Szczurki też masz oczywiście piękne!
Moderator: Junior Moderator

To kiedy następny darmowy kurs z serii ''prasu-ścieru-gotu-odkurzu''?
  To kiedy następny darmowy kurs z serii ''prasu-ścieru-gotu-odkurzu''? 
 Ale jeśli to ciąża, to zamiast szukać dla niej towarzyszki, będę niedługo szukać domków dla małych szczurząt... Zobaczymy, jeszcze tydzień - góra dziesięć dni i wszystko będzie jasne. Na USG raczej jej nie będę wiozła, nie chcę jej dodatkowo stresować.
  Ale jeśli to ciąża, to zamiast szukać dla niej towarzyszki, będę niedługo szukać domków dla małych szczurząt... Zobaczymy, jeszcze tydzień - góra dziesięć dni i wszystko będzie jasne. Na USG raczej jej nie będę wiozła, nie chcę jej dodatkowo stresować. Te cimne prążki na ogonie to ślady zębów Robina - uroczo krótko mówiąc
 Te cimne prążki na ogonie to ślady zębów Robina - uroczo krótko mówiąc  
  :):):)
:):):)
 [*] Fifi, Didi Eli z nami już nie ma lecz w sercach zawsze pozostaną [*][/b]
[*] Fifi, Didi Eli z nami już nie ma lecz w sercach zawsze pozostaną [*][/b] Po drugie - Robinowi totalnie odbiło. juz od grudnia gryzł się z Rogerem, ale ostatnio przeszedł samego siebie. W dniu, w którym Roger omal nie stracił palca, a jego ogon zaczął wyglądać jak zbity befsztyk powiedziałam dość. Robin się doigrał, wyrok zapadł. A wyrok brzmiał oczywiście - kastracja.
 Po drugie - Robinowi totalnie odbiło. juz od grudnia gryzł się z Rogerem, ale ostatnio przeszedł samego siebie. W dniu, w którym Roger omal nie stracił palca, a jego ogon zaczął wyglądać jak zbity befsztyk powiedziałam dość. Robin się doigrał, wyrok zapadł. A wyrok brzmiał oczywiście - kastracja.
 zawsze wiedziałąm, ze jest dużyyyy... Roger musi być niewiele od niego mniejszy, pewnie waży ponad 600. Za jakiś tydzień Robin zamieszka z Ratafią - póki co widują się przez kratki i to ona - mimo że ponad dwa razy mniejsza "boksuje" Robina po pyszczku.
  zawsze wiedziałąm, ze jest dużyyyy... Roger musi być niewiele od niego mniejszy, pewnie waży ponad 600. Za jakiś tydzień Robin zamieszka z Ratafią - póki co widują się przez kratki i to ona - mimo że ponad dwa razy mniejsza "boksuje" Robina po pyszczku.To są rodowodowe, wystawiane psy. Skye terrierom nie obcina sie włosów, ani ich nie związuje. Żaden z moich psów nigdy nie miał problemów z oczami, mimo że Jamajka ma już 11 lat. Rasa istnieje od XVII wieku i nigdy nie cierpiała z powodu sierści zasłaniającej oczy.CzarrnaWdowa pisze:Wszystko pięknie ładnie, kochane szczurki.
Ale co do pieska to radze wybrać się do fryzjera i zrobić coś z tymi włosami, które zasłaniają oczy.. Jeśli oczywiście nie chcesz, żeby pies za jakiś czas miał kłopoty ze wzrokiem.
Ty rozmawiałaś jak rozumiem?CzarrnaWdowa pisze:Rozmawiałaś/eś z psem, że wiesz, że słabo widzi?
Tak, niektóre psy przez lata mające zakryte oczy dostają zapalenia spojówek po przycieciu włosów, bo oczy nie mogą się przyzwyczaić do zwiększonej ekspozycji na światło.klimejszyn pisze:Czarrna, z tego co wiem niektóre rasy muszą mieć grzywę. pies mojej babci (nie pamiętam co to za rasa, ale dopytam) ma grzywę i wszyscy się martwili, że nie widzi. babcia mu podcięła i psu wzrok bardzo się pogorszył.