka.
Sięgnęłam też po serie dla nastolatek "Wampiry z Morganville" Rachel Caine (zaciekawiło mnie jej opowiadanie w "Krwawych powrotach"), przeczytałam pierwszą książkę "Przeklęty dom". I tu ostrzegam, że trzeba to czytać pamiętając, że to książka dla nastolatek i nie oczekiwać zbyt wiele. Jak na lekką lekturę mi się podobała (mimo, że nastolatką już nie jestem
). I podobało mi się to, że wampiry tu były od początku do końca złe. Żadnych romantycznych kochanków, nic takiego tu nie ma.
Dziś w końcu też zacznę czytać Anne Rice, do której tyle lat się przymierzałam
Powiem Wam, że mi wcale nie przeszkadza na nastoletnia moda na wampiry. Też sobie przy okazji poczytam, a co mi tam. Może już mi brakuje tej pasji i zachwytu nad każdą książka, nie zakochuję się też w postaciach, ale nagły boom na tę tematykę nawet mi odpowiada.
A zupełnie z innej beczki, to dziś skończyłam czytać "Klub Dantego" Perla. Spodziewałam się czegoś lepszego i ciekawszego. Zaparłam się w sobie i przeczytałam całą, chociaż była niemiłosiernie nudna. Nie polecam.
Ostatnio mam dużo stresów to też jakoś dużo czytam.
Niedawno przeczytałam obrzydliwych "Opętanych" Chucka Palahniuka. I sama się sobie dziwie, że moja ciekawość zmusiła mnie to skończenia książki, która momentami wywoływała u mnie odruchy wymiotne.
Poczytałam też trochę o wampirach. Przeczytałam antologię "Krwawe powroty", gdzie każde opowiadania miało mieć coś o wampirach i coś o urodzinach. Polecam, bo każde opowiadania było inne i każde było wg mnie dobre.
Przeczytałam też "Martwego aż do zmroku" Charlaine Harris. Potwornie mnie rozczarowała. Na podstawie też książki jest kręcony serial HBO "True Blood", który bardzo mi przypadł do gustu. Poza tym bardzo też spodobała mi się seria książek Harris o Harper Connelly, więc po "Martwym..." oczekiwałam wiele. A tu lipa... serial lepszy niż książka.
Sięgnęłam też po serie dla nastolatek "Wampiry z Morganville" Rachel Caine (zaciekawiło mnie jej opowiadanie w "Krwawych powrotach"), przeczytałam pierwszą książkę "Przeklęty dom". I tu ostrzegam, że trzeba to czytać pamiętając, że to książka dla nastolatek i nie oczekiwać zbyt wiele. Jak na lekką lekturę mi się podobała (mimo, że nastolatką już nie jestem

Dziś w końcu też zacznę czytać Anne Rice, do której tyle lat się przymierzałam

Powiem Wam, że mi wcale nie przeszkadza na nastoletnia moda na wampiry. Też sobie przy okazji poczytam, a co mi tam. Może już mi brakuje tej pasji i zachwytu nad każdą książka, nie zakochuję się też w postaciach, ale nagły boom na tę tematykę nawet mi odpowiada.
A zupełnie z innej beczki, to dziś skończyłam czytać "Klub Dantego" Perla. Spodziewałam się czegoś lepszego i ciekawszego. Zaparłam się w sobie i przeczytałam całą, chociaż była niemiłosiernie nudna. Nie polecam.
Babcia wie, co dobre!Landrynka pisze:a ja dałam przez przypadek babci wędrowycza. skończyło się tak, że mi zabrała wszystkie tomy

Zaczęłam wczoraj kupioną już jakiś czas temu książkę Laury Esquivel (może ktoś kojarzy genialne "Przepiórki w płatkach róży"?

-
Ha, dokładnie! Dostałam ją od lubego i mi się tak trochę smutno zrobiło, jak zdążyłam ją przeczytać w ciągu połowy podróży pociągiem... Zdecydowanie za krótka!Akka pisze:Właśnie skończyłam czytać książke Jonathana Burt'a "Szczur". Spodziewałam się jednak czegoś nieco lepszego. Książka opowiada jak sam tytuł mówi o szczurach - ich związkach z ludźmi na tle kulturowym, naukowym, historycznym na przestrzeni wieków. Wadą książki jest to że jest dość krótka więc wszystko jest podane jakby w pigułce. Natomiast ogromną zaletą są przedstawione w książce ryciny i przedruki obrazów, rzeźb itp. o tematyce szczurzej. Książka jest dostępna w księgarniach internetowych, jednak jeżeli ktoś jest z Krakowa to można ją kupić tylko za 10 zł w centrum taniej książki
I tak sobie myślę, że gdybym cofnęła się w czasie i trafiła znów do LO do klasy maturalnej, to prezentację maturalną robiłabym o szczurach. Ta książka byłaby wtedy wręcz nieoceniona

A mi dzis przyszła paczuszka z książkami "Devil wears Prada" i "Trading up" w oryginale
Łatwe, lekkie i przyjemne 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
jakby ktoś miał bimbrownikusa w pdf'ie to chętnie przygarnę 

I TAK UMRZESZ.
Haha na szczęście mam to już za sobąogonowa pisze:Krzyżacy

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)