Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
LaCoka

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: LaCoka »

klimejszyn pisze:a ja przy szczurach nauczyłam się sprzątać :D wcześniej tata się wkurzał, że żeby wejść do pokoju trzeba nogą rzeczy z podłogi odgarniać. teraz sprzątam codziennie rano i wieczorem - zanim wypuszczę szczury z klatki i zaraz po tym jak do klatki wrócą 8)
Mam dokładnie to samo, pokój dwa razy dziennie zamiatam i układam wszystko na swoje miejsce 8) ogonom robię generalne porządki raz w tyg (czyt. szorowanie wszystkiego co się znajduje w klatce ;P) i na bieżąco sprzątam wszystko co porozlewają/rozmarzą/wysypią/popsują/etc ;P a
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Ja się wzięłam za szorowanie porządnie. Okna, podłogi, pajęczyny.. Mama przyjeżdża w sobotę. Pierwszy raz od ok.3 lat, nawet nie wie jak mieszkam ;) AHA! Jeszcze trzeba umyć lodówkę, żebym nie zapomniała ;D

A dzisiaj przychodzi nowa klaciocha :) Hurraa :D :D :D :D

Ja już jestem wyczulona na porządek w klatce. Siedzę przy kompie, niucham i... oho! Czas zebrać kupę z półki ;) Tego się nie da nawet zignorować ;)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
LaCoka

A ja dzisiaj jadę po nową klatkę ;D
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Ej, ludzie:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=48&t ... 89#p647689
LaCoka pisze:A ja dzisiaj jadę po nową klatkę
Ha, a ja też będę miała nową! :D Nie wiem jaka dokładnie, bo ojciec ją skombinuje, ale mówi, że wieeelka. Także zastanawiam się nad Fuzją. ::)
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

A ja dostalam nową klatke :D W koncu nie bede musiala narazac sie na zwichnięcie kręgosłupa przy probie wygarnięcie szczura z najdalszego rogu gdzie to sie zadekowal bo zauwazyl ze czas na lekarstwa :P Na dodatek taki ogon zawsze wejdzie w kupkę innych szczurów i całkiem przypadkowo kupka składa sie zawsze z tych ktore gryzą :P Mniej stresu dla obu stron, bo nistety ja do najdlaszego kąta nie bardzo umialam dosięgnąć :D...
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
LaCoka

pin3ska ja czasami żeby wyjąć szczura z klatki muszę sama do połowy do niej wejść ;D
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

LaCoka pisze:pin3ska ja czasami żeby wyjąć szczura z klatki muszę sama do połowy do niej wejść ;D
Mam tak samo ;D

Uff, posprzątane! :D
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

pin3ska pisze:A ja dostalam nową klatke :D W koncu nie bede musiala narazac sie na zwichnięcie kręgosłupa przy probie wygarnięcie szczura z najdalszego rogu gdzie to sie zadekowal bo zauwazyl ze czas na lekarstwa :P Na dodatek taki ogon zawsze wejdzie w kupkę innych szczurów i całkiem przypadkowo kupka składa sie zawsze z tych ktore gryzą :P Mniej stresu dla obu stron, bo nistety ja do najdlaszego kąta nie bardzo umialam dosięgnąć :D...
taaak , za to uwielbiam Casitę , za ten otwierany dach :D Tylko pod półkę z góry nie sięgnę, a od przodu to tylko miotełką . A one tam własnie lubią kupkać , mimo że kibel jest z drugiej strony. Kuporoby przebrzydłe....
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Zorlis
Kontakt:

Post autor: Zorlis »

A propos klatek, dwie sprawy.
Po pierwsze - zaczaiłam się na króliczówkę, 100cm długości, z Poznania, tanio... Wszystko ładnie pięknie, gdyby nie to, że między wyrkiem a szafą, czyli w jedynym miejscu, gdzie mogłabym klatkę postawić, mam jakieś 102 cm ::)
Po drugie - chyba zmienię zdanie o moim ulubionym zoologu. Przeszłam się tam, coby się rozejrzeć, pytam kobitkę o klatki dla szczurów, to mi pokazuje coś dwa razy mniejszego od tego, co mam. Za tym stała "szynszylówka" (60), pytam o cenę, babka zaczęła wypytywać, czemu chcę taką dużą, czy chcę mieć małe, a gdy powiedziałam jej, że mam dwóch samców, bardzo się zdziwiła. "I nie gryzą się...?" :-\

Ręce opadają.
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Niestety, sprzedawcy w zoologach zazwyczaj mają wiedzę minimalną, stereotypową, lub żadną. :-X
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

Zorlis, ale przynajmniej się zaczęła interesować, a ty mogłaś jej wytłumaczyć.
zazwyczaj sprzedawcy "wiedzą swoje" i w de mają wszelkie sprostowania.

kurde. zrobiłam sobie herbatę w kubku po kawie :-X
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
pin3ska

Dzis kąpie paskudników :P Nie ma mowy, zeby mi od razu usyfiły nową klatkę :D ;D ;D Zresztą juz dawno prania nie było :P

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

dziś czyli teraz czy po spaniu? ;)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

czytam "zanim cię znajdę" Irvinga i ten koleś ma nierówno pod sufitem.......... :/
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
pin3ska

sssouzie pisze:dziś czyli teraz czy po spaniu? ;)
Niestety teraz, bo na razie siedza w transporterze :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”