Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel
A Różewicz jest całkiem w porządku... wyjąwszy dramaty 

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
- CzarrnaWdowa
' Weronika postanawia umrzeć ' - właśnie pzeczytałam.
' Pamiętnik ' - zaczynam czytać.
' Pamiętnik ' - zaczynam czytać.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
— George Bernard Shaw
— George Bernard Shaw
"Mroczny Sekret" sobie czytam... I umieram, bo nienawidze jak książki są pisane w czasie teraźniejszym...
I zapisałam się do biblioteki! Tydzień ojca męczyłam...
I za "Christine" się już treciraz biorę, ale coś mi nie idzie. I to-to opowadnie o wiezieniu, co tytułu nie pamiętam miłam nareszcie skończyć... Coś ostatnio nawet do Kinga mnie nie ciagnie...
I zapisałam się do biblioteki! Tydzień ojca męczyłam...
I za "Christine" się już treciraz biorę, ale coś mi nie idzie. I to-to opowadnie o wiezieniu, co tytułu nie pamiętam miłam nareszcie skończyć... Coś ostatnio nawet do Kinga mnie nie ciagnie...
Stworzenie bezszczurowe.
A ja właśnie kończę czytać "Malowany Welon" Williama Somerseta Maughama.
Zdecydowanie najpierw wolę przeczytać książkę a później oglądnąć ekranizację. Tym razem najpierw oglądnęłam i nawet Edward Norton mi tego nie wynagrodzi.
Zdecydowanie najpierw wolę przeczytać książkę a później oglądnąć ekranizację. Tym razem najpierw oglądnęłam i nawet Edward Norton mi tego nie wynagrodzi.

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
- sr-ola
Christine średnia. King ma na swoim koncie dużo fajniejsze pozycje. O więzieniu "Skazani na Shawshank"? CudoMinoo pisze: I za "Christine" się już treciraz biorę, ale coś mi nie idzie. I to-to opowadnie o wiezieniu, co tytułu nie pamiętam miłam nareszcie skończyć... Coś ostatnio nawet do Kinga mnie nie ciagnie...

W ogóle King jest dla mnie niesamowity. I zaspakaja mój głód, bo niezwykle płodny...
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Jakiś czas temu "wchłonęłam" - w dwa dni zdaje się - "Rose Madder" Kinga. Czytało się świetnie, ale włażenie w obraz, byki jakieś, i ogółem cała ta bajkowa otoczka wywoływała we mnie mdłości, za przeproszeniem
Mógł się pan King ograniczyć do wątku Rose-Norman i zrobić z tego świetny thriller psychologiczny. No, ale kwestia gustu 
Ostatnio siedzę po uszy w Virginii Woolf, aktualnie w jej dzienniku i "Falach".

Ostatnio siedzę po uszy w Virginii Woolf, aktualnie w jej dzienniku i "Falach".
- sr-ola
Masz rację, czasem przesadza, niektórych jego książek przełknąć nie umiem (ale łykamZorlis pisze:Jakiś czas temu "wchłonęłam" - w dwa dni zdaje się - "Rose Madder" Kinga. Czytało się świetnie, ale włażenie w obraz, byki jakieś, i ogółem cała ta bajkowa otoczka wywoływała we mnie mdłości, za przeproszeniem![]()

Dostałam od mamy w prezencie "Dom nad rozlewiskiem" i trzecią część tej serii (w tej chwili nie pamiętam tytułu). Coś a la Grochola, łatwa, lekka lektura wprowadzająca ciepło domowego ogniska, z daleka od wyścigu szczurów. Fajna na rozluźnienie po ciężkim dniu pracy/ nauki. Czyta się ekspresowo (i nie zamierzam tego psuć oglądaniem ekranizacji).
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
"Walka o władze w Zimbabwe w latach 2000-2002"... na zajęcia w prawdzie, ale bardzo ciekawe, polecam 

-
Ja się męczę z "Mikrobiologią i chorobami zakaźnymi" Virelli...
A tak poza tym czytam już od ponad miesiąca "Lód" Dukaja - nie dlatego, że nie chcę... W tym czasie przeczytałam parę innych książek w tramwajach (dwie Terakowskiej - "Ono" i "Tam, gdzie spadają anioły", "Nocny Patrol" Łukanjenki [przekręciłam pewnie nazwisko], "Biały Bim, Czarne Ucho" - czytałam w dzieciństwie i musiałam sobie odświeżyć, oczywiście znów się popłakałam pod koniec, poza tym wiersze Stachury i Wojaczka), a "Lodu" się do trajtków raczej nie bierze, bo to cegła, nie książka 

Cyklo i jak "Nocny patrol"? Dobre?
Ja mam "Brudnopis" ale jeszcze nie zaczęłam czytać...
Ja mam "Brudnopis" ale jeszcze nie zaczęłam czytać...
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
-
W sumie myślałam że książka będzie lepsza, ale i tak była ciekawsza niż wykłady z diagnostyki laboratoryjnej... 

Ja czytam teraz "Reading Lolita in Tehran" Azar Nafisi. Polskie wydanie też jest ale ja swoją znalazłam w lumpie
z resztą wolę czytać w oryginale.

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Chciałabym polecić Żmiję" Sapkowskiego ; po raz kolejny chylę czoła z szacunkiem , jak przy jego wcześniejszej trylogii
A teraz czytam "Wyzwolenie zwierząt" ( Pete Singer)
Smutna i niewygodna dla wielu ludzi prawda o - jak to określił autor - "egoizmie naszego gatunku". Godne przeczytania i polecenia innym , bo trudno potem pozostać biernym i obojętnym na fakty , jakimi na codzień przeciętny człowiek raczej nie zaprząta sobie głowy , a które dla człowieka stawiającego się ponad innymi gatunkami chwalebne nie są ...
A teraz czytam "Wyzwolenie zwierząt" ( Pete Singer)
Smutna i niewygodna dla wielu ludzi prawda o - jak to określił autor - "egoizmie naszego gatunku". Godne przeczytania i polecenia innym , bo trudno potem pozostać biernym i obojętnym na fakty , jakimi na codzień przeciętny człowiek raczej nie zaprząta sobie głowy , a które dla człowieka stawiającego się ponad innymi gatunkami chwalebne nie są ...
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Ja przeczytalam "Wiatraki bogów" Sidney Sheldon. Nic specjalnego, ale akurat to było najlepsze na stoisku crossbookingu 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
- CzarrnaWdowa
Własnie przeczytałam 'Zmierzch' w jeden dzień, a teraz cierpię katuszę bo drugą część czyli 'Księżyc w nowiu' będę miała dopiero jutro, albo po świętach ;(
trzymać, kciuki, żeby była jutro
trzymać, kciuki, żeby była jutro

Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
— George Bernard Shaw
— George Bernard Shaw