Mój wypasiony harem :D
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Mój wypasiony harem :D
Uwaga! Cudna sesja Paska vel Mansona i Buźki już za chwilę ;>
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Na początek Chiyo

i Keiko

Bo dawno ich nie było
Standardowo Banshee

Z Lelią:
"Zostaniesz mojom mamom?"
"A idź mi!"
Tłusta Lelia

I zakochana para
Idź sobie, śpimy!

Kochanie, nie patrz na to!

No dobra, zerknij

A teraz ... ekhem, przemilczmy co robi Buźka

i Keiko

Bo dawno ich nie było

Standardowo Banshee

Z Lelią:
"Zostaniesz mojom mamom?"

Tłusta Lelia

I zakochana para

Idź sobie, śpimy!

Kochanie, nie patrz na to!

No dobra, zerknij

A teraz ... ekhem, przemilczmy co robi Buźka

<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
no słodka gromadka. tez bym taka chciała:P
chyba sie domyślam o co chodzi na ostatniej foci 

Co ona robi to juz po minie Paska widac 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Banshee jest taka maleńka! 

Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Padłam z Banshee i jej mamy oraz z Mansona i Buźki 

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Przy ostatnim zdjęciu zakrztusiłam się krakersem noo! 

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
- Mucha321
- Kontakt:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ona mu normalnie.. ekhm..

' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

opaska na oczy świetna jest
za każdym razem jak czytam Banshee automatycznie mi oczy literki przestawiają i czytam Boshee
jakieś skrzywienie mam, nie lubię tego "zniekształcenia"
a ja już tak mam, że jak czytam szybko to czasem przeczytam pierwsze literki i reszta sama mi się układa

za każdym razem jak czytam Banshee automatycznie mi oczy literki przestawiają i czytam Boshee

jakieś skrzywienie mam, nie lubię tego "zniekształcenia"

a ja już tak mam, że jak czytam szybko to czasem przeczytam pierwsze literki i reszta sama mi się układa

...czyż nie dobija się koni...?
- susurrement
super foty 
proponowałabym przemywać Leli oczko ostudzoną przegotowaną wodą, a jeśli nie pomoże to zakraplać gentamycynę.
bo widzę, że zrobiło jej się to samo co mojemu Filkowi któregoś razu

proponowałabym przemywać Leli oczko ostudzoną przegotowaną wodą, a jeśli nie pomoże to zakraplać gentamycynę.

ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Dzięki za radysusurrement pisze:super foty

Do tej pory przemywałam jej to ostudzonym wywarem z rumianku (Buźce też).
A i czy tą gentamycynę można kupić bez recepty? Bo się nie orientuję

A co do Buźki to jej stan się poprawia

- susurrement
niestety nie, to antybiotyk.
ja mam jeszcze, ale dawno otwarty więc do oczka się nie nadaje
ale może sama woda pomoże. i sól fizjologiczna też może być.
a jak oczko Zimy? i czy Szyszka zapomniała już o swoim guzku?
ja mam jeszcze, ale dawno otwarty więc do oczka się nie nadaje

ale może sama woda pomoże. i sól fizjologiczna też może być.
a jak oczko Zimy? i czy Szyszka zapomniała już o swoim guzku?

ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
Sól fizjologiczną też mam to potestujemy 
Zimie kilka dni temu delikatnie zaczerwieniła się i napuchła górna powieka ale następnego dnia skóra miała normalny kolor i opuchlizna się znaczenie zmniejszyła więc chyba po prostu zatarła je sobie łapką
A Szysza już dawno zapomniała o guzku (komandos cholerny skacze po całym pokoju i szaleje, rozrabia, demoluje, czyli robi to co zwykle
) tylko hmm łysina pooperacyjna jej została 

Zimie kilka dni temu delikatnie zaczerwieniła się i napuchła górna powieka ale następnego dnia skóra miała normalny kolor i opuchlizna się znaczenie zmniejszyła więc chyba po prostu zatarła je sobie łapką

A Szysza już dawno zapomniała o guzku (komandos cholerny skacze po całym pokoju i szaleje, rozrabia, demoluje, czyli robi to co zwykle

Kiepsko się dzieje, muszę iść jutro do weta z potworkami 
Paskowi nóżka spuchła (a podobno jest już zdrowy i opuchlizna miała schodzić a tu bach, twarda gulka na "piętce"
)
Nie wiem jakim cudem i co się stało ale Fuzja wygląda jakby nie miała czubka najmniejszego paluszka u stópki (oderwała pazurek/ktoś jej go odgryzł
) ranka jest już zasklepiona, reszta palca nie puchnie i wygląda jakby się ładnie goiło (przemywam jej to rivanolem) ale spokoju mi nie daje co się mogło stać ;/ nie ma najmniejszego śladu krwi ani w klatce ani na wybiegu. Pisków też żadnych nie było (przez ostatnie dni cały czas ktoś jest w pokoju z klatkami a jak są na wybiegu to też non stop są pilnowane). Fuzja zdaje się tym w ogóle nie przejmować, biega i szaleje jak zwykle, nie utyka ani nic, zachowuje się jakby nic jej nie bolało.
Zimie po tym co opisałam w poście wyżej skórka nad oczkiem zrobiła się normalnego koloru ale wyskoczył na niej hmm taki jakby mały pęcherzyk/krostka/gulka/zgrubienie? Jest to nad oczkiem i zdaje się jej nie przeszkadzać (nie trze tego, oczko jest normalnie otwarte, nie przymrużone). Niemniej jednak chcę to skonsultować z wetem.
Wyciągam wczoraj wieczorem Szyszkę z klatki, obcałowywuję jej cudowną, wielką główkę i nagle widzę, że jeden z jej paluszków u przedniej łapki (ten od wewnętrznej strony) jest spuchnięty i zaczerwieniony ;/ oglądam dokładnie, żadnej ranki, pazurek nienaruszony, zero śladów krwi, reszta ciałka i rączki w porządku tylko ten jeden nieszczęsny palunio
podotykałam go żeby sprawdzić czy ją boli ale nie pisnęła nawet kiedy go delikatnie ucisnęłam palcami. Cały wczorajszy dzień mój chłop był ze szczurami w pokoju i mówi, że nie usłyszał najmniejszego pisku z ich klatki więc nie wiem co się mogło stać 
Buźka wygląda (i po jej zachowaniu wnioskuję, że czuje się) już znaczne lepiej ale i tak skoro już będę szła do weta to i ją chciałbym pokazać (niepokoi mnie trochę jeden strup na brzuszku).
Przemywam nawet po kilka razy dziennie oczka Lelii ale cały czas się troszkę paskudzą więc i ona odwiedzi Panią wet (przy okazji zważymy potwora
) poza tym, zapewne z powodu tuszy, podczas snu się czasami strasznie chrumkoli, aż się budzi
ale profilaktyczni wolę sprawdzić czy to nie żadna infekcja
A Kizia jak to Kizia (albinoska) - pochrumkuje i chcę sprawdzić czy nie schodzi jej to do płucek i czy w ogóle jest to jakaś infekcja czy taki jej urok bo odkąd u mnie jest to co jakiś czas chrumka a po kuracji antybiotykiem nie chrumkała chyba z tydzień i znowu zaczęła
Reszta stada, odpukać, ma się świetnie
ale dla moich chorobździelców prosiłabym o kciuki 

Paskowi nóżka spuchła (a podobno jest już zdrowy i opuchlizna miała schodzić a tu bach, twarda gulka na "piętce"

Nie wiem jakim cudem i co się stało ale Fuzja wygląda jakby nie miała czubka najmniejszego paluszka u stópki (oderwała pazurek/ktoś jej go odgryzł

Zimie po tym co opisałam w poście wyżej skórka nad oczkiem zrobiła się normalnego koloru ale wyskoczył na niej hmm taki jakby mały pęcherzyk/krostka/gulka/zgrubienie? Jest to nad oczkiem i zdaje się jej nie przeszkadzać (nie trze tego, oczko jest normalnie otwarte, nie przymrużone). Niemniej jednak chcę to skonsultować z wetem.
Wyciągam wczoraj wieczorem Szyszkę z klatki, obcałowywuję jej cudowną, wielką główkę i nagle widzę, że jeden z jej paluszków u przedniej łapki (ten od wewnętrznej strony) jest spuchnięty i zaczerwieniony ;/ oglądam dokładnie, żadnej ranki, pazurek nienaruszony, zero śladów krwi, reszta ciałka i rączki w porządku tylko ten jeden nieszczęsny palunio

Buźka wygląda (i po jej zachowaniu wnioskuję, że czuje się) już znaczne lepiej ale i tak skoro już będę szła do weta to i ją chciałbym pokazać (niepokoi mnie trochę jeden strup na brzuszku).
Przemywam nawet po kilka razy dziennie oczka Lelii ale cały czas się troszkę paskudzą więc i ona odwiedzi Panią wet (przy okazji zważymy potwora

A Kizia jak to Kizia (albinoska) - pochrumkuje i chcę sprawdzić czy nie schodzi jej to do płucek i czy w ogóle jest to jakaś infekcja czy taki jej urok bo odkąd u mnie jest to co jakiś czas chrumka a po kuracji antybiotykiem nie chrumkała chyba z tydzień i znowu zaczęła

Reszta stada, odpukać, ma się świetnie