Jajcarze Justrzny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
nausicaa

Re: Zastępcze dzieci: Skin i Myszoł

Post autor: nausicaa »

ja moim zapuszczam zawsze gentamycynę,kiedy coś się dzieje z oczkiem, ale to jest na receptę od weta albo lekarza. a Skin pasowałby do mojej Skinki:D też z resztą z psudohodowli
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
Awatar użytkownika
Justrzna

Post autor: Justrzna »

Zważyłam śmierdziuchy:
Obrazek Myszoł - 451g
Obrazek Skin - 541g

Myszoł chyba widzi duchy:) od 2 dni po wyjściu z klatki, wdrapuje się na nią, kładzie się i patrzy w jeden punkt na szafie...
Może ma chandrę jesienną. Skin też mniej szaleje, za to częściej przychodzi do mnie i daje się wytarmosić :)
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

o jacy dorodni panowie :)
moje też czasem łapią zawiechy i patrzą się w jeden punkt. czasem nawet wszystkie razem. może faktycznie widza duchy :P
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Justrzna

A może to nie duchy tylko daje mi do zrozumienia, że powinnam odkurzyć dywan bo on łapek sobie brudzić nie będzie ;)
Jakieś robale zalęgły mi się w karmie - 4 kg mieszanki wylądowało w piecu - to kolejny dowód na to, że czas najwyższy zrobić generalne porządki :)
Awatar użytkownika
alken

a co to była za karma?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
Justrzna

To była moja własna mieszanka, w większości Prestige i JR Farm(rożne rodzaje). Mam tylko nadzieję, że robaki zalęgły się "z zewnątrz" w słoiku,w którym mieszałam, a nie źródłem jest któraś karma. Mam jeszcze z 7 kg w paczkach i nie chciałabym wszystkiego wyrzucić. Obawiam się, że robienie większych zapasów w zooplusie nie było dobrym pomysłem. No cóż na błędach się uczy:)
Awatar użytkownika
alken

to raczej dobra karma więc robale chyba nie pochodzą z paczek (pytałam się bo często się zdarza że z megan albo vitapolu wylatuja różne stwory). aż poszłam pogrzebać w mojej timie żeby sprawdzić czy się coś nie urodziło :D na szczęście nie. ja trzymam w worku zamkniętym takim czarnym klipsem- żabką, w szafie z ubraniami. ale wiem że np. u mnie w domu w szafkach kuchennych jak się nie robi co jakiś czas przeglądu i jak nie wszystko jest szczelnie zamknięte to pojawiają się takie małe brązowe żuczki. w pewnym sensie robaczki nie są szkodliwe dla szczurów ale fakt ich pojawienia się świadczy o tym, że karma była źle przechowywana i oprócz robalków mogą być tam np. grzyby spowodowane wilgocią. choć to dziwne że w zakręconym słoiku coś się działo.

Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

U mnie te żuczki też się czasem pojawiają :-\
A co do robaczywej karmy, jakiś czas temu zamawiałam JR Wellness na planecie-zoo i w środku były małe muszki. A opakowanie wyglądało na szczelne...

Skin jest uroczy, zwłaszcza ten jego puszek na skórze :D Myszoł - przepiękny!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Justrzna

Dzieciaczki mają się dobrze.
Ostatnio ich ulubionym miejscem jest pościel :-\ . Jak rozkładamy łóżko to szczurasy zaciągają do niego znalezione "skarby". A później my śpimy na okruchach i śmieciach pod dziurawą kołdrą :D
Obrazek Obrazek
Drugie miejsce zajmuje parapet. Wszystkie zapory zostają złamane po dniu/dwóch. Jakoś zawsze tam wejdą....
Obrazek - tajemniczy pasożyt zjada mi melisę
Jak już się żalę, to powiem jeszcze, że hamaczek który im sama uszyłam, został pogryziony i wciągnięty do koszyka w godzinę. Nowy rekord. Poprzedni wisiał całe dwie godziny.
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
Justrzna

Szczurki rosną i poważnieją, a ja mam coraz większą ochotę się doszczurzyć :) .
Nazbierało się parę zdjęć:

Sesja selerowa :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I zdjęcia śpiochów. Poluję cały czas na ziewa, nie wiem jak wam się to udaje.

Obrazek Obrazek

Myszoł podczas posiłku:)

Obrazek Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Sesja selerowa świetna, wyglądają przy wiechciu jak przy palmie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e4 ... 54c25.html, jeszcze tylko basenik z wodą i Hawaje - żyć nie umierać :D
Justrzna pisze:Szczurki rosną i poważnieją, a ja mam coraz większą ochotę się doszczurzyć :) .
Bardzo lubię Twoich panów i na poważnie i na wesoło, ale skoro masz ochotę nie powstrzymuj się ani chwili. Nowi lokatorzy rozruszają Ci towarzystwo aż do zawrotu głowy, z doświadczenia mówię ;) .
Awatar użytkownika
Justrzna

Dzięki.
Moi panowie chyba czytają forum, poczuli się urażeni tym "poważnienieniem" i wczoraj dali mi niezły wycisk. Buszowali, zwalali wszystko z pułek - łącznie ze szkalnym wazonem, co chwila przebegali mi po klawiaturze ujawniając nieznane mi skróty klawiszowe. A Skin niedząc mi na kolanach wygryzł mi dziurę w jeansach - a ja tego nawet nie poczułam ::)
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

jejciu, raj u ciebie...zjadać spodnie na właścicielce :D
nie mogę pokazywać tego moim dziewczynom, już i tak mi ramiączka w 1/3 biustonoszów pocięły :D
pomysł z selerem mi się niesamowicie podoba- rzeczywiście wprowadza klimat hawajski 8)
chłopaki super są ;D masaż brzucha dla każdego. i drinka ze słomką O0
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Justrzna

sssouzie pisze: już i tak mi ramiączka w 1/3 biustonoszów pocięły :D
No zobacz ja mam facetów i mi się do staników nie dobierają ;D

Seler nie był atrakcyjny dopóki nie posmarowałam listków gerberkiem.
Panowie wymasowani, wycałowani, wygłaskani:)

Myszoł udaje, że jest grzeczny :

Obrazek

Reklama tunelu od Ogoniastej:

Obrazek Obrazek

Tunel się spodobał i co najważniejsze nie został zjedzony.

Na koniec prawdziwe, wredne oblicze Skina:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”