Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel

Polecane przez Was książki adresy stron WWW - o szczurzej i nie tylko tematyce.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Nue

Re: Właśnie czytam... Właśnie przeczytałem/łam...|| Topic czytel

Post autor: Nue »

A Różewicz jest całkiem w porządku... wyjąwszy dramaty ::)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
CzarrnaWdowa

Post autor: CzarrnaWdowa »

' Weronika postanawia umrzeć ' - właśnie pzeczytałam.
' Pamiętnik ' - zaczynam czytać.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.

— George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
Minoo
Kontakt:

Post autor: Minoo »

"Mroczny Sekret" sobie czytam... I umieram, bo nienawidze jak książki są pisane w czasie teraźniejszym...
I zapisałam się do biblioteki! Tydzień ojca męczyłam...
I za "Christine" się już treciraz biorę, ale coś mi nie idzie. I to-to opowadnie o wiezieniu, co tytułu nie pamiętam miłam nareszcie skończyć... Coś ostatnio nawet do Kinga mnie nie ciagnie...
Stworzenie bezszczurowe.
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

A ja właśnie kończę czytać "Malowany Welon" Williama Somerseta Maughama.
Zdecydowanie najpierw wolę przeczytać książkę a później oglądnąć ekranizację. Tym razem najpierw oglądnęłam i nawet Edward Norton mi tego nie wynagrodzi. ::)
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Minoo pisze: I za "Christine" się już treciraz biorę, ale coś mi nie idzie. I to-to opowadnie o wiezieniu, co tytułu nie pamiętam miłam nareszcie skończyć... Coś ostatnio nawet do Kinga mnie nie ciagnie...
Christine średnia. King ma na swoim koncie dużo fajniejsze pozycje. O więzieniu "Skazani na Shawshank"? Cudo :) O więzieniu jest też (już nie opowiadanie) genialna "Zielona Mila".
W ogóle King jest dla mnie niesamowity. I zaspakaja mój głód, bo niezwykle płodny...
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
Zorlis
Kontakt:

Post autor: Zorlis »

Jakiś czas temu "wchłonęłam" - w dwa dni zdaje się - "Rose Madder" Kinga. Czytało się świetnie, ale włażenie w obraz, byki jakieś, i ogółem cała ta bajkowa otoczka wywoływała we mnie mdłości, za przeproszeniem ;) Mógł się pan King ograniczyć do wątku Rose-Norman i zrobić z tego świetny thriller psychologiczny. No, ale kwestia gustu ;)

Ostatnio siedzę po uszy w Virginii Woolf, aktualnie w jej dzienniku i "Falach".
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Zorlis pisze:Jakiś czas temu "wchłonęłam" - w dwa dni zdaje się - "Rose Madder" Kinga. Czytało się świetnie, ale włażenie w obraz, byki jakieś, i ogółem cała ta bajkowa otoczka wywoływała we mnie mdłości, za przeproszeniem ;)
Masz rację, czasem przesadza, niektórych jego książek przełknąć nie umiem (ale łykam ;) ), ale innymi nadrabia po trzykroć. No i właśnie fakt, że czyta się go jednym tchem sprawia, że kocham go na dobre i na złe, z całą dobrocią inwentarza.

Dostałam od mamy w prezencie "Dom nad rozlewiskiem" i trzecią część tej serii (w tej chwili nie pamiętam tytułu). Coś a la Grochola, łatwa, lekka lektura wprowadzająca ciepło domowego ogniska, z daleka od wyścigu szczurów. Fajna na rozluźnienie po ciężkim dniu pracy/ nauki. Czyta się ekspresowo (i nie zamierzam tego psuć oglądaniem ekranizacji).
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
kao

Post autor: kao »

"Walka o władze w Zimbabwe w latach 2000-2002"... na zajęcia w prawdzie, ale bardzo ciekawe, polecam :)
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Ja się męczę z "Mikrobiologią i chorobami zakaźnymi" Virelli... :( A tak poza tym czytam już od ponad miesiąca "Lód" Dukaja - nie dlatego, że nie chcę... W tym czasie przeczytałam parę innych książek w tramwajach (dwie Terakowskiej - "Ono" i "Tam, gdzie spadają anioły", "Nocny Patrol" Łukanjenki [przekręciłam pewnie nazwisko], "Biały Bim, Czarne Ucho" - czytałam w dzieciństwie i musiałam sobie odświeżyć, oczywiście znów się popłakałam pod koniec, poza tym wiersze Stachury i Wojaczka), a "Lodu" się do trajtków raczej nie bierze, bo to cegła, nie książka :D
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Cyklo i jak "Nocny patrol"? Dobre?
Ja mam "Brudnopis" ale jeszcze nie zaczęłam czytać...
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

W sumie myślałam że książka będzie lepsza, ale i tak była ciekawsza niż wykłady z diagnostyki laboratoryjnej... :D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Ja czytam teraz "Reading Lolita in Tehran" Azar Nafisi. Polskie wydanie też jest ale ja swoją znalazłam w lumpie ;D z resztą wolę czytać w oryginale.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Chciałabym polecić Żmiję" Sapkowskiego ; po raz kolejny chylę czoła z szacunkiem , jak przy jego wcześniejszej trylogii
A teraz czytam "Wyzwolenie zwierząt" ( Pete Singer)
Smutna i niewygodna dla wielu ludzi prawda o - jak to określił autor - "egoizmie naszego gatunku". Godne przeczytania i polecenia innym , bo trudno potem pozostać biernym i obojętnym na fakty , jakimi na codzień przeciętny człowiek raczej nie zaprząta sobie głowy , a które dla człowieka stawiającego się ponad innymi gatunkami chwalebne nie są ...
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Ja przeczytalam "Wiatraki bogów" Sidney Sheldon. Nic specjalnego, ale akurat to było najlepsze na stoisku crossbookingu :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
CzarrnaWdowa

Post autor: CzarrnaWdowa »

Własnie przeczytałam 'Zmierzch' w jeden dzień, a teraz cierpię katuszę bo drugą część czyli 'Księżyc w nowiu' będę miała dopiero jutro, albo po świętach ;(

trzymać, kciuki, żeby była jutro ;D
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.

— George Bernard Shaw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki i Linki”