Były kolczyki teraz tattoo

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Rhenata

Re: Były kolczyki teraz tatoo

Post autor: Rhenata »

dzięki Nina,podoba mi się ich praca a ja należę do wybrednych i szukałam ,szukałam ale zadni mi nie odpowiadali pod katem wykonania a ci są akurat ;D
no i maja już szczurkowy tatuaż na koncie ;)
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Rhenata

My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Rhenata, ja do tej pory dziarałam sie u nich raz, ale jestem pewna, że z tego typu 'zabawami' będe chodziła do nich ;)
Może jednak w styczniu sie wybiore ::) Nie wiem tylko jak ja z moimi łaskotkami zniose dziaranie stopy :D
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Rhenata

jak poczujesz igle zaraz ci się łaskotek odechce ;)
Obrazek
Nina
Kontakt:

Rhenata pisze:jak poczujesz igle zaraz ci się łaskotek odechce ;)
Próbowałam sie dziubać igłą :P łaskocze jak cholera :D
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Pajton

Post autor: Pajton »

A ja dzisiaj w końcu zrobiłam sobie drugi, wymarzony tatuaż :D
Tematyka powinna się większości spodobać ;)

Co prawda zdjęcia nie oddają ani 1/4 jego uroku, a noga jest opuchnięta, czerwona i świecąca się od maści :P ale i tak wsadze zdjęcia :)

Obrazek

Obrazek
Nina
Kontakt:

Łaaa, czemu ja tu prawie nie zaglądam...
Świetny jest :)

Kurcze, czy stopa po tatuowaniu zawsze tak puchnie? Co widze fotki świeżych tatuaży na stopach, to są mocno opuchnięte.
Może mi nie spuchnie mocno. W sumie przy robieniu pierwszego tatuażu chłopak, który mi go robił, był w szoku, że w ogóle nie pojawiało sie zaczerwienienie :P Później też nic nie było i goiło sie jak na psie :)

Mam dylemat. Czy teraz zrobić wzór na stopie, czy klucz wiolinowy 'gdzieś'. To wciąga jak bagna ::) :D
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Pajton

Podziękowała, ja się nie umiem napatrzeć :P
Nie wiem czy zawsze, bo pierwszą stopę miałam robioną :P ale z tego co mi opowiadał tatuator, to stopa to jedna z najdłużej gojących sie miejsc. Przez pierwsze 3 dni prawie nie mogłam na tą nogę stąpać -tak opuchnięta była i bolała, teraz opuchlizna prawie zeszła, przyszła faza masakrycznego swędzenia i schodzenia skóry -czyli pomału do przodu ;)
Co prawda mówił mi, że nawet do 6 tyg, ale z tego co widzę, to dwa tyg maks :P
Tyle,że ja codziennie chodzę po 8h w pracy, więc też to gojenie ma "pod górke" ;)

Nina, oj wciąga, ja już zbieram kase na następne ::) A znając życie zrobisz i na stopie i ten klucz ;)
Nina
Kontakt:

Pajton pisze: A znając życie zrobisz i na stopie i ten klucz ;)
To wiadomo :D Chodzi po prostu o kase. Pierwszy i ostatni jak do tej pory tatuaż zrobiłam prawie rok temu, dwa dni przed sylwestrem. Mam w tej chwili w głowie gotowe trzy projekty tatuaży. Klucz jakby wiszący nad ciałem, z cieniem. Bluszcz z drobnymi kwiatkami na stopie (mam trzy wzory, w każdym podoba mi sie inny element, chce żeby w studiu mi to połączyli w ten wymarzony wzór :) ) i szczurka, wciąż sie tylko waham, czy zrobić go w wersji nieco karykaturalnej (tak jakby ukazując 'brzydote' szczurzą) czy w wersji sentymentalnej, czyli szczurzego aniołka.
Na pierwszy ogień pójdzie chyba jednak klucz. Chciałabym zdążyć w tym roku, a fundusze nie pozwolą mi na zrobienie tego na stopie.
Stopa poczeka na lepsze czasy czyli na mniej szczurzych chorób i operacji...

O właśnie, co do stopy, bo sie nad tym zastanawiałam ostatnio. Jak wracałaś ze studia?
Ja musze tam ponad godzine dojeżdżać (studio we Wrocławiu) i zastanawiam sie jaką pore roku wybrać, żeby stopa zniosła to najlepiej. W lecie łatwiej o opuchlizne, ale z drugiej strony nie trzeba chodzić w ciężkich butach i trudniej o otarcie świeżego tatuażu.

EDIT
Żeby troche rozjaśnić te moje wizje, wszelkie propozycje mile widziane ;)
Szczurek albo taki jak ten: [
Obrazek
Albo coś w stylu tego:
Obrazek

Na stopie tak wyglądający bluszcz:
Obrazek
O takim układzie wokół kostki (ale ma sie kończyć tuż nad kostką i zaczynać przy palcach):
Obrazek
Z takim cieniem:
Obrazek

Nie wiem jak im wyjdzie narysowanie tego w studiu, ale niech kombinują :P Mają chłopaki talent, więc jestem spokojna :)
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Pajton

Nina pisze:
O właśnie, co do stopy, bo sie nad tym zastanawiałam ostatnio. Jak wracałaś ze studia?
Normalnie, autobusami dwoma :P Jednym pól godz. do miasta, drugim do wsi mojej :P
Powiem Ci, że świeżo po robocie stopa nie zdążyła jeszcze aż tak napuchnąć, owinięta w folie do buta i jakoś dokuśtykałam bez większych problemów ;) Jedyny błąd zrobiłam taki, że mogłam sobie wziąć inne buty - najlepsze adidasy/trampki na wiązanie.
A niezależnie od pory roku i tak pewnie Ci ją zafoliują - tyle, że latem lepiej chyba, bo nie trzeba kisić nogi w butach - a najlepiej to już by było przez te parę dni ograniczyć chodzenie do min ;)
Ale ja jakoś codziennie maść, folia, skarpetka, do buta i do pracy... więc się da :P
Awatar użytkownika
Pajton

edit: Nina hmm mi się bardziej podoba ten pierwszy szczurek ;) albo połączenie pozycji drugiego ze słodyczą pierwszego :P
A pomysł na tattoo super, szczególnie podoba mi się układ na pierwszej "stopie " ;) Ale w studiu na pewno wykombinują ;)
Ja idąc, nie spodziewałam się nawet w połowie, że może mi coś tak genialnego na stopie wyjść :P
Nina
Kontakt:

No to dobrze, bo tej drogi powrotnej sie najbardziej bałam :)
Właśnie przez to duszenie nogi, myśle raczej o lecie. Ewentualnie jakiejś przerwie (święta/ferie/ weekend majowy) żeby chociaż pare dni chodzić tyle co po domu i nie wtykać nogi w ogóle do buta.
Zobaczymy ile funduszy zbiore do końca roku, mam nadzieje, że chociaż na klucz starczy :) Na razie myśle o tym, że musze wydać ponad 200zł na operacje szczurów :P

Pierwszy też mi sie wydaje fajniejszy, ale z drugiej strony styl drugiego (bo to tylko przykład na brzydote szczurzą :P ) jest bardziej charakterny, a ten wzór będzie i tak w mało widocznym miejscu.
Mi układ na pierwszym podoba sie tak sobie, ale ogólnie wzór jako całość, najbardziej :)

Nie wiem gdzie ten klucz zrobić. Chciałabym na plecach (łopatka np) , ale nie wiem jak sie będzie to komponować z moim słońcem ???
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Pajton

Nina pisze:
Nie wiem gdzie ten klucz zrobić. Chciałabym na plecach (łopatka np) , ale nie wiem jak sie będzie to komponować z moim słońcem ???
Hmm może tak dół pleców, powyżej lędźwi ? A najlepiej poradź się fachowców w studio - żeby dopasowali fajnie ;) Mi by się podobał gdzieś na szyi za uchem, bądź z przodu w okolicach obojczyka - ale to tak przyszłościowo myślę. Chciałabym też coś poprawić/powiększyć/ulepszyć w moim na łopatce - a najlepiej jakby się łączył/komponował z wyżej wymienionym ;) Ale morze pieniędzy na to potrzeba, a jak narazie jestem spłukana - fakt faktem jakość kosztuje ;)
Nina
Kontakt:

Dół pleców właśnie jakoś nie bardzo mi pasuje, sama nie wiem czemu.
Ja chciałam swój pierwszy tatuaż zrobić za uchem, z taki założeniem pojechałam do studia. Ale chłopcy mi odradzili, bo jakby nie patrzeć, jest to dość mocno widoczne miejsce a nasze społeczeństwo nadal na ludzi z tatuażami patrzy dziwnie. Dodatkowo ja nadal jestem w szkole. Tzn odradzili na pierwszy tatuaż, bo już wtedy mi wróżyli, że z moim zapałem na pewno nie skończe na jednym tatuażu :D
Pierwszy jest na karku i chyba zaraz machne sobie zdjęcie pleców i spróbuje prowizorycznie wkleić w nie w paru miejscach ten klucz :P

Mama sie załamie jak sie dowie o kolejnym pomyśle :P Wzór na stope jej sie podoba, na szczura kręci nosem. A trzeci pomysł do wykonania? :D

Kiedyś chciałabym zrobić sobie gdzieś jakiś napis. Bardzo mi sie podobają napisy w formie tatuaży.

A że jakość kosztuje... coś o tym wiem ;) Swój tatuaż robiłam w jednym z dwóch najpopularniejszych studiów we Wro. Byłam w kilku różnych i w tym najbardziej mi sie spodobało :)
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Pajton

Nina pisze: Ja chciałam swój pierwszy tatuaż zrobić za uchem, z taki założeniem pojechałam do studia. Ale chłopcy mi odradzili, bo jakby nie patrzeć, jest to dość mocno widoczne miejsce a nasze społeczeństwo nadal na ludzi z tatuażami patrzy dziwnie. Dodatkowo ja nadal jestem w szkole.
Hmm niby racja, ja co prawda już pracuję, ale też pewnie by kręcili nochalem :P Tym bardziej jak się mieszka w małym miasteczku -każda nowość/oryginalność jest postrzegana jak dziwactwo ::) Ale i tak pewnie się przełamie :D
Nina pisze:Mama sie załamie jak sie dowie o kolejnym pomyśle :P Wzór na stope jej sie podoba, na szczura kręci nosem. A trzeci pomysł do wykonania? :D
Moja się załamała widokiem pierwszego, po czterech latach jakoś się pogodziła, teraz jak zobaczyła ten na stopie to fobia powróciła - nie dość że jest przeciwniczką tatuaży to jeszcze nie przepada za szczurami - w każdym razie mają mnie za wariatkę :P Się mówi trudno - moje ciało, moje życie ;)
Nina pisze: Kiedyś chciałabym zrobić sobie gdzieś jakiś napis. Bardzo mi sie podobają napisy w formie tatuaży.
No też mi się podobają - ale to musi mieć jakieś głębsze znaczenie, coś intymnego, tylko dla mnie i ew partnera - może kiedyś, bo na razie niczego takiego nie mam, co chciałabym uwiecznić ;)
Nina pisze:A że jakość kosztuje... coś o tym wiem ;) Swój tatuaż robiłam w jednym z dwóch najpopularniejszych studiów we Wro. Byłam w kilku różnych i w tym najbardziej mi sie spodobało :)
No ja na moje przypadkiem trafiłam w internecie, galeria mnie zachwyciła- ale szczerze, to było mi po drodze i szłam tam tylko po kolczyk - ale jakoś tak wyszło, ze kolczyka nie zrobiłam, tylko zapisałam się na tatuaż ::) . Potem zostałam uświadomiona, że to jedno z najlepszych na śląsku ;D /chodź pewnie też w innych zakątkach Polszy znane :P / Nie żałuje i pewnie jeszcze nie raz tam zawitam ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”