Zdzich, Edek i Cyrylek z opiekunami

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
AiB
Kontakt:

Re: Zdzich i Edek z opiekunami

Post autor: AiB »

Dokładnie tak samo mam z moimi chłopakami :)
Dziś panowie spędzili poza klatką tylko 40minut, ale w najbliższych dniach im to wynagrodzę. Noski mają czyste, choć nadal kichają co jakiś czas.
Jest coś, czego najbardziej na świecie nie lubię jeść - rodzynki. I Chłopcy podzielają moje zdanie, z karmy VitaKraftu nie znikają rodzynki i jeszcze jakieś zielone dranulki... Będziemy myśleć o innej karmie, która w całości przypadnie naszym Skarbeczkom do gustu:)
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
AiB
Kontakt:

Wyjeżdżamy na Święta. Spakowanie całej czwórki na tyle dni to nie lada wyzwanie. Panowie przez ten czas zamieszkają w niestety malutkiej klatce, chyba, że uda nam się zaadaptować dawną klatkę króliczą, ale to okaże się dopiero na miejscu czyli w Słubicach.
Podróż planujemy na jutro od godziny 6 rano... do skutku. Nie mniej na pewno niż 9 godzin. Panowie mają przygotowany transporterek z ciepłym kocykiem i polarkiem. Na dwójkę ludzką jedna walizeczka, a na dwójkę szczurzą drugie tyle. Prawie tak, jakbyśmy mieli dwójkę dzieci. Dodatkowa klatka, ściółka, jedzonko, gerberek, polar, kocyk, miseczki, poidełko, zabaweczki, hamaczek, domek, woda (bo może im się będzie chciało pić, a akurat nie będzie wody nigdzie dookoła), vibovit, deseczki, rolki od papierów (bo panowie lubią)... No i jeszcze pewnie czegoś nie wymieniłam... :D
Obrazek
AiB
Kontakt:

Minęły już ponad 24 godziny odkąd całą czwórką jesteśmy w Słubicach. Panowie niezadowoleni są ze zmiany klatki ogromnej w malutką, ale nadrabiają ganiając się po biurku, które jest dla nich cały czas dostępne. Dziś mieli dzień niezdrowego jedzonka, wyprosili mi z kieszeni papierek po prince polo, po czym dokładnie oczyścili go z pozostałości czekolady, a później próbowali wody cytrynowej z mojego kubka. Przepyszna! A jaka afera była gdy powiedziałam, że dość! Jutro zamieszczę troszkę zdjęć, które udało mi się zrobić, kilka jest naprawdę fajnych.
PS Piesek tylko się oblizuje na widok Ogonków...
Obrazek
Awatar użytkownika
Justrzna

Post autor: Justrzna »

Czekam na foty!. Dobrze, że podróż minęła bez problemów -teraz to z pociągami różnie niestety bywa.
Wytarmość panów ode mnie:)
AiB
Kontakt:

Mamy pomocników przy każdym posiłku. Chłopaki zabrali dziś kilka płatków z zupy mlecznej Bartka i dzielnie pomagali mi przy zjadaniu kanapki z żółtym serkiem. Bardzo lubimy takie śniadanka... i to buszowanie pod kołdrą:) Ech, sama radość. Aż czuć, że święta idą:)
Obrazek
miama

Post autor: miama »

Ja się dziś wybieram z moimi dziewczynami do domu, ale samochodem i klatkę postanowiłam zabrać ze sobą. Ciężkie przedsięwzięcie, a samochód nie mój, ale cóż, będę robić niewinną minę przy próbach wpasowania klatki do bagażnika ;D A Wam szczurzo-wesołych Świąt!
AiB
Kontakt:

My też jechaliśmy samochodem. Panowie dobrze to znieśli, choć chyba odliczali czas od porcji Gerberka do porcji Gerberka:)

A oto kilka zdjęć z ostatnich dni:
Obrazek
Oczko puszczam:)

Obrazek
Jedna z kilkudziesięciu codziennych bitew

Obrazek
Świetne miejsce sobie Edzio wybrał, widać, że to facet

Obrazek
Suchy chleb dla szczura

Obrazek
Takie mamy ogonki
Obrazek
AiB
Kontakt:

Właśnie panowie po raz kolejny zmienili miejsce zamieszkania, teraz mają do swojej dyspozycji klatkę o wymiarach 65x44x39 odziedziczoną po króliku, nadal nie jest to ideał, ale na te kilka dni na pewno im wystarczy. Wszystko lepsze od dwupiętrowej klatki chomiczej, w której nawet przeciągnąć się nie można:)
Obrazek
AiB
Kontakt:

Wigilijny pomiar szczurzej masy:)
Tylko Edek pozwolił się zważyć i to nie "za darmo" oczywiście

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Ale ślicznych panów masz ;D
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
AiB
Kontakt:

Powiedzcie proszę czy 192 gramy szczurka to nie za dużo jak na 6 tygodni?
Obrazek
AiB
Kontakt:

Dziś udało się zważyć Zdzicha, choć naprawdę boi się wagi (ciekawe czemu) - 180 gramów
Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Wigilijny pomiar wagi, mówisz ? To jutro czas na pomiar poświąteczny ;)

Bracia wyglądają proporcjonalnie i zdrowo. Oni cały czas rosną i na pewno dużo się ruszają. Byle nie przesadzać ze smakołykami i pozwolić naturze robić swoje. (Zresztą 192 g Edka to chyba razem z miseczką ?)

Ale mają czyste ogony :D
AiB
Kontakt:

Nie, waga została wyzerowana po postawieniu miseczki. Także te 192 gramy to tylko Edkowa masa :), ale jak patrze po forum i są maluchy 5-6 tygodniowe to moi Panowie to giganty:D
Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Bo oni tak prawdę mówiąc wyglądają na starszych niż 6 tygodni, nie tylko ze wzrostu, też z pyszczka, z futerka.
Masz kontakt z właścicielami reszty rodzinki ?
A może taka waga w tym momencie to zapowiedź tego, że wyrosną z nich całkiem konkretne szczurzyska ;)
Możesz też zmierzyć im ogonki, jeśli Edek ma dłuższy to całkiem prawdopodobne, że i reszta ciała będzie masywniejsza teraz i w przyszłości :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”