Mój wypasiony harem :D

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
LaCoka

Re: Mój wypasiony harem :D

Post autor: LaCoka »

Uwaga! Cudna sesja Paska vel Mansona i Buźki już za chwilę ;>
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
LaCoka

Na początek Chiyo
Obrazek
i Keiko
Obrazek
Bo dawno ich nie było :)

Standardowo Banshee :)
Obrazek

Z Lelią:
"Zostaniesz mojom mamom?" Obrazek "A idź mi!"

Tłusta Lelia :P
Obrazek
Obrazek

I zakochana para :D

Idź sobie, śpimy!
Obrazek

Kochanie, nie patrz na to!
Obrazek

No dobra, zerknij :)
Obrazek

A teraz ... ekhem, przemilczmy co robi Buźka :P
Obrazek
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Obrazek ::) ::) ::) ::)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Hugcia

Post autor: Hugcia »

no słodka gromadka. tez bym taka chciała:P :P chyba sie domyślam o co chodzi na ostatniej foci :P
Obrazek
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Co ona robi to juz po minie Paska widac :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Banshee jest taka maleńka! :D
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Padłam z Banshee i jej mamy oraz z Mansona i Buźki :D
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Przy ostatnim zdjęciu zakrztusiłam się krakersem noo! :D
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Post autor: Mucha321 »

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ona mu normalnie.. ekhm.. :D ;D
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

+ RESZTA TOWARZYSTWA :)
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

opaska na oczy świetna jest :)

za każdym razem jak czytam Banshee automatycznie mi oczy literki przestawiają i czytam Boshee :P
jakieś skrzywienie mam, nie lubię tego "zniekształcenia" ::)

a ja już tak mam, że jak czytam szybko to czasem przeczytam pierwsze literki i reszta sama mi się układa ;D
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

super foty :)
proponowałabym przemywać Leli oczko ostudzoną przegotowaną wodą, a jeśli nie pomoże to zakraplać gentamycynę.
bo widzę, że zrobiło jej się to samo co mojemu Filkowi któregoś razu ;)
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Awatar użytkownika
LaCoka

susurrement pisze:super foty :)
proponowałabym przemywać Leli oczko ostudzoną przegotowaną wodą, a jeśli nie pomoże to zakraplać gentamycynę.
bo widzę, że zrobiło jej się to samo co mojemu Filkowi któregoś razu ;)
Dzięki za rady :)
Do tej pory przemywałam jej to ostudzonym wywarem z rumianku (Buźce też).
A i czy tą gentamycynę można kupić bez recepty? Bo się nie orientuję :P

A co do Buźki to jej stan się poprawia :) strupków jest już o wieeele mniej, teraz tylko świeci łysą bródką i szyjką :)
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

niestety nie, to antybiotyk.
ja mam jeszcze, ale dawno otwarty więc do oczka się nie nadaje :(
ale może sama woda pomoże. i sól fizjologiczna też może być.

a jak oczko Zimy? i czy Szyszka zapomniała już o swoim guzku? ;)
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Awatar użytkownika
LaCoka

Sól fizjologiczną też mam to potestujemy ;)

Zimie kilka dni temu delikatnie zaczerwieniła się i napuchła górna powieka ale następnego dnia skóra miała normalny kolor i opuchlizna się znaczenie zmniejszyła więc chyba po prostu zatarła je sobie łapką :)
A Szysza już dawno zapomniała o guzku (komandos cholerny skacze po całym pokoju i szaleje, rozrabia, demoluje, czyli robi to co zwykle :P) tylko hmm łysina pooperacyjna jej została :D
Awatar użytkownika
LaCoka

Kiepsko się dzieje, muszę iść jutro do weta z potworkami :(

Paskowi nóżka spuchła (a podobno jest już zdrowy i opuchlizna miała schodzić a tu bach, twarda gulka na "piętce" :( )

Nie wiem jakim cudem i co się stało ale Fuzja wygląda jakby nie miała czubka najmniejszego paluszka u stópki (oderwała pazurek/ktoś jej go odgryzł ??? ) ranka jest już zasklepiona, reszta palca nie puchnie i wygląda jakby się ładnie goiło (przemywam jej to rivanolem) ale spokoju mi nie daje co się mogło stać ;/ nie ma najmniejszego śladu krwi ani w klatce ani na wybiegu. Pisków też żadnych nie było (przez ostatnie dni cały czas ktoś jest w pokoju z klatkami a jak są na wybiegu to też non stop są pilnowane). Fuzja zdaje się tym w ogóle nie przejmować, biega i szaleje jak zwykle, nie utyka ani nic, zachowuje się jakby nic jej nie bolało.

Zimie po tym co opisałam w poście wyżej skórka nad oczkiem zrobiła się normalnego koloru ale wyskoczył na niej hmm taki jakby mały pęcherzyk/krostka/gulka/zgrubienie? Jest to nad oczkiem i zdaje się jej nie przeszkadzać (nie trze tego, oczko jest normalnie otwarte, nie przymrużone). Niemniej jednak chcę to skonsultować z wetem.

Wyciągam wczoraj wieczorem Szyszkę z klatki, obcałowywuję jej cudowną, wielką główkę i nagle widzę, że jeden z jej paluszków u przedniej łapki (ten od wewnętrznej strony) jest spuchnięty i zaczerwieniony ;/ oglądam dokładnie, żadnej ranki, pazurek nienaruszony, zero śladów krwi, reszta ciałka i rączki w porządku tylko ten jeden nieszczęsny palunio :( podotykałam go żeby sprawdzić czy ją boli ale nie pisnęła nawet kiedy go delikatnie ucisnęłam palcami. Cały wczorajszy dzień mój chłop był ze szczurami w pokoju i mówi, że nie usłyszał najmniejszego pisku z ich klatki więc nie wiem co się mogło stać :(

Buźka wygląda (i po jej zachowaniu wnioskuję, że czuje się) już znaczne lepiej ale i tak skoro już będę szła do weta to i ją chciałbym pokazać (niepokoi mnie trochę jeden strup na brzuszku).

Przemywam nawet po kilka razy dziennie oczka Lelii ale cały czas się troszkę paskudzą więc i ona odwiedzi Panią wet (przy okazji zważymy potwora ;) ) poza tym, zapewne z powodu tuszy, podczas snu się czasami strasznie chrumkoli, aż się budzi :P ale profilaktyczni wolę sprawdzić czy to nie żadna infekcja

A Kizia jak to Kizia (albinoska) - pochrumkuje i chcę sprawdzić czy nie schodzi jej to do płucek i czy w ogóle jest to jakaś infekcja czy taki jej urok bo odkąd u mnie jest to co jakiś czas chrumka a po kuracji antybiotykiem nie chrumkała chyba z tydzień i znowu zaczęła :P

Reszta stada, odpukać, ma się świetnie :) ale dla moich chorobździelców prosiłabym o kciuki :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”